В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне

Заведенията там били най-проверяваното място в България
4 окт 2012 18:13,
84
В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне
Купонът в Студентски град винаги тече. Снимка: архив Булфото

Заведенията в Студентския град в София са най-проверяваното място на територията на България, заявиха собствениците на пресконференция. По техни думи всяка седмица заведенията се проверяват от РИОКОЗ, НАП, МВР, от Инспекцията по труда и от митниците.

Ресторантьорите недоволстват срещу промените в Закона за висшето образование. Гласуваните на първо четене промени предвиждат да няма игрални зали, казина и заведения, които работят след 22.00 часа на 100 метра от общежитията.

Според собствениците в честите проверки в заведенията им участват по 60 проверявщи от институциите.

"Ако при тези проверки бяхме сбъркали нещо, нямаше да работим, изрядни сме отвсякъде", коментираха те.

Според ресторантьорите студентите са в безопасност в техните заведения, защото всяка вечер в тях работят около 200 охранители, за да се гарантира сигурността на клиентите. По техни думи сред тях са и много европейски шампиони.

Те увериха, че в заведенията в квартала не може да влезе клиент в нетрезво състояние или с хладно и с огнестрелно оръжие.

Председателят на браншовата асоциация на ресторантьорите в София Атанас Димитров призова парламентарната образователна комисия отново да се срещне с ресторантьорите, за да се намери баланс между обществения и частния интерес в Студентския град.

Промените в Закона за висшето образование бяха инициирани след поредица от кървави инциденти, станали най-често след употребата на обилно количество алкохол, в Студентски град.

На пресконференцията днес присъства и Силвия Петрова, която се представи като студентка в Лондон и в София.

По думите й в студентите в София учат един месец в годината - когато е изпитната сесия, а по света студентите се оценяват всяка седмица и имат толкова много задания, че нямат време да обикалят постоянно заведенията.

Публично известно е, че студентите в България могат да посещават лекции, когато желаят, а в университета в Лондон, където съм учила, ако два пъти отсъстваш от лекция, трябва да повториш класа, коментира Петрова.

Тя призова да се подобри сигурността в общежитията в Студентския град, защото "те са като Аврамов дом - всеки влиза, излиза и няма никакъв контрол".

По света студентските общежития са по-скъпи от квартирите, но младите хора предпочитат общежитията, защото са по-сигурни, каза Силвия Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в тия кръчми непрекъснато става сбивания и там делят мегдан хората на руската мафия и на арабските формирования
65
1
 
1
 
! Отговори
н.ск.т.н.мфг преди 11 години
не са проблемът заведенията а матрила в тях
64
1
 
0
 
! Отговори
До werti преди 11 години
*** и си ги родила и гледала в тая мизерия!!!!!??? Спри да пишеш коментари че знаем какви са там условията и ни се повръща от мисълта за тях и новородено!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво ги споменавате студентите- те отдавна са малцинство дори и като живущи в студ. град. най долната софийска *** се изсипва там.
62
1
 
2
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Е ,кво са ревнали вместо да се напиват в 22 часа ще се напиват в 18 вечерта тъкмо повече време ще има за размисъл ./ако изобщо са стигнали до това ниво на развитие/
61
1
 
1
 
! Отговори
Anonimus преди 11 години
Айде стига, да затварят заведенията !Само да не стане така, че собствениците да съберат пари, а от ГЕРБ винаги ще се намери кой да ги вземе.... И да отпаднат предвижданите промени.
60
4
 
3
 
! Отговори
qze преди 11 години
В Студентски град само като минеш и може да хванеш спин, холера и други болести от въздуха! Там отиват само диви селяни, които имат за цел да харчат парите на мама и тате в дискотьеките и да се напиват, напушват, надрусват, пребиват и убиват (за последното има предостатъчно примери...). Естествено, че има някои читави деца, които са си свестни, но те трудно виреят в тази среда на бъдещи сериозни , които дори не можеш да им разбереш какво говорят и от коя планета са.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Промиват ви мозъците... А най-смешното е, че даже не поставяте под съмнение това което ви драскат :) на общежитие взимат само хората с най-висок успех и без изпити. Всички искат да са на общежитие защото сте заедно с всичките ти колеги и винаги има кой да питаш ако нещо не ти е ясно. Да не говорим, че в общежитията живеят и преподаватели. На мен ми е интересно вие след работа не се ли събирате с приятели и ако се събирате как се забавлявате? Четете книги? Решавате интеграли? Пишете презентации?
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учудвам се, че все още има хора, които имат желание да пребивават в т.нар. "студентски град" по какъвто и да било повод!!!!
57
1
 
6
 
! Отговори
social nerve преди 11 години
малеееее, тук прочетох мнения на хора, който са по-големи невежи и селяни от самите "селяни". Овцеее, медиите ви манипулират!!! Ама вие сте прости и не можете да го осъзнаете!!! Ще живеете в тая *** още дълги години, защото им вярвате!!!
56
3
 
7
 
! Отговори
поразен преди 11 години
абе тия нормални ли са ??? кво реват че нямало пияни, като няма пияни, къв им е зора да са им отворени КРЪЧМИТЕ, нали от това печелят от АЛКОХОЛ, като няма пияни, значи няма и файда да ги държат отворени, аре сичкото селянин да си ходи, , това пък вече никъде го няма , то не бяха пребити, то не бяха убити, и все покрай техните ТРЕЗВЕННИ кръчмички . а има няква госпожа там с 2 деца нещо говори глупости, ако си мисли че студентски сега и преди е едно и също да ходи се прегледа
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Те увериха, че в заведенията в квартала не може да влезе клиент в нетрезво състояние или с хладно и с огнестрелно оръжие..."smeeeeh, che to rezven tam niama...
54
2
 
3
 
! Отговори
Месия- жена- трезвен преди 11 години
Ако ги затварят в 17ч., няма и да излизат пияни, а ако пък не ги отварят- могат да откарват потенциалните клиенти директно с цигарите от тротоарите...
53
2
 
12
 
! Отговори
Петрохански дядо :P преди 11 години
Пиян в Студенстки град няма как да префръкне човек поради няколко причини :1- Главата на индивида е забита в масата.2- Индивида спи в някоя градинка3- Пречукан е или от мутри, или от неориентирани свои4- Спречкване със скинове и метълиИ всички споменати са се "мумифицирали" с хубав спирт. Ще бъдат експонати за ционистите след време...
52
2
 
24
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Четете между редовете: искат да кажат, че всяка седмица си плащат рекета на въпросните институции и затова не трябва да ги пипат. По-лошото е обаче, че и да ги затворят, пак няма да има полза, щото същите мутри ще направят нови кръчми на по сто метра от студентски град и пак ще е същото. Докато тея мутри не отидат в затворите, нищо няма да се промени. Най-лошото е, че вместо да ги пратим в затвора, ние ги пращаме в парламента да ни управляват!!!
51
2
 
17
 
! Отговори
нагляри преди 11 години
Големи нагляри са тия собственици-мутри. Така е - като един *** си хванал златна крава е трудно да ти я вземат. А това че са супер *** мутряги и техните кръчми сеят тъпоти и разврат сред студентите и мстото им не е там - това не е важно, а?
50
1
 
16
 
! Отговори
Бахур преди 11 години
Ами , те пияните пълзят по земята или се търкалят по нея , те не Хвърчат ! :))))
49
2
 
18
 
! Отговори
Един Бастун преди 11 години
Студентите са толкова заинтригувани от учението че свят им се вие от алкохол :) кой ти учи бе брате наркотици алкохол и секс до дупкааа... :) днес с 1 студентка утре с вече си спал с 101 :) ех стодентки обичам ви всичките :P
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 10 ноември Студентски град си беше статут на кампус.Нямаше кръчми,чалга .Вече 23 години нищо не се прави за младите хора.В развлеченията нещата се израждат.Преди 2000 год.Христос го е казал Матея гл 18.7 Горко на света поради съблазните,защото е неизбежно да дойдат съблазните:но горко на онзи човек,чрез когото съблазанта дохожда.Така,че да не се гледат печалби ,а да се разтурят тия бърдаци.Това е правилното решение.
47
1
 
15
 
! Отговори
Веска преди 11 години
"В заведенията в квартала не може да влезе клиент в нетрезво състояние и с хладно оръжие!" - Но от заведенията не може да излезе клиент в трезво състояние. А това оръжие на гардероб ли го оставят?