Добавки към пенсията за Коледа

Преглед на печата за 18 ноември
18 ное 2012 11:35,
129
Добавки към пенсията за Коледа
Снимка: Ройтерс

Повече от половината пенсионери най-вероятно ще получат добавка към пенсията си за Коледа, извежда под глава "Труд". В момента не е ясно нито размерът на добавките, нито кои точно пенсионери ще получат парите. По всяка вероятност обаче ще се подпомогнат хората с най-ниски пенсии. Сигурно е, че възможност за цяла 13-а пенсия няма да има, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

"Анцугът си личи и под "Армани", е заглавието над интервюто в "Труд" с поета Елин Рахнев. "Не мога да повярвам, че едни хора, които уж създават ценности, независимо какви, в петък вечер си събличат "Армани" и щастливи си пускат попфолк. В края на седмицата празнуват, освободени от корпоративното си всекидневие, като намират утеха в някакъв чалгарник", споделя поетът. Рахнев припомня, че естествените места за култура са театрите, читалищата и галериите. По думите му молът е част от мисленето, което те кара да бъдеш прагматичен. "Влизайки в него ти получаваш информация, която те принуждава да мислиш за пари, душата ти и всичките ти чувства се стягат. Не приемам, че там е мястото за пиене на кафе и за разходка, все едно си в парка", заявява Рахнев.

Безпрецедентно дело ще гледа на 22 ноември Комисията за защита от дискриминация по жалба на баритона от Пловдивската опера Михаил Пулиев, анонсират на първа страница "24 часа" и "Телеграф". Дългогодишният солист се жалва от директора Пламен Тасев, че го игнорирал от спектакли и му поверил ролята на магаренцето Йори, която Пулиев бил принуден да изпълнява по училищата, пише "24 часа". Баритонът е председател на синдикалната секция на Съюза на българските музиканти и танцови дейци. Той твърди, че след направените съкращения в пловдивската трупа намалели оперните заглавия в репертоара. За сметка на това директорът канел солисти гости. След като Пулев алармирал синдиката, проблемите му започнали. Бил свален от художествения съвет, а Тасев привикал музикантите и ги накарал да махнат Пулев като шеф на профсъюза. В замяна им обещал да ги пусне в неплатен отпуск, за да могат да ходят по международни участия. На жалбоподателя бил отказан такъв отпуск.

Интересна статистика на "Монитор" показва, че разводите в по-голямата част от страната намаляват. Късането на "брачните окови" е тенденция в съдилищата в София, Варна, Шумен, Велико Търново, Русе, Пазарджик и др. 2014 семейства в столицата са пристъпили към развод от началото на годината до края на октомври. 1144 молби за разтрогване на брак по взаимно съгласие са постъпили в Районния съд. Още 870 души пък са пожелали да официализират раздялата по вина на половинката си. През цялата минала година пък молбите за развод в София са били 2429. Изневярата и алкохолизмът остават най-често срещаните поводи за разрушаване на семействата, заключават адвокати в страната. Сред другите причини са безпаричието, еднообразното съжителство и домашното насилие, уточнява на първа страница ежедневникът.

Влюбена в своя съпруг дама брои 4100 лева за часовника на Бойко Борисов, пише под глава "Стандарт". Бизнес дамата Ирина Калинкова спечели премиерския "Джак Лемънс" в оспорвано наддаване по време на благотворителен бал в Добрич. Скъпарската вещ бе дарена от премиера за търга, който дамите от клуб "Майчина грижа" организират ежегодно в навечерието на Деня на християнското семейство. Събраните средства са за стипендии на талантливи деца в неравностойно положение от града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
АнТоНиМеН преди 11 години
Ами яж свинско, пафкай цигарки и жули ракия всеки ден, па да видим 70 ще ли ги доживееш. Па и как ще подскачаш тогава, кат малко слонче на циркова арена.Но разбира се това не е критерий....срещал съмм 70 годишни дедовци, дето могат да надтичат половината ни МВР кадри, и то в България. Освен култура на образование, трябва и култура в собственото възпитание, драги ми долуподписан.
87
1
 
2
 
! Отговори
До 103 японския бек преди 11 години
Никой пенсионер не е спрял да работи, до момента на здравословен срив. Много събирачи на чужд опит имаме, но все за другите коментират. Хайде мини 70 и пак коментирай!
86
0
 
4
 
! Отговори
АнТоНиМеН преди 11 години
А знаете ли колко 65-70-80 годишни пенсионери работят в Япония ? - Повечето!Хората освен самочувствие имат и чест, на която държат повече. Вие как бихте се определили ?По балкански, ако може на 30 да се пенсионираш си най-рахат,а !?В същност, в България има доста отрудени хора, които до последно превиват гръб под една или друга форма, но те повече действат, отколкото говорят.
85
0
 
7
 
! Отговори
до ало ало преди 11 години
Не ви знам кой сте но аз ще ви кажа.знаете ли колко пенсионерки на 65-70 години работят във фалиралата Гърция -това ли заслужават?Аз съм една от тях и на мен милостинята за Коледа не ми трябва!!!
84
12
 
3
 
! Отговори
Ало-Ало преди 11 години
Не съм чул ни един пенсионер да е умрял от глад,но всеки ден чета как вадят по 5-10 бона за да ги дадат на някой измамник.
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха...ще им хвърлят по 5-7 лева,а колко изяде инфлацията си траят. Все пак-избори идват!
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събрали се човешките органи да си искат пенсия и всеки иска най-голямата.-Аз работя до последно-казало сърцето.-А аз ръководя цялото тяло-провикнал се мозъкът.И така всички. По едно време отзад се чул немощен глас.-Аз кво да кажа, цял живот работя при лоши условия, тъмнина, влага, миризми, на всичко отгоре с главата надолу...-Стани бе-казал председателя на комисията-да те видим кой си?-Еее, аз ако можех да ставам, нямаше да искам пенсия...
81
1
 
3
 
! Отговори
мина преди 11 години
До жана - за 42 години - 250 лева достатъчни ли са
80
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Че старците трябва да са имали огромни банкови сметки, че да им вземат от данъка върху лихвите! Или ти си от платените на БСП писац по форуми?
79
4
 
21
 
! Отговори
а преди 11 години
Взеха им от банковите лихви на старците, а сега ще има "надбавки". От Дянков нищо хубаво не чакайте!
78
15
 
7
 
! Отговори
жана преди 11 години
искам да обърна внимание на тези песионери с минимални пенсии-когато крихте доходи,неработихте и нямате дори половината от нужния трудов стаж не мислихте ,че иде старост.нека НОИ ОТКРИТО КАЖЕ КОЛКО ХОРА С МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ КОЛКО ТРУДОВ СТАЖ ИМАТ.
77
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете го часовника на ББ, ами я ми кажете има ли по света по-скъпо платена жена от Моника Йосифова Крадлишева?Тя и детето й бяха купени СерГейчо с нашите пари - няколко милиона!!!
76
4
 
23
 
! Отговори
1258 преди 11 години
Откъде "честния и неподкупен" наш министър председател има такъв скъп часовник,откъде са му милионите като по негови думи бил такъв добър и хрисим човек,откъде са му хотелите.Другите били крадливи ами той - хайде да излезе и каже на народеца откъде тяхния бащица има толкова много пари?Или това е тема табу -глупавия народ дере гърло срещу"крадливите" но не закача любимеца си -той не е живял през това време в България ,той е извънземен.Питай го народе, питай го,недей пита само враговете му.
75
4
 
12
 
! Отговори
До 84 преди 11 години
Ако съм сигурен,че няма да ме баннат,ще ти пиша какво да правиш със свирката на Станишев!Ама то си знаеш и сам ,ТИКВО!
74
4
 
10
 
! Отговори
До 83 преди 11 години
Съсела е умно животно,не е куха,изгнила ТИКВА и затова НЕ СЕ ХРАНИ С *** на гроб!
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тая КАЛИНКА!
72
3
 
3
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
20-30 LEVA !!!! LIKUY NARODE !!!! GOLEMA VESELBA SHTE PADNE !!! BLAGODARIM TI ,,BOJE BORISOV,,
71
0
 
17
 
! Отговори
пенсионер към " преди 11 години
И ние бяхме като вас и вие ще дойдете при нас!
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мъчат се да замажат очите на част от пенаионерите със жълти стотинки но чудя се с какъв акъл си мислят че ще излъжат някой късно е вече - мандалото падна догодина май ще зяпате кат бай тошо
69
2
 
30
 
! Отговори
Milena1 преди 11 години
КАЗАХА ЧЕ ПЕНСИИТЕ ЩЕ ГИ ВДИГНАТ ОТ АПРИЛ 2013 ЗА ДА ВЗЕМАТ ПЕНСИИТЕ НА 15000 ИЗМРЕЛИ ПЕНСИОНЕРИ /ПО ДАННИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА ДО СЕГА/ И ДА ГИ РАЗДЕЛЯТ НА ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ - ДАЛИ ЩЕ ДОЧАКАМЕ ДО АПРИЛ ОСТАВАЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА ВИДИМ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ?ГАДНО И МРЪСНО ПРАВИТЕЛСТВО - ДО КОГА ЩЕ СИ ТРАЕМ КАТО ОВЦЕ БЕ ХОРА ? НА БУНТ !!!