ДСБ сезира ОЛАФ, прокуратурата и КЗК заради боба с гъгрици

Сигналът описва корупционни схеми за печелене на поръчки на МЗ
4 ное 2012 20:02, Елка Василева
49
ДСБ сезира ОЛАФ, прокуратурата и КЗК заради боба с гъгрици
ДСБ подготвя сигнал до ОЛАФ, прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията по случая със скандала с храните за бедни. Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът от Синята коалиция Светослав Малинов и Атанас Атанасов (ДСБ) подготвят досие и сигнал до ОЛАФ, прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията по случая със скандала с храните за бедни, раздавани по европейска програма за крайно нуждаещи се. Това обяви на извънредна пресконференция днес заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Сигналът описва корупционни схеми, по които фирмата, доставила разваления боб, печели поръчки на земеделското министерство и на ДФ "Земеделие", включително и тази по европейската програма за бедни, заяви Кънев.

"Схемата е класическа и може да бъде отнесена трайно назад във времето", коментира Кънев. В нея наред със собственика на спечелилата фирма подават оферти и други фирми, негови съучастници - според Радан Кънев, които след това се оттеглят и печели първата фирма, с цени над пазарните. Така програмата се източва, заяви Кънев. По думите му единствено цената за разваления боб била по-ниска.

От ДСБ изразяват притеснение и от информацията, че МВР изисква личните данни на пациенти по метадонови програми. Става дума за над 1000 души, а програмите в момента са 33 за страната, каза Росица Рачева, член на софийската организация на партията. Защо се изисква тази информация и какво ще стане с тези хора, попита тя. От ДСБ призовават представителите на програмите да кажат дали са дали данните на полицията, а Министерството на здравеопазването - дали това е законно.

Като "водевилна история" определи в отговор на въпрос Радан Кънев новосъздадената коалиция между РЗС на Яне Янев и "Либерален алианс" на Веселин Марешки, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Нищо не твърдя,само задавам въпроси,които сами се набиват в съзнанието ми....Искам отговори още и на въпроси,свързано с български калашници за сирийските бандити....Россия 24 показа клипове,където Турция почти всяка вечер предава безвъзмездно български калашници и гранатомети на сирийските бандити!Защо българските медии мълчат като пукали,защо Младенов,който постоянно предава България не казва нито дума по въпроса??Абе тоя глухоням ли е???
31
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 11 години
ИВАНЕ,абе наборе,защо не зачекна темата с Коиловци......Абе всички медии ли са си глътнали езиците??????????Абе "ДНЕС БГ" защо и вие мълчите,сякаш сте глухонеми???????Защото Коиловци и атентата в Сарафово са дело на едни и същи бандити:1.Вярно ли е че въпросните бандити са имали за цел АЕЦ Козлодуй и че щели да го припишат на Иран и Хисбула,защото Борисов се опъва да припише Сарафово на преждепосочените?2.Вярно ли е че договорката за АЕЦ Козлодуй е постигната от Младенов и Хилари?Нищо не твъ
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е стига ревахте, можеше и да е по-зле. Примерно вече веднъж да е яден боба.
29
2
 
1
 
! Отговори
Трътка преди 11 години
Абе те какво искат още, дали са им боба с мезето и пак недоволни
28
4
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
А стига се пенявИ! Щото тия корупционни схеми ги измислихте вие, на4ело с Костов! И всички ви сърбахме попарата.
27
5
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Папата няма ли да научи за боба ? Тези май искат да демонстрират че са живи и се чудят за какво и кой да сезират - надминаха Янка
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се "надай" народе - всички са в "кюпа"!Големите лъжици за кацата с меда ние им ги даваме и ние трябва да им ги вземем.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще видим поне един или няколко такива престъпници,организирани в групичка,натикани в затвора ,ама за доста години,толкова,колкото им трябват за да изплатят с труд нанесената щета.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ са пример за това как да се борим с недъзите на обществото.С будна гражданска съвест,със смелост и мощно противопоставяне на престъпните действия на ония ,които държат властта и печелят използвайки я в свой интерес.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Д С Б !Както винаги-точни и на място!Браво!Нека Европа види защо и как с нейни пари се създават антиевропейски настроения!И мръсните мафиоти лъжат бедните хора по селата,че видите ли,от Европа са ви пратили за помощи фасул с червеи вътре!А в същото време мазният мутрьо се качва на джипа си за 150 000 лева и отпрашва да ш*ба поредната ***!А баба Пена на село се чуди що в боба и има къклици.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според информацията ще се раздадат по 8кг боб на 309 000 души, т.е. общо 2 472 000кг. при стойност на поръчката 5.9 млн. лв това са 2,38лв/кг за червив боб
21
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
vijte sega s edin kup6um dva zaeka xem firmata 6te spe4eli xem pravitelstvoto 6toto globili q s 120 bona xa,xa pak te gu6nali milioni,xorata da si qdat gagricite,xa,xa
20
2
 
7
 
! Отговори
Бравос Костов! преди 11 години
Браво Костов, е те това е политик!Титан на мисълта!
19
0
 
16
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
Европейският съюз (ЕС) може да преосмисли финансирането за България, особено в областите, свързани в правосъдието и вътрешните работи(МВР).
18
10
 
12
 
! Отговори
! преди 11 години
Браво на Сините ! Единствените горе-долу читави в БГ политиката !
17
0
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Неби било лошо МИРО ГЪГРИЦАТА
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същата работа беше с ГРОБ и след голямото цунами в Япония. ЕС отпусна пари за да направим консерви от лозови листа, после стана ясно каква помия са и при какви условия бяха правени...
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министър Найденов подал молба за смяна на името, обидно звучало да го наричат Миро- мършата. При разглеждането на молбата му съдията вписал промяната- Мирко -плесенясалия
14
1
 
16
 
! Отговори
Маллиииии преди 11 години
Добре, че гръмна скандал та хората да разберат и да не се хващат на куката с тези помощи "отрови"Ако се извършва геноцид, то целта е да обеднее народа и после да го отровят с помощи???Не бих взел помощи, но бих помагал на хората повече, за да не им се налага да взимат помощи.Ако искаме да си оправим страната, нека първо почнем от себе си. Нека бъдем примера, нека всеки от нас се превърне в спасител на себе си, като помага на другите. И 7 000 000 ще са готови да ти помогнат във всеки момент
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между другото-втори случай в Банско на натровени граждани,днес петима македонски граждани са в момента в болницата в Разлог!Защо го криете този случай?