Пишман бабаит с кьорфишек пищов - бая кютек, бол сеир!

Догановата драма вдъхнови силно интернет зевзеците
Обновена: 21 яну 2013 16:46 | 21 яну 2013 13:55,
170

Снимка: Facebook
"Опитаха се да убият Ахмед Доган", гръмнаха медиите в събота. "Ама опитаха ли се наистина?", отговори им веднага българинът.

Това опит за убийство ли беше всъщност? Или опит за сплашване? Или просто един зле режисиран театър? А може би нещо друго?

Във Facebook, а и из всяко кътче на интернет, в което се чете българска реч, от няколко дни се опитват да открият отговорите на тези въпроси. А покрай това народното творчество се представи подобаващо - вицове, хумор, колажи. 

Откакто се случи атентатът/опитът за убийство/театърът/сплашването, Facebook ври и кипи от коментари, дискусии, снимки, колажи, създават се групи, организират се мероприятия.

Голяма част от хората са категорични, че случилото се е театър и нищо повече. На един от многото колажи Доган държи „Оскар“ за добре изиграната си роля. А народното творчество измисли и всевъзможни шеги по повод лидера на ДПС. Ето някои от тях:

"Филмово студио "ДПС Кьорфишек" представя:
Жанр: Политическа комедия
Режисьор-постановчик: Ахмед Доган
Нападател: Октай
Масовка: Чобани - охранители.
Пистолет: Jumbo - верига магазини за детски играчки
Оценка в IMDB: -1."

Други зевзеци пък коментират:

„Ако пистолетът беше воден, поне можеше да го удави.“
„Ще взема да се гръмна с патрони за Доган...“
„Говори се, че първо искал да го нападне с лист хартия, но решил, че така може и да му причини някаква вреда“
„Из турската преса: Пишман бабаит с кьорфишек пищов бастиса гьонсурат политик. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма.
“Освен газов пистолет, атентаторът е имал и гумен нож...за всеки случай"

С жал заради побоя по-чувствителна дама коментира: "Дано поне са платили добре на горкия балък"

Някои от коментарите и колажите са хумористични, други са с политически оттенък, трети изразяват просто възмущение, четвърти - апатия.

Голяма част от хората се възмутиха повече от побоя, който нанесоха делегатите от ДПС на Октай Енимехмедов, отколкото от действията на младежа. Във „Facebook” се появи група с име „Съд за "делегатите", пребили Октай Енимехмедов“, в която вече членуват около 7 хиляди души. Те се възмущават от изказвания на градския прокурор на София Николай Кокинов, според когото наказателна отговорност на побойниците няма да бъде търсена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Доганинтернетколажи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Най-смешното "НАПАДЕНИЕ, АТЕНТАТ" ОТ БОКСЬОР, който вместо да нокаутира Доган-сергей,сава,ангелов, след "ЗАСЕЧКАТА" на пистолета, СЕ ДАВА ДА ГО ПОВАЛИ ЕДИН ДРЕБОСЪК И СЕ ПОДЛАГА НА ЖЕСТОКАТА РАЗПРАВА НА ТЕЗИ ЕНИЧАРИ, КОИТО СИ ПОКАЗВАТ ИСТИНСКАТА ОМРАЗА В БЪЛГАРИЯ!!?? Явно лош СЦЕНАРИЙ НА ДПС ЗА СПЛОТЯВАНЕТО НА ЕНИЧАРСКИТЕ РЕДИЦИ В БЪЛГАРИЯ!!?? Доган и Местан, вместо да говорят за ОМРАЗА, ТЕ НАЙ-ЖЕСТОКО Я ПРАКТИКУВАТ В БЪЛГАРИЯ!!?? Българио спасявай се от тези МАФИОТИ ИЗЕДНИЦИ!!??ОК??Read more: