МВР иска да си беседва със „селския глупак”, Боян отказва

Съдбата на Калинка Пенчева става ясна в понеделник
Обновена: 27 окт 2012 15:52 | 27 окт 2012 15:48,
373
МВР иска да си беседва със „селския глупак”, Боян отказва
Снимка: архив, ГЕРБ

Съдбата на говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева, която нарече „селски глупак” фотографа на спящите полицаи в патрулка, става ясна в понеделник.

Все още продължава проверката по случая, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„И днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин”, заяви вътрешният министър.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди на ръководството на МВР говорителят на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена. Тогава вътрешното ведомство започна дисциплинарно производство срещу нея, по време на скандала пък Пенчева се оказа в отпуск.

Вчера Цветан Цветанов определи изказването на говорителката като недопустимо, но уточни, че ще прецени какво наказание ще й наложи, след като проверката приключи.

Днес МВР шефът изрази надежда, че до края на деня тя ще е приключила с изготвяне на справката по случая, която ще бъде връчена на Пенчева, за да се запознае с нея.

След приключването на тези задължителни процедури в понеделник ще можем да се произнесем по случая, добави Цветанов.

Междувременно авторът на снимките Боян Максимов Боозов е отказал днес да се яви във второ РПУ във Варна. Той е бил повикан на беседа тази сутрин „със служители, извършващи проверката”, започнала по сведение на Боян.

Боян Максимов е публикувал поканата в профила си във Facebook. Той твърди, че тя му е била връчена снощи около 21 часа и той отказал да отиде в МВР.

Още по темата
 „Казах им директно , че няма да присъствам, както и че съм в командировка”, разказва в социалната мрежа Боян.

След 20 минути дошъл отново същият патрул, който му връчил преди това поканата. „Полицаят каза тихичко на стълбите пред входната ми врата: Ако не дойдеш, може да те задържат””, споделя още авторът на снимката на спящите полицаи в социалната мрежа.

След това Боян се консултирал с адвоката си, който по телефона обяснил на полицаите, че Максимов няма да се отзове на поканата.

Скандалът тръгна, след като Боозов беше разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в спящата поза. Снимката той направил през юли месец.  Официалният коментар по случая на  Калинка Пенчева пред камерата на bTV беше: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
niama da glasyvam za gerb i ostanalata poplach ot partii i moshenici.
281
0
 
0
 
! Отговори
пенчо преди 11 години
Народната Милиция беше обвинила Емил Кошлуков във всички смъртни грехове - а се оказаха най-обикновенни компромати . . . Комунистите нищо ново не научават и нищостаро не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие наБългария" или за "16-та република на СССР". Дерзайте, другари,до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хваналсамолета.
280
0
 
0
 
! Отговори
пенчо преди 11 години
Народната Милиция беше обвинила Емил Кошлуков във всички смъртни грехове - а се оказаха най-обикновенни компромати . . . Комунистите нищо ново не научават и нищостаро не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие наБългария" или за "16-та република на СССР". Дерзайте, другари,до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хваналсамолета.
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече всичко ми е ясно. Това жалко подобие на партия наречено ГЕРБ е клонинг на "жълтата" такава от преди 10-на години(НДСВ). Приликите са очевадни. И в този ред на мисли,ако не се събудите скъпи съграждани следващото правителство ще бъде следното: ГЕРБ+БСП+ДПС!!! Господ да пази България от такъв сценарии........
278
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 11 години
Браво на момчето !Но пък ми е интересно, какв МВР назначават човек, който не може изобщо да говори, за говорител?
277
0
 
8
 
! Отговори
заспал преди 11 години
евала на тоя пич.МВР трябва да се извини и да накаже полицаите.Полагало се почивксо.Трябва да си *** да дасе разплуеш на обяд пред хората.това е срам за професията
276
0
 
9
 
! Отговори
ай преди 11 години
"Селския ***" уби меверето на Цветанов.Именно МВР на Цветанов.Последният като Калинка да се самоуволнява.Основания- ежедневните грабежите,ШЕНген провала, Европейският доклад за прането на пари от ОП групи, Перник-гафа и т.н.
275
0
 
2
 
! Отговори
ГОГО преди 11 години
Калинка +Калинка + Кюри +Козлодуй =КАЛОФЕР!!!
274
2
 
2
 
! Отговори
Ani преди 11 години
opitat da zalovqt kradeca, nito na men da mi sadeistvat po nqkakav na4in. Za tqh varianta be6e da zvanq na sasedite si da prosq pari v 12:30 prez no6ta! Taka 4e ne gi za6titavaite. Ot skromniq mi opit razbrah, 4e ne im puka za horata, a samo za zaplatite!
273
2
 
1
 
! Отговори
Ani преди 11 години
Ne se qvqvat, g-ce/ g-jo bojanka.gulowa. Minalata godina na vrah Velikden me napadnaha i mi otkradnaha 4antata pred vhoda na bloka, v koito jiveq. Obadih se v policiqta, obqsnih slu4aq, dadoh opisanie na napadatelq, vkliu4itelno v kakva posoka e izbqgal. Dejurnata na telefona mi kaza, 4e trqbva da otida da podam jalba na mqsto. Pri obqsnenieto mi, 4e nqmam pari, za da si izvikam taksi (portfeila mi be6e v 4antata) znaete li kakvo mi kaza- " Nqmate li sasedi? " ! Nito patrulka izpratiha da se
272
0
 
5
 
! Отговори
мълчаливец преди 11 години
Някои може ли да ми каже колко клатикурци получават заплата от нас мълчаливите данъкоДянковвоплатци като говорители?В моито семеиство доскоро жена ми се водеше на тази длъжност.Уволних я и трансформирах сумата от икономията в детски надбавки.Краино време е г- н Дянкоф и вие да постъпите като мен! Не са ви нужни говорители.Като ви гледа човек по телевизията устата не може да ви затворят.Какато казваше моя старшина в казармата-ГАВОРИТЕ,ГАВОРИТЕ,ГАВОРИТЕТЕ СИ САМИ УЧЕНИ СТЕ!
271
16
 
3
 
! Отговори
bojanka.gulowa преди 11 години
Защо толкова безпощадно се нахвърляте върху полицаите, като че ли са легнали на легла и спят непробудно? Топло, отпуснали са се, затворили очи и толкоз - така го приемете , а не да "плюете". Ако в това време ги повикате за някакъв инцидент - сигурно ще се явят, да ви защитят - въпреки , че сте неблагодарни - българска работа !!! А този фотограф, май си няма работа и ходи да снима "счупени пейки, дупки, тротоари" и т.н - какъв ли е този индивид???
270
0
 
12
 
! Отговори
7 преди 11 години
Това ли е големият престъпник,че видял заспали полицаи в колата на МВР което подсказва,че са на работа, снимал ги ..Така ,чесега техните шефове имат думата а не" селският ***".Защо от нищо се прави нещо.Можеби тези са близки на .някой от ръководството и затова има такива изказвания.
269
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли достатъчно полицаи, че се изпращат на работа толкова уморени хора, нуждаещи се от възстановителен сън? Добре, но не и на тази служба!
268
46
 
6
 
! Отговори
Аман преди 11 години
Хора... този наистина е Селски ***.... като ще се прави на Мъж... нека да го направи до края а не да се крие като Мишок... Жалак пумиар... селски глупа си е направо похвала за тази Мижитурка правеща се на велика в Социалната мрежа и се крие като някоъ си Долен ***
267
1
 
22
 
! Отговори
hota преди 11 години
МВР иска да си беседва със селския ***.Ха.ха ...........азащо не иска да беседва с двамата "гунчовци"заспали в "тиквите"
266
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво има да мислят и да отлагат, и защо трябва да тормозят един гражданин, който е показал доста недвусмислен факт? Във всяка нормална държава и спящите полицаи, и тази говорителка отдавна трябваше да са напуснали системата и да бъдат санкционирани за неадекватното си поведение. Впрочем, "селско" е точно държанието на Калинка. За професионално реагиране от нейна страна изобщо да не говорим!
265
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно защо, тези които величаят Путин как бил направил крепостта Русия, сега се възмущават и псуват по ЦЦ и ББ, които бавно и методично налагат путиновите репресии в България. Бъдете коректни и когато хвалите руската диктатура хвалете и старанието на ГЕРБ за налагането на терор над гражданите.
264
0
 
35
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Кой е разписал отпуската на тая ? Защо цецко се прави на ощипан? Опитват се да се оправдаят със закона, който техните дупетати не са променили и пак да закрилят мвр-мафията и майката на кръщелника. Браво, така се прави в организираната престъпност, но народа ще ви даде свдоя глас като в Калофер - герб 2,25 %!!!
263
1
 
18
 
! Отговори
Интересно, интересно преди 11 години
Колкото повече случаят се "проучва от компетентните органи", "взема се мнение от други компетентни органи", "събира се група за проверка" и т. н., толкова по-зле става. Колкото повече МВР разиграва, привиква на проверка, съставя актове, глобява, предупреждава явно и прикрито Боян Боозов, толкова по-зле става за самите управляващи.Не е нужно да си много интелигентен човек, че да разбереш нещата.После да няма, кой ми с,а в гащите.