Временният шеф на "Пирогов" става постоянен

Стоян Миланов е единственият кандидат за поста
30 яну 2013 18:46,
9
Временният шеф на "Пирогов" става постоянен
Снимка: "Пирогов"

Доцент Стоян Миланов е новият директор на болница “Пирогов“, стана ясно от изказване на зам.-министъра на здравеопазването д-р Минчо Вичев на извънреден брифинг.

Миланов е и.д. директор на лечебното заведение, откакто министърът на здравеопазването на Десислава Атанасова освободи от поста Димитър Раденовски.

Причината за решението беше свързана с доклада на инспектората на министерството, а впоследствие и доклада на Държавната финансова инспекция, според които в здравното заведение има нарушения на Закона за обществените поръчки. Преди това Стоян Миланов беше заместник на Раденовски.

Днес зам.-министърът потвърди появилата се още вчера информация, че има само едни кандидат за поста. Вчера от Министерството на здравеопазването съобщиха, че само един участник се е включил в конкурса за директор. Конкурсът беше обявен на 15 декември, документите можеха да се подават до вчера.

Вичев определи представената от кандидата визия за развитието на болницата като "много добра".

До три дни министърът на здравеопазването Десислава Атанасова трябва да издаде заповед за назначаване, а до две седмици доц. Миланов трябва да подаде молба за встъпване в длъжност, уточни Вичев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 11 години
Трябва да обяви резултатите от финансовата ревизия. Не е достатъчно крадците само да ги пенсионира или уволни.
8
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 11 години
Горко и на персонала и на болницата като цяло."той" ще довърши запонатото от МЗ.Аферим
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам защо има отрицателни коментари.Доцент Миланов е отличен преподавател и лекар.Вероятно пишещите отрицателни коментари никога не са го виждали и говорели с него.И коментарите им или са поръчкови или са написани от последователи на бай ***-пердето на очите и плюят наред.
6
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хм..че тоооо..в България винаги временните неща си остават за постоянни..до момента в който някоя "умна " тиква не ги разбута ..
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има за крадене ама време няма време
4
1
 
4
 
! Отговори
anon преди 11 години
явно няма какво да се краде от там...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кокетна Върбановарусото си е и умното като се регистрираш и не можеш да пишеш с повече от един ник. щото си имаш само една клавиатура.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
конкуср с един участник е недействителен, както и всичко което прави чичото на "новия шеф" -Милн Миланов, когото навремето махнаха от борда на пирогов за злоупотреби.ама сега се усети рано и набързо се писа гербер
1
8
 
2
 
! Отговори
Кокетна Върбанова преди 11 години
Кога dnes.bg ще се превърне в нормална медия и ще забрани коментарите от нерегистрирани потребители? Омръзна ни платените позитановски драскачи да пишат с по 50 ника и да офлудяват всяка тема с неграмотните си писаници!