Над 50 000 онлайн справки за задължения към НАП само за 3 дни

Но само с персонален идентификационен код или електронен подпис
Обновена: 16 дек 2012 12:54 | 16 дек 2012 12:53,
18
Над 50 000 онлайн справки за задължения към НАП само за 3 дни
Красимир Стефанов, директор на НАП. Снимка: Bulphoto

Над 50 000 справки за данъчните и осигурителните си задължения са направени само за три дни в Националната агенция по приходите, съобщи Дарик. Оттогава е достъпна услугата за онлайн проверка на дължими суми към хазната.

От сряда, 12 декември, всеки клиент на НАП, който има персонален идентификационен код (ПИК) или подава документи с електронен подпис, може да провери какви задължения има онлайн.

Електронна услуга "Справка за задължения" е част от кампанията на агенцията по въвеждане на единната сметка за плащане на данъци и осигурителни вноски от 1 януари 2013 г. От началото на следващата година всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) ще се плащат по една единствена банкова сметка.

Освен това при превод на пари към бюджета отпадат всички кодове за вид плащане. Няма да е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става според датата на възникването им.

НАП призовава всички свои клиенти да проверят дали имат непогасени или неуточнени задължения и да ги платят до края на 2012 г. При възникнали въпроси или неуточнени суми клиентите на данъчната администрация могат да се обръщат към съответния офис по постоянен адрес или по регистрация на дружеството, което представляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПИК-ове не ни трбват. Имаме си ЕГН-та. Имаме си и адреси, имена. Пощата работи. Данъчните да не хъркат, ами да пращат писма! Последното, което трябва да прави един човек, за да изкара пари, е да си губи времето по опашките на НАП.
15
0
 
1
 
! Отговори
до галактика преди 11 години
швеция не са го въвели, но в договора им е записано, че са длъжни някога да го приемат. Точно както нас.
14
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 11 години
В Швеция всеки месец на лицето пристигат на адрес всички сметки и вноски. Между другото, ЗАЩО Швеция и още няколко членки на ЕС НЕ СА въвели еврото ?!?!?!!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви *** майката ****еруги мръсни..Герб ли?В затворааааааааааааааааааа!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Нап са мошенници искат един и същи фиш да им го плащам за 3-ти път а *** ще ме фанат за Купавия тоз път....Е*аси рекетьорската държава сме........
11
0
 
10
 
! Отговори
Ози преди 11 години
Братлета, а пък тук при нас в Австралия, данъчните те търсят ако нещо дължиш. Пращат ти писма, имейли, SMS-и... няма начин да не разбереш, че си длъжник. Никакви такива ПИК-ове, ПУК-ове и т.н. регистрации няма. Ако толкова много си се притеснил какво и колко дължиш, сигурно винаги можеш да се обадиш по телефона, да се идентифицираш и да разбереш. Но не съм чул досега за такъв случай. Аз за толкова години и досега даже не знам къде е данъчното.
10
0
 
9
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Браво!Лъснаха нескопосаните програми,с които работи НАП!Необвързани суми,ама очите да ти извадят!За какво ми е този ел.подпис,като сегя ще ходя по данъчните служби,ще вися по опашки и надали ще има кой да ми обърне внимание,защото няма да съм единствена и да трабява да се доказвам,че аз съм права!!!И много дълъг срок дадохте-2 седмици-в края на годината!А от НГ-някой виждал ли го е вече това единно платежно?Него ще го публикувате на 31.12.-нали?!А може и на 10.01.2013-в сила -от 01.01.2013!
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** е много обезпокоен...всеки ден мисли как да си плати данъците към НАП. Всеки ден мисли как ще плати данъка на опела му за хилядарка и застраховка" гражданска отговорност". Всеки ден си мисли как ще купи дрехи на децата си и ще ги запише в добро училище. Как ще я кара нататък....така в междуметието...трудна работа.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това няма да им помогне бюджета е продънен, а вътрешния държавен дълг расте главоломно - и след нас потоп и магистрали!
7
0
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Как било, отивам и си казвам името и ми издават такъв код?
6
0
 
38
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Как с ЕГН ...нали ще ти е много лесно така. Трябва да ти е гадно и трудно до припадък. Нали трябва да висиш по опашките за да разбереш какво дължиш, ако нямаш такъв код. Трябва да ти е гадно за всяко едно нещо, даже и да речеш да си видиш задълженията към скапаната държава. Това е целта!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво, аз като нямам такъв идентификационен код, как да разбера дали имам задължения???
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ко става с данъците на КРЕДИТНИТЕ милионери и ЕЛИТА на бизнеса ,ко става .ще плащат ли или само фалират и си живеят като симеончо през фашистко ,а директора ,ко щи кажеш по въпроса .ИЛИ ТВА ТЕБ НЕ ТЕ ЗАСЯГА
3
3
 
17
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
боже,боже,хубава работа,ама българска работа.Какви персонален идентификационен код (ПИК,не може ли с ЕГН ,след като за откриване на тел пост,пишем и моминското име на майките си???ама не,заадминистрацията,работа да има .....пфууу
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой може ли да ми обясни какво е това понятие: "плащане на данъци' като се има предвид че съм на трудов договор и работодателят ми плаща данъците на държавата от моята заплата???? В този случай дължа ли нещо на НАП?
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такава скапана държава. Аз откъде да знам дали имам задължения към НАП, като нито ми идва писмо, нито нищо. Трябва да се интересувам като отида в НАП и започна да ровя по гишетата??? И хоп след някоя друга година ми начислили лихва на сума която съм дължал без да съм уведомен за нея. За всичко друго те уведомяват ако не си платиш в срок, само тези *** от НАП изискват от теб да се интересуваш какво дължиш. Е*аси скапаната държава.

Спонсорирани публикации