Плюенето по чалгата не ни притеснява, смешно е, брани се "Пайнер"

Шоубизнесът получил финансиране, след като се отказал промишленият сектор
Обновена: 15 яну 2013 18:16 | 15 яну 2013 16:56, Веселина Йорданова
301
Плюенето по чалгата не ни притеснява, смешно е, брани се "Пайнер"
Ивана на концерт в НДК за 11-я рожден ден на телевизия „Планета”. Снимка: архив, БулФото

Дебатът за чалгата не ни притеснява, смешно е, заяви за Dnes.bg Любомир Костадинов, пиар в "Пайнер", след като стана ясно, че компанията е спечелила финансиране по Оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".
Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

Още по темата

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по оперативната програма. 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

„Едни слушат тази музика, други не. Кой знае защо в интернет тези, които не слушат, са много активни и по този начин създават много изкривен интернет облик на музиката, съвършено незаслужено. Тя си има и своите добри страни, и своите недостатъци“, допълни Костадинов. Той посочи, че "Пайнер" е компания, която развива успешен музикален бизнес повече от 20 години, и е еталон за това как се прави бизнес в България.

Планета HD, създадена преди близо две години, пък е първата българска телевизия на този стандарт. „Технологията е много скъпа, става дума за преоборудване на телевизионната база на „Планета“, обясни Костадинов.

Компанията била одобрена след отказ от фирми от промишлеността да реализират свои проекти по програмата. Така се освободил ресурс и шоубизнесът, който иначе бил по-назад като сектор, получил възможност за финансиране. Предстои проектът да бъде стартиран и да се обяви поръчка за закупуване на техника.

„Става дума за закупуване на съответното оборудване за телевизията и да се извършат всички дейности, предвидени в проекта, както е разписан“, каза Костадинов. Той си обяснява отказа на промишления сектор с кризата и факта, че тези проекти се осъществяват и с голям процент собствени средства – 50 на сто и повече.

„Ако нямаше интерес от хората към този тип музика, нямаше да го има всичко това“, защити жанра той и допълни, че парите се дават след „една камара щателни проверки на всяка стъпка, на всеки етап“.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23 април тази година.

„Фирмата ще получи финансиране, когато отчете някаква дейност, заложена по проекта“, съобщиха за Dnes.bg от екипа на ОП "Конкурентоспособност".

Тогава комисия ще се произнасе дали тези разходи са във връзка с проекта. Всички критерии са публично достъпни и са спазени, посочиха още от оперативната програма.

В процеса на договориране се оказва, че някои от фирмите не успяват да осигурят своята част като съфинансиране и се отказват от договора си. Така се освобождава ресурс за класираните по-надолу в списъка.

“Пайнер Медиа“ ООД е одобрена миналата година. До момента няма никакви проблеми по проекта, бяха категорични от ОП „Конкурентоспособност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: ОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
0
 
! Отговори
кардашев преди 11 години
Нелепо е, да дават пари за чалга, след като чалгаджиите са добре платени.Музиката им в повечето случаи, идва от нета.Те трябва само да я измучат.
178
2
 
1
 
! Отговори
Рони О'Съливан преди 11 години
Марш оттука силиконови к*рви, която развалят децата от малки...Еййй и хубавата българска музика си замина май окончателно...Какво ли остава вече да се направи и да ни довършат и те така....Деца шампиони, които прославят малката част, която е останала от ИСТИНСКАТА БЪЛГАРИЯ гладуват, а тези пари Ви пожелавам да ги дадете за свещи!! И ако имате поне малко срам ще дадете парите на хора, които наистина се нуждаят от тях и знаят какво да правят!!!
177
2
 
1
 
! Отговори
----- преди 11 години
Повече от две десетилетия се наливат милиони в този срам и позор за да изпростее народа- май са успели
176
2
 
0
 
! Отговори
Не на чалгата! преди 11 години
Сърбите са започнали да гепят чалга преди нас.
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
драги античалгари , слушайте си смислената песен на корееца с шлагера Ганган стайл и си подскачайте като коняри , муааааа.
174
2
 
1
 
! Отговори
Кънев преди 11 години
Това ще е най голямото престъпление на ЕВРОПА да дава толкова на български ПРОФЕСИОНАЛНИ ***.
173
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв оринт бе - нали крадеме и правиме жалка имитация на сръбската музика - а там има изключителни певци и певици ! не всички разбира се и текстовете са нормални - а нашето е пълен идиотизъм - какви текстове - жалка работа - но нали сме *** народ .....
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чалгата като дума е измислица , на онези наши естрадни изпълнители , които по принцип са добри , но бяха шлагери преди 25, 35 години и им се иска пак постоянно да се въртят тяхните песни , които са били актуални , когато самите те са били на 20 , 25 години.
171
3
 
1
 
! Отговори
VolkswagenAudigroup преди 11 години
Естествено, че всички слушат чалга/ поп фолк.. Просто има едни 200-300 човека в нета, които пишат по най различни сайтове, сайтченца и форуми, *** коментари..
170
4
 
2
 
! Отговори
Не на чалгата! преди 11 години
Чалгарите гепят музика от Индия, Пакистан, Шри Ланка. Музиката в чалгарски вариант е пошла, а текстовете в повечето случаи трагични.Индииската и Пакистанска музика са хубави.Не на Чалгата!
169
3
 
0
 
! Отговори
хари преди 11 години
Само ЧАЛГА. 90 % oт българите и 50 % от *** и турците слушат само чалга.
168
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Чалгата има навика да плюе по всичко останало, нея никой не я плюе. Просто хората с право я критикуват, тъй като това е 'музика' без грам достойнство или майсторлък. Иначе казано - чалгата е турска дума за *** музика, която у нас е толкова сръбска, че чак е гръцка :))
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предвид господстващото положение на чалгата, точно тя едва ли трябва да получава пари от данъците ми...
166
1
 
2
 
! Отговори
митреле преди 11 години
Почти цял живот съм слушал предимно "тежка" музика, като в последните години се отворих и към други,по-различни стилове, разбира се,като себеуважаващ се човек, чалгата не влиза в този списък. Това е нещо, което не вярвах преди години, че ще добие чак толко популярност, мислех, че ще си остане йе така,просто за майтап в края на вечерта, дет се вика. Но мисълта ми е друга- наистина думите на застаряващата лелка са верни-уж всички мразят чалгата, пък навсякъде това звучи и то в различни компании?!
165
6
 
1
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 11 години
Чалгата не е турска.Тя си е българска култура.Харесвате или не най много се слуша чалга.Да живее чалгата.
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Chalgata e simptom, a ne priznak na izprostqvaneto na edin narod.
163
3
 
2
 
! Отговори
бургас преди 11 години
*** и *** държава станахме!
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плюйте го лошия комунизъм, ама тогава чалгата беше ЗАБРАНЕНА!!!!!!А *** с шалвари никога няма да видиш, да не говорим за българин да върти гюбеци, тогава беше срам и позор!!!А сега тъпите тинейджъри въртят гюбеци и веят среден пръст срещу портретите на тези, заради които сме свободни! ДОЛУ чалгата и ПРОСТАЩИНАТА!!!!!!
161
2
 
0
 
! Отговори
ЛОШ преди 11 години
ВАСКО ВАСИЛЕВ -КРАСОТА И ТАЛАНТ СЪБРАНИ В ЕДНО!!!
160
2
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
Пеещите *** си плащат на герб,и проекта им минава без проблеми.Европа не я интересува за какво си харчим парите,стига да е документално изрядно.Гадовете ни харчат парите.