Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приготвяйте си килимчета и скътайте малко плат за ***. Допуснахте анадолски поганци в правителството, а те ви продадоха няколко пъти на тяхната истинска родина. Спукана ви е работата вече.
96
2
 
5
 
! Отговори
@ преди 11 години
Дюнерите ще ни спасят!
95
3
 
6
 
! Отговори
история преди 11 години
Да не се забравя , че преди да се роди исляма по тези земи са живели хора. Младата турска държава неможе да се индентифицира с османската империя и исляма.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТО С ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА ВОЙНА - НИЕ САМИ СЕ УНИЩОЖАВАМЕ КАТО НАЦИЯ - ЖАЛКО Е .....НО ЛИПСВА ЗДРАВА МИСЪЛ И ДЕЙСТВИЯ - КАТО РАЗГРАДЕН ДВОР СМЕ ЗА ЗЛОТО ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ФОРМИ:)
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май требва да викаме Ку Клукс Кла на помощ!
92
1
 
12
 
! Отговори
До 118 преди 11 години
Разполагаш с армиите на целия Европейски съюз. Не си въобразявай, че като си в НАТО, та непременно ще се случва само това, което в момента е в угода на САЩ. Казвам "в момента", защото техните интереси се менят. А не забравяй и руската Голяма мечка. От векове се облизва да лапне проливите и само чака повод, за да довтаса на Балканите да освобождава някого.Да му мислят фантазьорите и наивните мюсюлмани, които не се сещат, че всичко се прави за пари - религията е само оправдание.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен не е луд,луди са всички ненормални *** които го плюят и обиждат!Скоро време ще разберат че са направили грешка,ама ще късно!С феса и фереджето ще се дупат пред джамията!
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака и ВМРО на власт, едните да се заемат с ислямистите, другите - с ***! Не виждам друг начин да си върнем държавата, докато не е станало късно!
89
1
 
7
 
! Отговори
български тюлен преди 11 години
Хе, ислямска територия! Та ние да не сме с вързани ръце? Първо ще *** 100 милиона ***, пък тогава ще се ослушаме за още! Не ни подценявайте, нищо, че сме адски търпеливи!
88
0
 
4
 
! Отговори
ВКР преди 11 години
Не се поддавайте на вражеска провокация. Виновните да очакват "български чадър" - тихо, но доказано работещо. Няма нужда да се шуми - "Дела са нужни, а не думи!".
87
3
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Нашите марионетки и чуждите им господари се уплашиха от АТАКА преди 7 г. и започнаха с активните мероприятия. Първо-"инцидентът" на АМ "Тракия" с участието на потърпевш-ченге и троянски кон в лицето на П.Чернев. После създадоха ГЕРБ за да дръпне електората,следваха случки в Батак,Околчица,пред джамии,а решителният удар нанесоха чрез една амбициозна Капка и дебилния и син! И публиката (според едно "величество") се хвана на въдицата...
86
0
 
5
 
! Отговори
четат стари вестници преди 11 години
До До 103НРС я няма! НРС няма нито един офицер и нито един агент, които да събират информация от "фронта"! НРС в момента са оядени дебели чиновници, които по цял ден четат стари вестници и усърдно прелистват стари папки. От тях полза няма. Само трошат парите на данъкоплатците.
85
2
 
0
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
ти си ***-т
84
3
 
7
 
! Отговори
Оня там преди 11 години
Ако мюсулманите тръгнат да ни налазват, с настоящата ни армия най-много да ги посрещаме с цветя за "Добре дошли!". Единственото радикално решение ще е да драснем АЕЦ и целия Балкански полуостров да изчезне от картата и да се свършва. Коя държава била ислямска, коя християнска - минало бешело.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
97 стефке, в голяма грешка си, или никога не си посещавала часовете по история. българия е била много дълго време турска и ислямска територия , има няма 500 и кусур години . сега е на път да се повтори историята .
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100, много е късно да се правят вече промени в закона и в конституциите, когато конфликта е вече горещ. безсмислено е.
81
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
Тоа па *** ни смята за ислямска територия .... Ей ***, ела да те нагостим по един зрял боб, после да те затворим у спалнята и да спиш на легло до мене. Да те обгазявам цяла нощ та чак да ривеш с крокодилски сълзи на сутринта. Па псоле пакажи, че сме ислямска територия и те затварям при прасето в ***. Там ще живееш с него. ***.
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
106, ако още не си разбрал волен е марионетката, на която боко дърпа конците . волен създава обстоятелства по нареждане на властта, и игрое ролята на бушон, на ръжена с който борисов вади горещите картофи от огъня. волен е един обикновен провокатор, никакъв националист не е
79
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
Тоз чалмар щял да освобождава Европа,а Николайчо Младенов се прегръща с неговите побратими в Правец
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България не е готова и в момента е изключително отслабена за да бъде въвлечена в конфликт от такова естество. влезем ли във война с мюсулманите сега, 1000 % ще я загубим . аз нямам доверие в нато, защото при всички конфликти до сега са били на страната на мюсулманите - пример босна херцеговина косова и са обстрелвали християните , или са били пас - пример гърция и кипър, още повече че гърция е член на нато. никой няма да ни защити при евентуален конфликт , това е моето мнение.