Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка

След две операции у нас родителите търсят спасение в Турция
7 фев 2013 17:30,
35
Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка
Атанасова разпореди проверка заради малкия Ники. Снимка: архив, БТА

Изпълнителна агенция „Медицински одит” започва проверка в УМБАЛ „Света Анна” - гр. София във връзка с лечението на 10-годишния Николай Марков от гр. Добрич, на който Фондът за лечение на деца му отказа операция в чужбина.

В лечебното заведение са му направени две операции за отстраняване на тумор в мозъка, който е открит през април миналата година. Извършени са му и 33 курса по лъчетерапия, но по мнението на родителите промяна в туморното образование няма и детето трябва да бъде оперирано трети път.

След съвет от лекарите семейството на малкия Ники решава да заведе детето в Турция. Неврохирург в клиника в Истанбул им дава надежда за успешно отстраняване на тумора, което обаче ще им коства 30 000 долара.

Тогава майката подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина. Следва отказ, защото по мнението на специалистите операцията може да бъде извършена и у нас.

Предмет на започващата проверка на Агенция „Медицинския одит” е изясняване на всички обстоятелства по проведеното в болницата „Света Анна“ лечение.

Въз основа на проверка на цялата медицинска документация проверяващите ще излязат със становище до каква степен лечението отговаря на медицинския стандарт и правилата за лечение, уточняват от здравното ведомство.

Заповедта за проверката е подписана от здравния министър Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
меко казано е безочливо да каже комисията, че може да се прави у нас тая операция, след като два пъти неуспешно е оперирано детето у насхора ли работят в тея институции ? или просто послушковци ?
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В друг вестик пише, че първия път въпреки снимките са отворили главата на детето от противоположната страна на тумора и веднага са го затворили. При втората операция са отстранили 30% от него. Нормално е родителите да искат по-добро и сигурно лечение.
9
5
 
21
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Да пращат детето в Турция. Парите ще ги вземат от лекарите от Св. Анна. Никой да не ми разправя, че не са взели пари преди двете операции, няма да повярвам.
8
2
 
4
 
! Отговори
до6 преди 11 години
мислиш ли, или може би човека не е машина, особено рак и не знаеш как ще рагира
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи цпециалисти са извъдихте по мозъчните тумори. То ако се лекуваше така лесно, един болен немаше да остане.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова се прави проверка на болницата, в която е лекувано детето, защото не може след две операции и лъчелечение да няма промяна в туморното образование. Нещо нашите лекари са сгафили...
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4, не им се дават пари за чужбина, за това дават становище, че може да се оперира в бг
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При две операции би трябвало да има резултат . След като са отговорили , че и в България може да се направи , а защо не се прави ? Искат хората да им плащат ли ?
3
4
 
25
 
! Отговори
не син преди 11 години
Да пази Господ ! Не се лекува лесно,но като си се осрал два пъти не пречи друг да се опита !
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-ж Министърке само толетчето ви струва колкото лечението на малката Яна.Я ми кажете колко ви е буджета на министерството?!?
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тумор в мозъка явно се лекува много лесно според някои.