Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ НЯМА ЛИ ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ ТОЯ
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото етническо прочистване з акоето се сещам и езребването на арменците от страната на турската държава!!!! МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНО: ТОЗИ Е АБСОЛЮТНО ИЗПЕРКАЛ! ОПАСНО Е ДА ДЪРЖАТ ЕДИН ЛУД НА СВОБОДА!!!! НЕ СМЯТАХ ДА ГЛАСУВАМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, НО ЩЕ ОТИДА И ЩЕ ПУСНА БЮЛЕТИНА ПРОТИВ БСП И ДПС!!!!
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този резак какво си мисли,къде живее, политбюровска ***......има ли прокуратура в БЪЛГАРИЯ.....
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Етническо прочистване и за него. Еднопосочен билет за Централния софийски затвор или за Анадола заедно с ибрикчийте Цонев и Бисеров.
16
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прадядо и прабаба са зарязали цялото си имущество и са бягали от Беломорска Тракия пред настъпващите турски войски, защото са избивали всички български мъже в завзетите селища. Най-малкото доган и неговите сънародници могат да повдигат въпроси за етническо прочистване. Наглостта им няма граници!!!!
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.....и кои сте вие бе СРАЛЬО????ШЕПА дрисльовци,които се опитвате да създавате ред по ваши правила?Айде марш в Анадола!
14
6
 
31
 
! Отговори
Сърчаджиев преди 11 години
Доганчо, уважавам те като много голям интелект, но това не ми пречи да ти искам главата на дръвника, защото си КУЧЕ РЯЗАНО мислещо само за собствения си джоб.На Дръвникаааа!
13
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доганчо се появява само преди избори.
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, то Доган трябва да го изселят. Българската държава трябва да действа, а не да спи и да допуска нашествието на Турция, Саудитска Арабия.
11
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я тоя *** се появи.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aloo Dnes .bg ve4e zapo4vam da si mislq 4e ste proturska mediq dnes celi 3 statii za DPS
9
3
 
78
 
! Отговори
2 преди 11 години
Мале това турско коп*ле,все по открито и открито си позволява да хазяиничи у нас!!!!!Оня ден Васил Делов не може да стане почетен гражданин.....това е непризнаване сувернитета на държавата,и отказ от почитане на историята!!!Щом не подкрепя някой балканската война подкрепя тея,които са ни колили и бесили!!!Че то тоя утре по същата логика ше каже да не празнуване 3 март бе!!!Боже господи,наглост ненагледна.....Тоя минава всякакви граници,всякакви!!!!!
8
34
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен,ганьвци,след такъв коментар за кого искате да гласуваме,може да не ни харесва дпс,но ще гласуваме за ДПС,след 100години ,като си по-добрите отношението към различните етноси в РБ,може да гласуваме тогава за някоя друга партия.
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия - ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ТУРЦИЯ, ТЪЙ КАТО И БЕЗ ТОВА ТУК Е ИМАЛО САМО ЛЕКО ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ И НИКОГА ЕВРОПЕЙСКО..........................
6
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв мишок, тоя е цял съсел. Ама ще му дойде времето и на него да си плаща, и дано да е скоро и в наши дни. А понеже Балканската Война била за етническо прочистване, за тва в България има до ден днешен хора с турско самосъзнание, а в Одринска Тракия и Беломорието вече ги няма Българските села. Но Видовден ще дойе. Кръвта на убитите плаче... :(
5
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това *** има значителна роля на слуга в обезродяването и ликвидирането на България и българския етнос.
4
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Феса си е фес печи го вариго все си е фес само за войни и етническо прочистване мисли!!!!!
3
3
 
89
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Я змията пак изпълзя...кога ще върнеш откраднатите 1.5 милиона лева на българския данъкоплатец бе пезевенк ***
2
3
 
118
 
! Отговори
Momo преди 11 години
Наближиха избори и мишока се показа от дупката си от която не беше излизал 3 години.Навсякъде възродителни процеси взеха да му се привиждат. ***!
1
7
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още преди време трябваше да ги избием