Общо 5 лева се откъснаха от сърцата на депутатите за "Белене"

Младежи с маски събираха пари от обявилите се "за" новия АЕЦ
Обновена: 17 яну 2013 12:48 | 17 яну 2013 12:21,
186

Снимка: ЕНП
Общо 5 лева и 5 стотинки дариха депутатите, поддръжници на строежа на АЕЦ „Белене“. Акцията по събирането на средствата беше организирана пред Народното събрание от инициативен комитет „Беля НЕ“ и младежи от Единна народна партия на Мария Капон.

Участващите в акцията искат от депутатите, които подкрепят проекта „Белене“, да докажат, че думите им могат да бъдат последвани от дела. Инициаторите на събитието приканиха депутатите от БСП и „Атака“ да извадят средства от собствения си джоб, с които да се финансира строителството на новата ядрена централа. Младежите, които събираха парите, носеха маски на политици, обявили се "за" "Белене".

„Думите  и подписите трябва да бъдат следвани от дела и личен пример, така както лично всеки български гражданин ще обеднее с хиляди левове за направата на тази централа“, твърди Анатоли Асенов, член на комитет „Беля НЕ“.

В края на акцията участниците са установили, че събраната сума от депутатите не е особено висока – 5 лева и 5 стотинки. Сумата ще бъде описана в протокол и дарена на Националната електрическа компания по банков път, в качеството й на фирма-партньор на „Атомстройекспорт“.

Според комитета „Беля НЕ“ сумата между 23 млрд. и  5,05 лв. ще бъде събрана от българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
маро преди 11 години
Колко ви платиха турците за да доунищожите българската енергетика?
166
0
 
0
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Icelander Какво им пречи по време на строежа да променят цената с няколко анекса (за непредвидени усложнения) с 2-3 милиарда ? Това се случва много често !Как ще се реши проблема с отпадъците и колко ще струва през годините и първоначалните разходи за строеж на депо ?
165
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Osiris1001 Стига повтаря една и съща идиотска реплика навсякъде...
164
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Бай Иван Напротив цетата е ясна! Според анализити на британския финансов консултант HSBC крайната цена на проекта АЕЦ Белене е между 6,5 и 7 млрд. евро, или между 13 14 млрд. лв. Това е най-ниската цена на проект за атомна централа в Света.
163
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Леонсио За съжаление, повечето не са мислещи хора като теб...
162
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Соларис Световната практика показва, че икономически по-неоправдано е да се реализира строеж на два блока в АЕЦ Козлодуй (VII и VIII). АЕЦ Белене ще бъде изграден до 5 години; крайната му цена е около 12 млрд. лв.; изготвен е над 75% от техническия проект. За изграждане само на VII блок на АЕЦ Козлодуй са необходими между 12 и 15 г.; крайната му цена е неизвестна; към 2012 г. техническият проект дори не е стартиран. Налудничавата идея на ГЕРБ да строят 7ми блок с готовото оборудване за
161
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Анонимен Стига си цитирал като ""Отче наш" глупостите на Мартинчо Фъфлещия и Иванчо РРР-кащия...
160
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Анонимен Стига си цитирал като ""Отче наш" глупостите на Мартинчо Фъфлещия и Иванчо РРР-кащия...
159
0
 
0
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
До Osiris1001 Стига си бълнувал! Атомната енергия е най-евтиният източник, познат към момента. Освен това е най-сигурният и постоянен източник на електроенергия може да работи без спиране цяла година. В сравнение с ТЕЦ основното преимущество е пълната липса на вредни емисии газове. При ВЕИ предимството е в пъти по-ниската цена и почти непрекъснатото производство никаква зависимост от природния явления като вода, вятър и слънце.Произведената от АЕЦ енергия е енергията, която покрива базовия товар на българската енергийна система няма друга генерираща мощност, която може да прави това
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цената на електроенергията от фотоволотатични централи (соларни системи), която плащат доставчиците на електроенергия е 70-пъти по-скъпа от тази заплащана на АЕЦ и над 10 пъти по-скъпа от тази на ТЕЦ-вете------------------- Да, но фотоволтаиците можеш да си ги сложиш в двора, а за тока от АЕЦ трябва да пуснеш жици и трансформатори за няколкостотин милиона, тъпчо.
157
0
 
1
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
До 168 И тук има пари ама ги харчат за глупости пък после правят референдуми бедните да си дадат съгласието да платят сметката!
156
0
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Електроразпределителните дружества поскаха днес скок в цената на тока за битови и стопански абонати от юли тази година. ЕВН България настоя за скок с 3,6%. И така е през 2-3 месеца !!!!!!!! За какви гаранции говориш ...? Политиците си говорят каквото искат, а ние плащаме сметките.
155
0
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Registriran Какви са тези цени 0,78 лв. и кой ги гарантира, че и за 20 години.....за това трябва повече вяра и от мойта .:)
154
1
 
0
 
! Отговори
Registriran преди 11 години
До 3goro Имаше едни дето вярваха и в светлото бъдеще, а в наши дни вярата е в ресора на светия синод, а реалността е 20години гарантирани цени и те са 0.78лв.
153
1
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Бай Ставри Това ,което казвате е така,Но цените значително спаднаха на договаряната за изкупуване ел.енергия.И още ще спадат -такива са тенденциите.Аз лично вярвам, че след години ел.енергията добивана от слънцето ще е най-евтина !Ефективността на панелите се повишава,производствената себестойност спада с всяка година .
152
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Мистър спамър, с брадата- цената на електроенергията от фотоволотатични централи (соларни системи), която плащат доставчиците на електроенергия е 70-пъти по-скъпа от тази заплащана на АЕЦ и над 10 пъти по-скъпа от тази на ТЕЦ-вете. Справка можете да направите на сайта на Държавна Комисия за Енергийно и Водно Регулиране.
151
1
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Да, ама Германия си има индустрия и парЕ, с които да си купува липсващата енергия като залезе слънцето.
150
0
 
1
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
Ето как решават въпроса в Германия!Разликата в сумите се оказва добър начин за облекчаване на домашните бюджети. След успеха на проекта 1 000 покрива в Германия идва ред на втори проект 100 000 покрива, а по-късно покривите стават 1 милион все с държавна финансова помощ и задължение за изкупуване на добитата соларна енергия.
149
1
 
2
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
до 165 Абсолютно вярно гледаме го 23 години! Странно защо обаче се опитват да ни убедят че като построят Белене ще догоним развитите държави?
148
0
 
2
 
! Отговори
НеЦ преди 11 години
Като застанатразни ''наши'' фирми на входа и изхода на АЕЦа т.нар. енергийна независимост ще се стопи,като ланския сняг...