Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз не знам защо наричат Волен Сидеров луд. Покажеш ли, че не те е страх да говориш и действаш, те изкарват луд! А точно мълчанието, примирението и най-ваче т.нар. толерантност ни докараха до там, че ще си изгубим държавата... Аз за първи път догодина съм решила да гласувам за националисти.
76
0
 
7
 
! Отговори
време разделно преди 11 години
когато свещената им война стане активна и в България - първо благодарете на политиците от прехода... реално погледнато, ако не беше алчното Западно управление, с ислямския свят се приключва за 6 месеца.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брейййй...Центъра предоставя на 24 часа инфото...пък сея е Четвъртък а пък Цвинокио го нема....Значи шведа е разпознат от Бакрито, който се обадил у Британията, където тоя не живее да пита други за кой стаа на въпрос (понеже го познава лично рийш) ... Алималииии се едно Цвъцко го е измислил тва обяснение...
74
0
 
18
 
! Отговори
Стамен преди 11 години
Това е Израелска провокация,не се хващайте на еврейски номера..........
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а според мене новината на деня трябва да бъде че турция е готова да нахлуе в сирия, заради пак някакъв измислен атентат . някой здраво работи за разпалване на световна война , не се поддавайте толкова бързо на евтини провокации
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора, не бързайте с експресиите, и не позволявайте на емоциите да завладяват разума бе . много знаете вие каква е истината . в тоя свят всички войни са тръгнали от провокации. даже Хитлер е нападнал полша благодарение на това че е инсенирал нахлуване на полски воиници в един граничен пункт и са убили германци . тогава пак е било самоубийствен атентат
71
0
 
17
 
! Отговори
изход преди 11 години
вариантите за оправия са два:1.Променя се конституцията, като промяната е не република, а християнска република България.2.Забрана на всички останали религии.
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма трябва да бъде признат за особена форма на заразно душевно разтройство и да му се налага принудително лечение и изолация от останалия свят. При установяване на невъзможност за лечение да се лекува с АК (всякакъв калибър), *** и всички БОВ.
69
1
 
30
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
България никога не е била мюсюлманска територия и никога няма да бъде.Скапани ,болни мозъци!!!!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пустиняк омара да не се е припознал ? всеки е невинен до доказване на противното . нека наште служби да излязат с доказателства , тогава може да се правят заключения.
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луд бил Волен а ? Това от години го говори !!!!!!! Кой е лудия сега ?
66
0
 
18
 
! Отговори
Досадни Хлебарки преди 11 години
Мюслитата са наточили брадвата и на Източна Европа.То само това остава сега и от тях да се браним.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Integriraj te gi o6te tezi diwaci. Dawajte im grajdanstwo, dawajte im prawo na rabota, na socialni. Dawaj te im o6te, dokato edin den ne wleznat s bombite w ky6tata wi. Zapadna Ewropa, kakto i izto4na trqbwa da spre da gi tolerira tezi niendertalci. Bilo islqmiska teritoriq li. Za tqh nikoga ne e spiral djihada. Samo za towa mislqt. Ot 10 godini jiweq w Germaniq i po-pyrwobitni i i prosti ot turcite ne sym widql tuk. A po-fanati4ni i maloumni ot arabite sy6to ne sam widql. Jiwotni sa si.
64
5
 
12
 
! Отговори
полза от атентата преди 11 години
Еврейската държава е единствената, която има полза от атентата. За да го използва за нападение срещу Иран, и срещу другите си многобройни врагове!
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Запада, към който и ние вече принадлежим се самоубива бавно и сигурно чрез една болест наречена "толерастия". Лекува се това нещо но вече е напреднал стадии, метастазите са много и ще се наложи операция. Изрязват се всички клетки които са от вида ислямикус-мохамеданис и се изхвърлят от организма. После се назначава диета, не се приемат по горните елементи на територията на ЕС. За няколко години организма ще е здрав. Докато не се забрани исляма със закон в Европа, по лошо ще става.
62
4
 
21
 
! Отговори
не е заловен преди 11 години
От както гнилият режим на пожарникаря е на власт, не е заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те са поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Цецо Лажецо, чрез бездействието му!
61
4
 
2
 
! Отговори
boqn4o преди 11 години
След като всички се настроихте срещу арабите и сте "за" война, значи вече сме загубили.
60
4
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
ние много отдавна сме мишена,бяхме първите,които обявиха война на Ирак и Афганистан и не се изтеглихме преждевременно,в Ирак стояхме до края,а в Афганистан продължаваме да стоим,нашият евреин Паси си позволи да докосне Корана,при положение,че е неверник и нанесе обида на целия мюсюлмански свят, а плюс това сме бивша комунистическа страна и по време на войната в Афганистан бяхме не страната на съветите,така че не виждам какво се учудваме,ние отдавна сме им обявили война.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е и какво като се идентифицирали? Да не се укаже че е с чужда самоличност
58
6
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
защо европа се обединява? имали някои друг в европа да разчита на русия? в същност русия вече не е фактор, в момента в които и по свършат суровините и те ще последват съдбата на арабелите. а и там християните намаляват доста бързо. кои може се изнася на запад. а бе ви е комунистите сте си национални предатели и каквото да ви каже човек все ще сте за русия. като религия е за вас русия няма рационалност няма логика, в това отношение въобще не се различавате от мюсюлманите.