Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист

Осмокласникът разказва как е извадил от пропаст 8-годишния Мишо
Обновена: 7 дек 2012 16:38 | 7 дек 2012 15:52,
129
Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Осмокласникът Марио Снимка: БТА

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой.

14-годишното момче спаси 8-годишно дете, паднало в 4-метрова пропаст в скалите около града.  

За Марио директорката на дома Емилия Григорова разказа, че е там от седем-осем години и отзивите за него са само добри - че е трудолюбив, отзивчив, скромен и помага на всички, че го хвалят и децата, и преподавателите. 

Заради смелата постъпка кметството в Белоградчик, областната дирекция на полицията във Видин, неправителствени организации обмислят как и с какво да наградят Марио Тихомиров.

За решението си да се притече на помощ Марио разказа, че в топъл и слънчев октомврийски ден си играел пред дома и чул деца да викат за помощ.

Обяснили, че друго дете паднало между скалите до Летния театър "Гъбите". Нито за секунда Марио не се поколебал и бързо отишъл с децата на мястото на инцидента. Мишо стоял заклещен между две скали и викал за помощ.

Макар и трудно, носейки Мишо на гръб, Марио се изкатерил по скалата. А после от летния театър до площада в Белоградчик - разстояние повече от два километра, момчето е носило на ръце пострадалото дете.

Докато възрастните се суетели, Марио вижда отворената врата на спрял частен автомобил, поставил раненото дете, което било в безсъзнание на задната седалка и помолил шофьора да го закара спешно в болницата. 

Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Спасеният Мишо на 8 години Снимка: БТА
След преглед в белоградчишката болница пострадалият Мишо е изпратен в безсъзнание и със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Пред лекарите Мишо, който е от ромски произход и живее в ромската махала на Белоградчик "Карловица", разказал за инцидента.

В момента той се възстановява от падането, стои си у дома и до края на годината няма да ходи на училище, обяснява директорката на школото Светла Табакова. Родителите на Мишо не крият щастието и благодарността си към спасителя на детето.

Марио Тихомиров живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик заедно със своите трима братя Любомир, Йоан и Габриел. Учи в средното училище "Христо Ботев" в Белоградчик.

Не крие мечтата си да стане известен футболист, да се запознае с Христо Стоичков, да има свои футболни обувки и екип като истински футболист, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: белоградчикМарио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
Браво! Който има дете, може да разбере какво е направило момчето! Живо и здраво да е!
87
1
 
2
 
! Отговори
4u6kataaaa преди 11 години
До twisted_transistor ne si dobre
86
1
 
4
 
! Отговори
twisted_transistor преди 11 години
Vijte k'vo!!!vie da ne ste po-umni??deteto e napravilo 4oveshka postapka!!malko hora v bg sme takiva!!trqq se gordeem s nego a ne da go oliuvame!!dano da si sbadne mechtata da stane futbolist i da ima hubavo badeshte,da si nameri semeistvo koeto da go gleda,hrani i obli4a!!!a vie umnite glavi tam deto opliuvate mario!!nqma takiva hora ot dneshnoto naselenie koito da sa kato mario!!!
85
3
 
2
 
! Отговори
НИКИ преди 11 години
МНОГО ИСКАШ ДИРЕКТОРКЕ
84
1
 
7
 
! Отговори
от 125 преди 11 години
"бих приветствал всички хора, които имат възможност да му помогнат да го направят"Бих подканил е точната дума. Извинявам се за грешката.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че заслужава да му се сбъднат мечтите, но едва ли това е най-доброто за едно дете.Ако има други мечти би могло да стане художник или нещо такова. Но ако наистина го иска и за това мечтае бих приветствал всички хора, които имат възможност да му помогнат да го направят.
82
1
 
6
 
! Отговори
ms преди 11 години
Хубаво е да пратите по един колет на дома и на Марио. Марио е висок 165см, носи 41 номер обувки. А за дома може да пращате всичко, от което според вас се нуждаят деца - нови и стари дрехи, пантофи, чехли, домашни пособия...абе всичко. Хората са скромни и не искат, ама вие действайте. За куриера: ДДЛРГ "Надежда", гр. Белоградчик, ул. "В. Левски" 2, за Директор Емилия Григорова, тел. 0936/5 32 22. Нямя да ви навреди ако пратите един колет по куриер.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на детето,нямам думи да изкажа възхищението си.
80
1
 
21
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Браво на детето! А на някои от по-долните коментари - оставете момчето да мечтае какъв иска да стане, поне това не му отнемайте! Изумена съм как в една такава хубава статия хората отново намират нужда да изливат злоба и негативизим. Финансист или футболист - какво значение има, нали мечтае и не е обезнадежден, въпреки трудния си живот. Браво, Марио :)
79
1
 
22
 
! Отговори
Лъч светлина преди 11 години
Браво, Марио! Бъди жив и здрав, бъди себе си и следвай мечтите си! В живота има и трудни, и прекалено лесни неща, но това не бива да те изважда от равновесие! Продължавай напред! Желая ти успех!----До онези, които пишат, без да са се информирали-В другите статии е отразено, че момчето тренира в местен юношески отбор. Така че мечтите му могат и да се сбъднат!---Други пък не пропускат да се излагат с цинизми, вулгаризми и неграмотно писане! Последното е най-вече резултат от мързел. Вижте се!
78
1
 
5
 
! Отговори
Колев преди 11 години
До BAY PANDEL"STRANNO ZASHTO VSI4KI GOVEDA SA ,,ANONIMNI,, ?????!!!! "Защото комунистите пак преминаха в нелегалност.
77
2
 
9
 
! Отговори
FC MONACO преди 11 години
До АнонименНе можеш да кажеш кой става и кой не става. Аз бях на 17 и ме откриха на един турнир по футбол между училищата в Стара Загора. На тренерите в Стара Загора тогава явно са им паднали захапките след като ме молиха и ме гониха да започна да играя за Локомотив Стара Загора. Станах тогава голмайстор на турнира с 5 гола от 3 мача. Никога не съм бил в отбор ,но съм играл по 2-3 часа всеки ден и тези от отборите ги правих да изглеждат жалки и смешни !
76
2
 
10
 
! Отговори
Я бре! преди 11 години
До ПишчоТова дете както и останалите му трима братя имат родители! Те са ги оставили в дом, но не са ги дали за осиновяване!И в качеството на качеството на какъв даваш "предписания" кой кого да осинови!И внимавай докато "е...Ш" да не създадеш следващите обитатели на тези домове!
75
1
 
22
 
! Отговори
Ох преди 11 години
Браво Марио!!!Не мога да разбера как толкова нещастна и неграмотна пасмина е успяла да си купи компютър .. а и да си плаща нета!!!???!!!
74
1
 
33
 
! Отговори
MARS преди 11 години
В тези деца ни е надеждата, и надеждата за бъдещето на цялата планета! Поклон!
73
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малък великан! Успех занапред, приятелче!!
72
2
 
42
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Разбирам сега кои е Супер Марио.Браво на Марио.
71
3
 
6
 
! Отговори
ТОРЛАК преди 11 години
в. После - летен театър Гъбите е на не-повече от 200-300 метра от площада - не че това омаловажава историята, но мисълта ми е - тук се говори за неща които съм чул и места където съм бил - въпрос - в каква степен да вярвам на новини за неща които несъм чул и места на които несъм бил????!
70
1
 
31
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Господ Бог здраве да ви даде !
69
1
 
13
 
! Отговори
ТОРЛАК преди 11 години
Значи искам да кажа три неща по темата.Първо - евала на момчето, но това не ме учудва - родът ми е от региона и знам че хората там са наистина със големи сърца.Второ - предполагам има много коментари на етническа основа - относно това животът ми до сега ме е научил, че свестни има при всички - и обратното.И трето - гледах клип по гонг за Марио - незнам дали е давал интервюта и за други медии, но там той каза, че харесва Левски (аз съм от ЦСКА) и Гаджев, както и Челси и Торес. Тук чета Стоичко