Младежите, пили течност за чистачки, се борят за живота си

Те погълнали три литра от течността, като я помислили за домашна ракия
Обновена: 13 фев 2013 15:06 | 13 фев 2013 09:55,
176
Младежите, пили течност за чистачки, се борят за живота си
Снимка: архив, "Пирогов"

Шестимата младежи, пили течност за чистачки на купон в благоевградското село Падеш, са в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщи пред bTV токсикологът Мирослава Петкова.
 
Компанията погълнала три литра от течността, като мислили, че пият домашна ракия. Те са я разреждали със сок от ягода. Течността за чистачки е била в две бутилки от безалкохолно и младежите са изгълтали всичко. Едни от тях са изпили повече, други по-малко.

Двама от младежите са в кома – 18-годишно момиче, което е в реанимация в благоевградската болница, и 16-годишно момче, което е в централна реанимация на „Пирогов“. Още един от младежите е в реанимация, а трима са настанени  в Клиниката по токсикология.

Още по темата
И за шестимата обаче, пили от течността за чистачки, има риск за живота им. Те имат увреждане на съзнанието и са в шоково състояние.

Злополучният купон е станал на 10 февруари, младежите обаче не потърсили помощ веднага. Оплакванията, които получили – световъртеж, замайване, повръщане, те свързали с обикновен махмурлук.

Едното от момичетата обаче се влошава рязко вечерта  и търси помощ в болница.

Петима от младежите бяха приети в „Пирогов“ вчера, след като бяха транспортирани от болницата в Благоевград.
18-годишното момиче обаче остана в местната болница поради изпадане в състояние на тежка кома.

Следващите 48 часа ще бъдат критични за състоянието им. Ако състоянието на момичето, останало
в благоевградската болница, позволява, то също ще бъде транспортирано до "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: БлагоевградПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези деца нямат ли родители?? Те не са ли видяли, че децата им употребяват алкохол?? Тъй като децата подражават на родителите си, вероятно и родителите им са алкохолици....Питам се, кой ще плати сметките за лечението им, и дали престоя на тези деца в болница ще промени навика им за пиене?? Много се съмнявам.
159
1
 
3
 
! Отговори
bros преди 11 години
Ба си... Дано се оправят...Още деца...
158
2
 
9
 
! Отговори
HST преди 11 години
Айде бе, сигурно вие като сте били на по 16-18 години не сте пили и не сте се напивали никога! И по купони не сте ходили и глупости не сте вършили! Аман от *** коментари! Дано децата имат късмет и оцелеят!
157
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Тези деца като пораснат със сигурност ще станат чистачки, щом толкова ги привлича тая течност...
156
2
 
43
 
! Отговори
angel преди 11 години
Господи, Боже Наш, Ти , Който Си На Небето! Да Се Свети Името Ти! Да Бъде Царството Ти! Както за Небето, така и на Земята! Амин! Моля те, Господи, спаси тези деца! Човек греши, защото е човек, а младите - те са невинни и не знаят. А тези ,които коментират и избиват комплекси ДА МЛЪКНАТ - защото не се знае и техните деца какви може да ги сътворят.
155
1
 
4
 
! Отговори
ccc преди 11 години
Ili sa mnogo ama mnogo prosti e ednata versiq ili ne6o smardi v cqlata rabota ? Dano se opravqt decata! SHte ima vazmojnost da vlqzat v knigata na GINES!!!
154
2
 
13
 
! Отговори
PAM преди 11 години
VMESTO DA SE POMOLITE KATO DOBRI XORA,TEZI DETSA DA OJIVEQT,VIE STE SEDNALI DA GI XYLITE I DA SE PRAVITE NA MNOGO OTGOVORNI I YMNI!SQKA6 STE ZASTRAXOVANI OT BOG,4E S VAS ILI S DETSATA VI NE MOJE DA SE SLY4I!BALGARINO ZLOBEN BADI MILOSTIV PONE VEDNAJ ZARADI 4YJDATA BOLKA!!!!!!!!!!!!!!!!!
153
10
 
8
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 11 години
децата-в ТВУ,родителите им-в затвора!
152
7
 
17
 
! Отговори
яро преди 11 години
оскотяваме като нация бавно и сигурно...какво говорим ,щом най -голямата радост на едни 16 годишни младежи е да изпиват промишлени количества алкохол и да се напиват до несвяст...а това че са объркали течността за чистачки с ракия си има една хубава поговорка"Каквото потърсило-такова намерило"....
151
4
 
22
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
А, бе ей! Айде стига сте плюли по децата и престанете да се правите на Чарлз Дарвин, бил е женен за братовчедка си м/у другото и му се раждат деца с увреждания... Дано извадят късмет тия хлапетии и да се оправят!
150
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се как още европарламентът не е приел директива за спиране производството на течност за чистачки и криминализиране на разпространието и.
149
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
страшното е ,че деца на 16-18 години ги сближава ракията/течноста за чистачки/ и т.п. алкохоли- подрастващите да намират допирни точки и интереси към количествата изпити алкохол.Родители ,събудете се!
148
3
 
14
 
! Отговори
Х преди 11 години
НЕ СЕ ВЛИЗА ЛЕСНО В ЗАНАЯТА.
147
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тия села какво ли не държат в пластмасови бутилки. Как ще складираш течност за чистачки в бутилка от газирано
146
16
 
10
 
! Отговори
разбирач преди 11 години
ама ти като пиеш ракия разреждаш ли си я ? течността за чистачки съдържа етанол, но евтината течност - метанол, според мен не за първи път пият такова нещо, просто са попаднали на "менте" течност за чистачки.. :) тези деца са алкохолици ! извода е: пийте само оригинална течност за чистачки, наздраве деца ! :)
145
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-зловещото е че става дума и за момичета, а още по-зловещото е че са имали симптоми които объркали със махмурлук...едно че са знаели че не пият ракия, второ дори когато им е ставало лошо не са потърсили лекарска помощ...
144
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За разбирачите: сипете течност за чистачки в ягодов сок да Ви видя какво ще усетите - наздраве!
143
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има особена разлика между нормалното и увреденото им съзнание, така че, няма страшно.
142
12
 
35
 
! Отговори
Падешки даскал преди 11 години
Драги деца, навремето един мъдър човек наречен Дарвин е открил естествения подбор, а пък по-късно, един още по-мъдър човек на име Айнщайн е казал: Вселената и човешката глупост са безкрайни, за Вселената обаче не съм убеден. :)
141
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
точно тия жалостивите възпитават такива деграданти...какво е виновна демокрацията, че не можеш да си възпитаваш детето на елементарни обноски...объркани хора