Приоритет в Бюджет 2013 са пенсионерите

Преглед на печата на 8 октомври
Обновена: 8 окт 2012 08:58 | 8 окт 2012 07:16, Петя Славова
129
 Приоритет в Бюджет 2013 са пенсионерите
Снимка: Булфото

"Като приоритет в "Бюджет 2013" сме извели доходите на пенсионерите, които са голяма част от населението. Те са около 2 милиона и 600 хиляди и най-трудно могат да се справят със собствени усилия, защото са със сто процента загубена работоспособност според системата." Така коментира в интервю за "Телеграф" Владислав Горанов, зам.-министър на финансите.

"Различното увеличение на пенсиите отстранява една несправедливост" е заглавието над интервю в "Новинар" със Светлана Ангелова, зам.-председател е на Комисията по труда и социалната политика. В проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за 2013 г. е предвидено увеличаване на пенсиите от 1 април, което ще бъде диференцирано в зависимост от годината на отпускането им. "Индексацията компенсира поскъпването на живота в периода без осъвременяване - 2010-2012 г. Най-много ще се вдигнат пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември 2009 г., а най-малко ще бъдат компенсирани новоотпуснатите пенсии през тази година. Така е по-справедливо, защото по този начин щесе компенсира инфлацията за периода 2010-2012 г., която е средно около 7,3 процента", аргументира се Ангелова.

В интервю за "Монитор" Ангелова коментира друга актуална тема - безработицата. "Един от основните приоритети на правителството е намаляване на безработицата и разкриване на нови работни места. Само през тази година са отделени над 300 млн. лв. от държавния бюджет с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси за заетост, преквалификация, обучение, стажуване", изтъква още Ангелова.

По друг начин вижда въпроса с бюджета президентът на КНСБ Пламен Димитров: "Бюджетът за следващата година не е достатъчно смел". По думите му има поне още четири нови мерки, с които той да бъде разширен. Допълнителни 10 процента приходи могат да идват от НАП, ако съответните лица в приходната агенция имат дознателски функции. Ако бъде криминализирано укриването на осигурителни вноски могат да се очакват допълнителни приходи от 200 млн. лв. "Още поне 106 млн. лв. приходи могат да дойдат, ако максималният осигурителен доход стане не 2200, а 2500 лв.

С всички тези допълнителни мерки в бюджета може да бъдат вкарани още поне 500-600 млн. лв. Заедно с онези 300 млн. от вдигането на дефицита с 0,4 процента биха се освободили близо 1 млрд. лв. за разходна част. Може пенсиите да се увеличат с 10-11 на сто от 1 януари 2013 г. на всички, без никакво диференциране", препоръчва Димитров. Експертът е категоричен, че с този вариант на бюджет за 2013 г. няма да заживеят по-добре. "Хората ще бъдат по-бедни, отколкото са били преди 4 години", прогнозира още Димитров.

Анализът в "24 часа" фокусира вниманието върху идеята на вицепремиера Симеон Дянков за диференциране на минималната работна заплата по региони. Според автора на статията Лъчезар Богданов от "Индъстри Уоч" тя заслужава повече внимание. Всъщност такава мярка е именно от типа структурни реформи, които сега прави цяла Европа и които са нужни на България за постигане на бърз икономически растеж - без това да означава, че това непременно е най-важната и значима промяна, коментира Богданов.

Дни преди очакваното застудяване около 160 души продължават да живеят в раздадените 48 фургона след земетресението през май в Пернишко, алармира "Сега". Толкова бяха те и в средата на септември, когато стартира кампанията на БЧК за набиране на средства за осигуряване на дом на пострадалите. Отделно палатките са 60, но от областната управа не успяха да дадат на министъра на еврофондовете Томислав Дончев данни колко са хората, живеещи в тях. Той беше командирован през август там, за да въведе ред в хаоса.

"Има злоупотреби с помощите за Перник", категоричен е в интервюто си за "Сега" Дончев. По думите на министъра след направена справка се оказва, че има хора, засегнати от земетресението, с второ жилище. "Това е престъпление по Наказателния кодекс, тъй като те подават декларация, че не притежават друг имот, незасегнат от земетресението. Това е документ с невярно съдържание. На второ място, те са ужасно укорими от морална гледна точка. И за мен освен отговорност пред държавата носят дваж по-голяма отговорност по отношение на съседите и съгражданите си. По отношение на всички тези засечени случаи мой дълг и ангажимент е да ги предадем на прокуратурата,макар че не съм в Перник да се занимавам със следствени работи,а да решаваме проблемите там", коментира Дончев.

С още една криминална новина от "Перник" ни запознава "24 часа". Изданието пише за банда пернишки биячи, които заплашват със смърт свидетели и оставят по два карамфила пред домовете им, все едно че вече са покойници. Десетина мутри с километрични досиета пребиват с железни тръби всеки, който се опита да ги спре. Трошат и коли в миньорския град. Апашите вилнеят заради спряна кражба на хиляди литри гориво от бившия рудник "Гарванов". Далаверата с нафта докарвала около 30 000 лева месечна печалба на бандата на Георги Владимиров - Жоро Културиста. Въпреки, че МВР арестува многократно мутрите, след неколкодневен престой в ареста те са отново на свобода.

Лондон се гласи да върне визите за българи и румънци, информира на първа страница "Стандарт". За радикалната мярка открито настояват управляващите консерватори. Съпартийците на британския премиер Дейвид Камерън умуват как да предотвратят наплива от Източна Европа. Лондон смята да постави под въпрос правото за свободно придвижване на хора в Евросъюза, призна пред в.  "Сънди Таймс" вътрешният министър Тереза Мей. На "Даунинг стрийт" се притесняват, че след като през 2013 г. паднат ограниченията за работа на българи и румънци на Острова, може да ги залее вълна като от полските "водопроводчици" през 2004 г.

Общини и ведомства трябва да връщат обратно или вече са възстановили 17,3 млн. лв. неправомерно похарчени пари от Оперативна програма "Регионално развитие", съобщава под глава "Труд". Според отчета за регистрираните нередности по програмата "шампиони" са общините Попово, Сливен и Аксаково, всяка от които има да възстановява по над 1 млн. лв. Министерството на икономиката, което е бенефициент по над 20 проекта от програмата, ще връща към 2 млн. лв. Сред греховете му е, че в обществените поръчки са посочвани търговски марки на техника, с която кандидатите трябва да разполагат.

В България има 25 златни находища с 576,9 млн. тона руда, в които се съдържат 442 т злато и 3930 т сребро, анонсира на първа страница "Преса". Данните са базирани на геоложки проучвания и доклада. За находката съобщава професор Илия Балтов. По думите му пред регистрация е търговско откритие за едно от най-големите находища в Европа. То се намира край Трън и е от световен мащаб, твърди учения.

Новата най-голяма банка. Ако сливането между гръцките NBG и Eurobank приключи успешно, обединението между ОББ и "Пощенска" ще роди местен гигант. Това е водещата новина, отразена на първата страница на "Капитал Daily".

От земеделие ще се печели все повече, прогнозира пред "Стандарт" изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. "Не е тайна, че в момента има бум в земеделския сектор. Това, че и тази година само директните плащания са с бюджет 500 млн. евро и ще достигнат 815 млн. евро през 2016 г., подпомага сектора за по-добри доходи, независимо от това какво се отглежда. Затова и свободните капитали, поради недостатъчно активния инвестиционен климат в страната, се насочват именно в сектора земеделие. Неслучайно се увеличават и цените на земята",смята Порожанов.

И Огнян Герджиков е дал своето мнение по въпроса за АЕЦ "Белене". Според него реферндумът ще се провали. Пред "Труд" професорът обяснява: "Политическата класа не обича да дава зелена улица на пряката демокрация. Затова законът за референдумите е направен така, че той да се проведе при възможно най-трудни условия", изтъква Герджиков и уточнява: "Става дума за изискването, според което референдумът е действителен, ако в него гласуват не по-малко от гласоподавателите на последните парламентарни избори. А се случи така, че на тези - през 2009 г., активността бе изключително висока. Следователно трябва да излязат не по-малко избиратели, отколкото излязоха преди три години и половина - около 4 млн. и 300 хил. души. Силно се съмнявам, че по този въпрос до урните ще отидат толкова много хора. Това обрича референдума на провал 99 на сто. Ще се похарчат 20 или не знам колко милиона лева и накрая ще се окаже, че няма никакъв резултат."

Шивачките пак са най-дефицитните кадри в България, отбелязва темата на "Труд". Майстори на иглата се търсят от Силистра до Петрич и от Видин до Ямбол. В почти всеки град местните фирми са обявили от 3-4 до няколко десетки свободни места за опитни професионалисти. Това показват данните на Агенцията по заетостта от трудовите борси за безработни, проведени от началото на годината до сега.

Според водещата новина на "Сега" българите боледуват по-малко, но по-тежко. Справка на НОИ за временната неработоспособност показва, че хората, които са ползвали болнични през първото полугодие на годината, са по-малко, отколкото през същия период на миналата година, но затова пък са вземали повече на брой болнични и са били неработоспособни по-дълго. Болните с право на обезщетение през полугодието на 2012 г. са били 1.437 млн. души, или с около 40 000 по-малко спрямо същия период на 2011 г., когато броят им е 1.477 млн.

Три грипни щампи ще ни атакуват тази зима, предупреждава "Преса". Това са познатият свински с официалното име Калифорния" и "Уисконсин" от по-безопасния тип В. Третият вирус е "Виктория", като специалистите очакват именно той да мъчи най-много българите. Проблемът според лекарите е, че той води до тежки усложнения като пневмония, инфаркт и инсулт.

Град на повече от 6500 години, който може да се смята за най-стария в Европа, разкриха археологът проф. Васил Николов и неговият екип, информира "Сега". Праисторическото селище се намира край солодобивната мина до Провадия, която пък е с датировка шестото хилядолетие преди Христа. Учените са натъкнахана укрепителна стена, подсилена с камъни,на двуетажни жилища, както и на некропол с площ 5 декара, който датира от няколко века по-късно и е със запазени скелети. Знатното градско средище се е развивало благодарение на добива на сол, която е била най-ценният ресурс в миналото.

В интервю за "Преса" социалният антрополог Харалан Александров дава своята негативна оценка за обществото днес: "То все повече се превръща във фикция, във въобразена общност, зад която се крият много и различни индивиди и групи. Виждам все повече изгубени хора, които наистина напомнят бездомни кучета, лутащи се безцелно из лабиринтите на глобалния свят в търсене на стопанин, който да ги припознае и прибере у дома, а в краен случай да ги върже на синджир в двора и да ги храни редовно. Уви, никой не иска да ги прибере, просто тези хора са излишни за глобалната икономика, те представляват интерес само за локални политически шарлатани."

Америка се учи от нашия рейтинг на университетите, заявява в интервю за "24 часа" Сергей Игнатов, министър на образованието,младежта и науката. "Ректорите гледаха отначало с подозрение на рейтинговата ни система, защото тя изследва не просто университета, а отделната програма. Предлага диференцирано финансиране. Това са страхотни неща", смята Игнатов.

Министърът коментира и последната статистика, според която 40 процента от 16 годишните са неграмонти. По думите на Игнатов са взети необходимите мерки и догодина резултатите от проверката на грамотността ще бъдат по-добри. Напълно противоположна статистика публикува на първа страница "Монитор". Изследване на Световната банка показва, че висшето изветрява за около 5-6 години. След този срок знанията, придобити по време на следването, не са адекватни с изискваниятана пазара на труда. С двойно по-дълъг "срок на годност" са знанията от средното образование - около 9-13 години. Основното пък е с трайност 20-22 години. Данните показват колко динамични са знанията през 20-ти век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
bahaha преди 11 години
a be s po levche/dva i kvo glasut i posle are zemi golemiq gerberski! koi vi vqrva veche be are v bokluka!!
93
0
 
5
 
! Отговори
"БОГАТ ПЕНСИОНЕ преди 11 години
ТАЯ МИ ЗВУЧИ КАТО ЛАФА :НАДАЙ СЕ К.......... НА ПИЯНИ ЖЕНИ !!!ТО ГРОБ СА СИ СЕ ПИЯНИ И СА СИ ЗА Е........ , НО ТАЯ НЯМА ДА НИ ОГРЕЕ ?!?!?!ДА НЕ СМЕ ЦВЕТЕЛИНКА БОРИСОВА ТА ДА СИ КУПИМ БАНКА ?!СПОРЕД СТАНДАРТИТЕ НА ООН ВСЯКА ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА ХОРА ПРЕЖИВЯВАЩИ С 3 $ ИЛИ ПОД 3 $ НА ДЕН СЕ СЧИТА,ЧЕ ПРОВЕЖДА ГЕНОЦИД С-У НАСЕЛЕНИЕТО СИ!!!А КОЛКО ПЕСИОНЕРИ ПРЕЖИВЯВАТ С ПО-МАЛКО ОТ 130лв. НА МЕСЕЦ ???ТОГАВА КЪДЕ СА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ДОЙДАТ ДА СВАЛЯТ НАШИЯ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ И ДА НИ ОСВОБОДЯТ?!?!?!
92
0
 
3
 
! Отговори
що бе преди 11 години
не лъжат-приоритет са пенсионерите-и най-вече тяхното ИЗЧЕЗВАНЕ от земята,за да има за *** повече!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖАТ, ЛЪЖАГ ТИЯ ОТ ГЕРБ- ФОКУСЪТ Е ВЪРХУ ВТОРИЯ МАНДАТ С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА!
90
0
 
7
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
КРИЗАТА Е СТОВАРЕНА НА ГЪРБА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА НОСЯТ НЕСЪРАЗМЕРНО ДЪРЖАВНА ТЕЖЕСТ. НУЖДИТЕ НА ПЕНСИОНЕРА НЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ НА ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ И ТАКЪВ ВЪВЕЖДАН КРИТЕРИИ Е ПО "Д.С." МИСЛЕНЕ И СЪВЕСТ. ПЕНСИОНЕРА СЪРАЗМЕРНО ПЛАЩА ВСИЧКИ УВЕЛИЧЕНИЯ И ЧРЕЗ ПОКУПКИ С ДДС, ВСИЧКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ВКЛЮЧИТЕЛНО СЪДЕБНИ И АДВОКАТСКИ ПРИ ОТНЕМАНЕ И ОГРАБВАНЕ ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,ВСЯКАКВИ ДРУГИ ДЕБАТИ СА В ЗАБЛУЖДАВАНЕ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ПО СЪВЕСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ!РАБОТА В ШЕСТНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА, ИЗВЪНРЕДЕН И ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТРУД, ЛЕНИНСКИ И ДРУГИ ДНИ ДА СТРОИМ РОДИНАТА! БРИГАДИ И САМООБЛАГАНЕ!ИЗНЕСЕНА ЛИ Е ПОСТРОЕНАТА РОДИНА ЗАД ГРАНИЦА И ОТ КОЙ? ИМА ЛИ ДЪРЖАВНОСТ И ПРОКУРАТУРА НА МЯСТО В ЗАЩИТА НА СОБСТВЕНОСТТА? КЪДЕ СА ОБЕЩАВАНИТЕ СПОКОЙСТВИЕ И РАДОСТ ОТ ЖИВОТА НА СТАРИНИ?
89
0
 
6
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
СЕГА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ СИ Е КУПУВАНЕ НА ВОТ.ПРАВИЛНА ПОСОКА НА ДИФЕРЕНЦИРАНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ Е ПРЕИЗЧИСЛЯВЯНЕТО ИМ. ТОВА ИСКАМЕ.СТАРИТЕ ПЕНСИИ БЯХЯ ЗЯМРЪЗЕНИ ПРИ СРЕДЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД ЗА СТРАНАТА ОТ 398 ЛВ., КАТО ИЗЛИЗАЩИТЕ В ПЕНСИЯ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ СТИГНАХА ДО 600 ЛВ. СРЕДЕН ДОХОД ЗА 2011 Г. ИЛИ ОТНОСИТЕЛНО С 50 % ПО-ВИСОКА ПЕНСИЯ ОТ ЗАМРЪЗЕНАТА. НАСТОЯЩАТА ГОДИНА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ СЪС СРЕДЕН ДОХОД ОТ ОКОЛО 700 ЛЕВА.ПРЕДЛАГАНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ Е СТЪПКА В СОЧЕНАТА НАСОКА.КРИЗАТА
88
0
 
3
 
! Отговори
сидерова преди 11 години
.Как противопоставяш доходи на пенсионери и детските.Толкова елементарно може да разсъждава много първосигнален човек.Това го търсят като ефект и архитектите на "скока " на пенсиите с 10-15 лева.Срамота!
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидерова,или си тъпоумна,или си ***. Да противопоставяш пенсионери на деца и идиотщината,на която се надяват някои от управляващите.Явно сред простотията и чалгасарката първосигнална маса намира почва.Хайде малко да се просветиш,преди да ръсиш бисери,а?
86
0
 
4
 
! Отговори
дебел депутат преди 11 години
мишки стига сте ревали до гуша ми дойде от вас,вместо да се радвате че дишате още въздух който е безплатен,още не сме измислили и данък въздух -каде го дават тъй да дишате въздуха на авнта,трябва да ви съдерем кожите от данъци че иначе как ще вържа мойта скромна заплата от 5 хилки-то манекенки,скъпи коли,почивки на Бахамите то туи е пари......айде с здраве.
85
0
 
6
 
! Отговори
Ани преди 11 години
И до 1 април 2013 г3 ще ги докарате до 2 милиона и ще отчетете икономия в НОИ..Този "приоритет" си го заврете по-надълбоко, но трябва да знаете че живота е "колело"и може вие да сте следващия "приоритет" на някого.
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАТИЯ ОТ СТАНДАРТСред поредното намаление в момента минималната заплата на комшиите е 650 евро. За разлика от България обаче тя не е закрепена с нормативен акт, а се установява препоръчително в колективните трудови договори. В преговорите с работодателите и държавата се намесват много активно синдикатите. Средната заплата варира между 1200-1300 евро, а има и пенсии, които стигат до 2000 евро. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ С "ГОЛЕМИТЕ" ЗАПЛАТИ В БГ
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приоритет в Бюджет 2013 са пенсионеритеХа-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статия от СтандартГърците никак не са за жалене въпреки шума, който вдигат. За момента 13-ата заплата в държавния сектор изобщо не се поставя под въпрос, каза пред "Стандарт" български дипломат, пожелал анонимност. За 14-та все още се преговаря с тройката кредитори. Твърде вероятно е държавните служители да получат една втора от 14-та заплата, добави дипломатът. .................... да живее ГЕРБ С "ГОЛЕМИТЕ" ЗАПЛАТИ
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсиите се изплащат от вноските на сега работещите и за това би трябвало поне 1/2 да зависят от вноските които днес правят децата. Така който не е гледал деца, който е отгледал само едно, който ги е изпратил в чужбина или е отгледал крадци и просяци да му мисли. Ще остане на 1/2 от пенсията си а който има поне 2 работещи деца ще има достойна пенсия
80
1
 
8
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Дон Балон Решил един Скучен летен ден да се погрижи за хората в страната Си Балонленд и извикал Своя малък съветник с Голямата сянка Хер Флик.Дон Балон:-Да направим нещо за хората, според МЕН Реформи например от 23г.- Няма? Хер Флик:-Разбира се и това съм го направил за Хората и извадил един Голям лист от Малкият си вътрешен джоб на сакото.Дон Балон изненадано взел листът и се Замислил дълго над него, накрая се усмихнал Тъжно и казал: -Хитър, много си хитър ТИ Хер Флик, като ято лисици, но Докога?
79
0
 
10
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
БОКО скри истината- ЗА ТОВА КОЙ КРАДЕ ПЕНСИЙТЕ И ДЕТСКИТЕ С БОНУСИ И ТАВАНИТЕ ЗА ПЛАЩАНЕ НА ОСИГУРОВКИ!!! За раздадените пари по министерствата и вместо да призове да се каже цялата истина, той участва в укриването на информация- Министерство на финансите - 55 085 865 лева = 405 043 МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ;- Министерски съвет - 4 254 430 лева = 31 282 М. ПЕНСИИ;- Министерство на икономиката, енергетиката и туризма - 4 274 312 лева = 31 414 М.П.;- МВР - 20 058 798 лева. = 147 491 М.П.;- Министерство на транспорта - 2 453 426 лева. = 18 040 М.П." Итого 83 милиона 673 хиляди 405 лв = 615 245 ПЕНСИИ, ПРИ 1 200 000 ПЕНСИОНЕРИ ЗА ТРУД ИЛИ ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ НА 2 390 668 ДЕЦА, А КАРАТ ЧАСТ ОТ МАЙКИТЕ ДА ВРЪЩАТ ДЕТСКИ ДОБАВКИ СЕГА РАЗБРАХМЕ И ЗАЩО- ЗА БОНУСИ!!!А ТОВА НЕ СА ВСИЧКИ БОНУСИ И ТОВА СА ПАРИ ВЗЕТИ САМО ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА, А ИМА И:- ПРЕМИИ- И ДРУГИ 50 НАРЕДБИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ГРАБЕНЕ НА ПАРИ ОТ ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ Суха народна пара И за какво ? И ТАКА ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ- Толкова апетитни места има по света, по прочутите курорти Трябва да да си издържат децата зи в престижните колежи Нали затова са се издигали с цената на толкова подмазване УНИЖЕНИЯ И ГЪЗОЛИЗСТВО
78
0
 
9
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Браво Дянков,абе без да искаш милионер ще ме направиш с тези увеличения на пенсията ми,ашколсун бе кьопек.....Брях от притеснения как да си арча огромната пенсия инфаркт ще ме трясне,ми така бе Дянковче,имай милост,кьопече еретическо - баптистко ли,мормонско ли.....
77
0
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,ФАКТ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ В БЪЛГАРИЯ Е 240лв, А СОЦИАЛНИЯ Е 585лв!!!ИЗВОД:- МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е 1 170ЛВ. (всеки трябва да отгледа наследника си = два социални минимума)- А МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ 585лв!!!- ТРУДА Е СТОКА, КАТО ВСЯКА ДРУГА И ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА!!! (Хлябя първо го плащаш, а после го ядеш)- А ЧЕСТЕН ЧАСТНИК, АКО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА ТАКИВА ЗАПЛАТИ - ТРЯБВА ДА ФАЛИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!!!Когато това не се спазва, Преамбюла на Декларацията казва - че е необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход,ЩОМ минималната заплата е 290лв, а пенсията 136лв Съгласно Хартата за правата на човека и Пеанбюла на Конституцията ни - БУНТА СРЕЩУ ВЛАСТТА Е ЗАКОНЕН!!!Всичко останало е от Лукавава!!!(В ГЪРЦИЯ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НЕ Е само 1200, А Е 1480 ЛЕВА!!! - БОНУСИТЕ СА ОТДЕЛНО)
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРАВ Е ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ.ТЕЗИ,КОИТО СЪЗДАДОХА ПРЕДПРИЯТИЯТА,РАЗВИХА ПРОМИШЛЕНОСТТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО,ИЗГРАДИХА ЕДНА ПРИЛИЧНА ИКОНОМИКА И КУЛТУРА, БЯХА ОГРАБЕНИ ОТ МУТРИ,ФОЛКАДЖИИ,НАРКОТРАФИКАНТИ,ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЦИ И ЗА ТЯХ ВСЕ НЯМА ПАРИ.СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА ПЛАЩАТ ЗА БЕЗХАБЕРНОТО ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ НА БУХАЛКАДЖИЯТА НЕНОРМАЛНА РАБОТА И БЕЗКРАЙНА ПОДИГРАВКА С ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!?!?
75
0
 
4
 
! Отговори
проф. Балтов преди 11 години
Според проф. Балтов в България трябва да се оформят няколко големи центъра на златодобив, а рудата да се преработва в не повече от 5 модерни предприятия. Собствениците на мините може да са различни, но да инвестират в общи инсталации за извличане на метала. Така ще е по-рентабилно и по-екологично. Държавата обаче трябва да разработи стратегия за този отрасъл, категоричен е ученият.