Битката за наказателния вот срещу ГЕРБ ще е свирепа

Преглед на печата 10 октомври 2012 година
Обновена: 20 окт 2012 11:45 | 20 окт 2012 09:00,
404
Битката за наказателния вот срещу ГЕРБ ще е свирепа
Снимка: архив Булфото

Битката за наказателния вот срещу ГЕРБ ще е свирепа, прогнозира в интервю за "24 часа" Харалан Александров, социален антрополог. Според него при неизбежното олевяване, което върви с обедняването и липсата на перспектива, естественият печеливш е БСП.

През последните дни станахме свидетели на няколко победи на БСП на частичните местни избори в сравнително малки населени  места, и това не е случайно - отчаянието и гневът в разорената провинция са страшни, хората искат възмездие за излъганите си надежди, обяснява той.

По негови думи доколко БСП ще успее да се възползва от това, е друг въпрос. Според соцшалния антрополог Бойко Борисов все още демонстрира завидна популистка кондиция и неуморно флиртува с тълпата, докато лидерството на Сергей Станишев се разгръща в другия крой на политическия регистър - то е интелектуално, дистанцирано и самоиронично - но тъкмо той получи възможно най-високото признание в рамките на ЕС (избирането му за председател на ПЕС - б.р.). Ще е иронично, ако без особени усилия, седейки отстрани и подхилвайки се злорадо, БСП вземе, че обере протестния вот, казва Александров пред ”24 часа”.

Главният прокурор Борис Велчев е поискал да бъде свален имунитетът на двама депутати от ДПС - Гюнай Сефер и Митхат Табаков, акцентира "Труд". Велчев потвърди, че е внесъл искане в парламента защитата на двамата да падне, за да бъдат пратени на съд по две дела за злоупотреби при обществени поръчки. Става дума за проекти, по които е плащано, без да се извършва дейност. Конституцията позволява те да се откажат от имунитета си сами.

"Срещу всеки лев БАН печели още 7", посочва в интервю за "Стандарт" главният научен секретар на БАН проф. Стефан Хаджитодоров. "В последните четири години се забелязва една трайна тенденция - собствените приходи на БАН са в пряка зависимост от приходите ни от държавна субсидия, отбелязва професорът.

По негови думи колкото повече е субсидията, толкова повече са собствените приходи. Ние сме направили анализ, който показва, че при един вложен лев за съфинансиране от нас могат да бъдат привлечени 6-7 лева. Тоест 6-7 пъти се печели от всеки вложен лев в проекти за научни изследвания. И това нещо е крайно време да се разбере от нашите политици - когато се влагат пари за научни изследвания, те имат възвръщаемост, обяснява Хаджитодоров пред ”Стандрат”.

"Бавно Движещи се Железници", е водещо заглавие в "Капитал". Досегашният модел на "развитие" на БДЖ върви пред очите ни към своя край, пише вестникът. Доскоро този край се забелязваше в отчетите на дружеството. Сега вече е на показ за всички. Това е следствие от дълги години липса на реформи и отлагане на болезнени решения, страхливи политици, вкоренена зависимост от държавата, сбъркани инвестиции, лошо управление и още куп други фактори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ШИБАЙ ТИКВАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ И ШУТ В *** НА НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ ДОВЕЛО НИ ДО БЕДНОСТ И БЕЗРАБОТИЦА,ПРЕЗ ОНАЯ МИ РАБОТА Е ЧЕ СПАЗВАМЕ 3 ПРОЦЕНТА ДЕФИЦИТ ЩОМ СМЕ ГЛАДНИ И БЕЗРАБОТНИ -ИЗХВЪРЛИ ГЕРБ СПАСИ БЪЛГАРИЯ.
226
3
 
2
 
! Отговори
Anton преди 11 години
Neznam gerb li 6te e bsp li 6tee koi 6te sa ama da opravqt taq nai nakraq i da nqma glad pak koi 6te da sa vaprosa e darjavata ni da tragne na dobre da ima rabota za vsi4ki i nai ve4e da nqma glad......
225
3
 
7
 
! Отговори
до бай Вълчо преди 11 години
Байо, и да се наакаме ще ни е простено (за първи път ще е) а Вие 7 пъти се АКАТЕ и пак се напъвате!?!? Внимавайте този път - ще го РУЧАТЕ!
224
3
 
5
 
! Отговори
Anton преди 11 години
BSP moje sqkak da gi krashtavash ama po tqhno vreme imashe pari imashe programi imashe rabota i horata ne izbqgaha za chujbina a ot kak sa gerb na vlast 14% ot balgarite gi nqma ve4e demek tva sa mladi hora koito mojeha da rabotat v na6ta darjava a ne da robuvat po drugite darjavi za da ne umirat ot glad tuka
223
5
 
8
 
! Отговори
ДДТ > Anton преди 11 години
АНТОНЕ, БСП вече се прекръсти на Б(СПИН) не Ви ли стига това та искате и другите партии да се "прекръстват"?
222
4
 
3
 
! Отговори
Anton преди 11 години
Teq izbori sa qsni gerb 6te gi falshificirat i 6te si gi zemat vse pak te sa vlasta te kolqt te besqt.No ako tova stane losho za bulgariq losho za vsichki grajdani koito vse oshte ne sa izbqgali za chujbina.Gerb trqbva da se prekrastat samo 4e na glad taka moje i poveche glasove da saberat.
221
2
 
8
 
! Отговори
До ГЕРБ преди 11 години
"И много имена и лесна слава, годините без жал ще заличат ..." - Иван Вазов
220
1
 
16
 
! Отговори
Богослов преди 11 години
"По делата им ще ги познаете" - пише в Библията. Погледнете им делата, помислете, преценете със собствените си глави и решете дали настоящите "спасители" не са поредните "вълци в *** кожи". Аз вярвам, че българския народ след 23 години живот в лъжи, фалшиви обещания и откровено обирджийство, най-после ще прозре истината, която е винаги проста и не са нужни много думи за да бъде рзкрита.
219
9
 
9
 
! Отговори
histnika22 преди 11 години
До Аноним АМИ ЩОМ НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ ВИ ПРЕДЛАГАМ СЕР-ГЕИЧО ОТ УКРАИНА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ГЕОРГИ СЕДЕФФФЧОФ -ФЕСА ПРЕЗИДЕНТ,800ГОЛЕМИ ЛЪЖИ ЗА ПОЖИЗНЕН ЦАР -КРАДЕЦ-ИСПАНЕЦ.АХМЕД ДОГАНОГЛУ БАШ ЧОРБАДЖИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ-СНАД 2000ДЖАМИИ ПОСТРОЕНИ В БЪЛГАРИЯ И КУНЮВИЦА ЗА РЕЗЕРВЕН ВАРИЯНТ,ЧЕ НЯКОИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПЕЯДЕ И СДАДЕ БОГУ ДУХ.ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА -СТАРА КОАЛИЦИЯ.PS ДА СЕ НАМЕРИ НЯКАКАВ ПОСТ И НА ЦАР К И Р О.
218
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом искате глад ,изберете ги пак
217
4
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Никаква битка няма да има. Както вече мнозина писаха "С ГЕРБ до ГРОБ". Гробът вече си го изкопаха сами с безумни решения и въпиюща некомпетентност и в данъчна система и в здравеопазване и в образование и в социални придобивки. След 9 месеца си отиват завинаги, а след още 9 месеца ще са само лош спомен. След година-две едва ли някой ще си спомня за тях. Наказанието за алчния и амбициозен некадърника е забвение.
216
4
 
6
 
! Отговори
Ганчев преди 11 години
К`во "олевяване", к ` ви пет ле`а ?! По- скоро "обезлевяване"! Което е в пряка връзка със самото съществуване на БКП/БСП! И с недосегаемостта на съдебната система, по- точно казано "адвокатЩината"!
215
4
 
26
 
! Отговори
КАМЕРЪН ЗА ГЕРБ преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ ПАК ЛЪЖЕ. НАЧАЛОТО НА РЕЧТА НА КАМЕРЪН ДО МЕРКЕЛ. НЕ МИ ДАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИМЕР.! НАПИШЕТЕ ТОВА В ТЪРСАЧКАТА И ЩЕ Я ПРОЧЕТЕТЕ! ЗАЩО НЯМА АМА НИТО ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА ГЕРБ И БОЙКО? МНОГО ТОЧНО И ЯСНО Е КАЗАНО ЧЕ ГЕРБ УБИВАТ НАРОДА СИ!Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страната на мизерията, това е най-бедната страна в Европейския съюз, а и в голяма част от света. Освен това, е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно, холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейският съюз, ако е така то ние начаса сме готови да го напуснем.Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейския съюз. Че една голяма част от населението, поради етническия си произход и липсата на каквато и да е адекватна политика е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безперспективност. Тази част от населението живее при условия, които надали са били характерни и за живота през 18 век, но не само това, тази част от населението става все по-голяма като численост, с което проблемът относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски.И още: Населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държав, където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има пред вид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудосопособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото спасено?
214
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа журналистите усетиха че Герп си отива, сега се опитват да ни натресат БСП.
213
13
 
13
 
! Отговори
до 297 преди 11 години
само ГЕРБ ви е в устата на червените мазници, и на изборите пак ГЕРБ ще ви е в устата ама първо в г---
212
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гласувам против ГЕРБ
211
0
 
6
 
! Отговори
Prevenciq преди 11 години
Ne trqbva 4ovek da se izhvarlq tolko mnogo kato Boiko 4e vijte sega kakvo stana, 6te lapne darvoto, nai posle, pisna mi da mi govori za minali pravitelstva ne napraili onova ne napraili tova izhar4ili pari, OK vremeto im mina, TI kakvo napravi G-n Borisov? Kakvo? Horata edvam svarzvat dvata kraq, i mnogo ot nas sa v 4ujbina za da pomagat na skapanata ni ikonomika da ne umre! Sram! Glupak takav!
210
10
 
5
 
! Отговори
до 288 преди 11 години
Бай Вълчо от хисаря пасе козите и от време на време пуска някой гневен коментар на таблета. червените диверсанти тука съвсем се уляха с глупости
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До глас народен Това трябва да е позицията на всички мислещи и честни хора.
208
6
 
19
 
! Отговори
Прогнозата! преди 11 години
ББ и ЦвЦв ще ФАЛШИФИЦИРАТ изборите през 2013-та, защото иначе ще влязат в затвора!