Пишман бабаит с кьорфишек пищов - бая кютек, бол сеир!

Догановата драма вдъхнови силно интернет зевзеците
Обновена: 21 яну 2013 16:46 | 21 яну 2013 13:55,
170

Снимка: Facebook
"Опитаха се да убият Ахмед Доган", гръмнаха медиите в събота. "Ама опитаха ли се наистина?", отговори им веднага българинът.

Това опит за убийство ли беше всъщност? Или опит за сплашване? Или просто един зле режисиран театър? А може би нещо друго?

Във Facebook, а и из всяко кътче на интернет, в което се чете българска реч, от няколко дни се опитват да открият отговорите на тези въпроси. А покрай това народното творчество се представи подобаващо - вицове, хумор, колажи. 

Откакто се случи атентатът/опитът за убийство/театърът/сплашването, Facebook ври и кипи от коментари, дискусии, снимки, колажи, създават се групи, организират се мероприятия.

Голяма част от хората са категорични, че случилото се е театър и нищо повече. На един от многото колажи Доган държи „Оскар“ за добре изиграната си роля. А народното творчество измисли и всевъзможни шеги по повод лидера на ДПС. Ето някои от тях:

"Филмово студио "ДПС Кьорфишек" представя:
Жанр: Политическа комедия
Режисьор-постановчик: Ахмед Доган
Нападател: Октай
Масовка: Чобани - охранители.
Пистолет: Jumbo - верига магазини за детски играчки
Оценка в IMDB: -1."

Други зевзеци пък коментират:

„Ако пистолетът беше воден, поне можеше да го удави.“
„Ще взема да се гръмна с патрони за Доган...“
„Говори се, че първо искал да го нападне с лист хартия, но решил, че така може и да му причини някаква вреда“
„Из турската преса: Пишман бабаит с кьорфишек пищов бастиса гьонсурат политик. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма.
“Освен газов пистолет, атентаторът е имал и гумен нож...за всеки случай"

С жал заради побоя по-чувствителна дама коментира: "Дано поне са платили добре на горкия балък"

Някои от коментарите и колажите са хумористични, други са с политически оттенък, трети изразяват просто възмущение, четвърти - апатия.

Голяма част от хората се възмутиха повече от побоя, който нанесоха делегатите от ДПС на Октай Енимехмедов, отколкото от действията на младежа. Във „Facebook” се появи група с име „Съд за "делегатите", пребили Октай Енимехмедов“, в която вече членуват около 7 хиляди души. Те се възмущават от изказвания на градския прокурор на София Николай Кокинов, според когото наказателна отговорност на побойниците няма да бъде търсена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Доганинтернетколажи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
КОКЕРШПАНЬОЛ преди 11 години
ТОЗ КОКИНОВ СЕ ОКАЗА КОКЕРШПАНЬОЛА НА ДУХАН - ПИПЕРА .
80
0
 
0
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Снимка 4 кърти мивки ахахахахахааа
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЙДЕ ПАК СМЕХОРИИ ЕЙ.ВМЕСТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ИСКАТ ЗАКРИВАНЕТО НА ТАЗИ ТЕРОРИСТИЧНА ТУРСКА ПАРТИЯ КОИТО ХАРЧАТ ЯКО ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНАКОПЛАТЦИ ...ТЕ СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА СПЕКТАКЪЛА ОРГАНИЗИРАН ОТ ТУРСКИТЕ ***...
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Из турската преса: Пишман бабаит с кьорфишек пищов бастиса *** политик. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма."AHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA. Prawo w desqtkata
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪСНА ЦЯЛАТА ИМ ЗЛОБА И ЕФТИНА ПОСТАНОВКА
76
2
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
щЕ ГО КАЖА КРАТКО И ЯСНО -ХАЛЯ БАБУЛЯ ДЖИПСИ ---МУХАХАХАХАХХА
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нападението срещу Доган очерта следващата коалиция; ДПС се превръща в политическа сила, която цели автономия на някои райони на страната, което вече застрашава националната сигурност, казва бившият шеф на Комисията по досиетата.интервю на Ана Кочева- Г-н Андреев, приемате ли тезата, че покушението над Ахмед Доган е опит за показно, ритуално, политическо убийство, по думите на новия лидер на ДПС Лютви Местан, официално обявени на пресконференция? - Преди да разчетем посланията на новия лидер, нека да си спомним в какви скандали беше замесено ДПС през годините. Това е един
74
0
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 11 години
Защото е обективна , независима медия и не се плаши от нищо- ха,ха ,ха!
73
0
 
5
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
Какво става когато *** влезе в къща на гражданин и започне да краде бие и изнасилва,и когато гражданинът започне да деиства с чуство за самосъхранение, което е природна даденост и пребие нападателя или го убие.. Тези гавази от ДПС веднага почват да реват за дискреминация и нарошаване на човешките права в полза на ***.. А какво стана когато от ДПС нанесоха този побои и то пред медиите...?!?! Извратена работа. Събоди се народеееее,на овче стадето те превърнаха!! ПП АТАКА сега и ЗАВИНАГИ!!
72
0
 
1
 
! Отговори
R преди 11 години
догане,язък ти за бабаитлъка,с който се фукаше толкова време,като накрая си тръгна с напълнени ***!
71
0
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 11 години
На халосняците вече им викат "Доганци"...
70
0
 
0
 
! Отговори
Опааа преди 11 години
Снимките бяха 13, сега са 9. Например с кокинов я няма. Що ли става така? :)
69
0
 
3
 
! Отговори
Пецо преди 11 години
Доган се оттегли под натиска на Анкара. Касим Дал се провали със създаването на алтернативна партия на ДПС. Лютви Местан е идеалния проводник на нео-османизма.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган има сериозна подготовка в бойнито изкуство "Кютек бабаит уйдурма".Искам записа за да се потренирам за неутрализиране на хладно оръжие или пищов.ДПС са бита карта и си режисираха цирка.Прозрачно,ама много наивна режисура като ученическа сценка.Интелекта на режисьора явно не е на ниво.
67
0
 
0
 
! Отговори
До BGTR преди 11 години
Първо-прекалено очевидно,пък и нямат кураж за това. Второ-питай извършителя, той знае.Трето-защото са некъдърни,както мнозина в тази държава.На Доган досега никой не можа да му запуши устата, та тепърва ли? Последно-такива като теб си мислят наистина, че Бойко е супермен!
66
0
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
А защо никой не повдига обвинение на единият от депутатите на ДПС ,които взе пистлоета от местопрестаплението и го ъви в кърпичка.. ами ако пистолета е даден на момчето вътре?!С това диание този депутат е заличил веществени доказателства..Това е недопостимо!!! Вие сами си вадете изводи за упавниците и системата на държавата,пълна неграмотност. Това диание на депутата нямаше да остане незабелязано и ненаказано ако беше станало в нормална държава!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е нА живо МАТРИЦАТА А.Дуган е новия Тео....
64
0
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Истина е, че тези, които ритаха и биеха пишман атентатора не се различават съществено от *** участници в баташкото клане...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен Доган не е знаел за "атентата",а той е дело на турските тайни служби.Целта е нагнетяването на напрежение,защото Ердоган иска Югоизточна България за Турция.На следващия ден беше изпратена полиция да охранява ЦСКА в Анталия,при което от клуба са ги отпратили.Това още веднъж показва кой цели създаването на напрежение.Преди няколко месеца Ердоган каза,че иска Турция да се върне там,където е била.
62
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 11 години
Malko ustana n6 drugiq put :D