Социалният министър иска от Дянков още пари за заетост

Младенов настоява минималната заплата да се обвърже със средната
Обновена: 16 фев 2013 12:25 | 16 фев 2013 12:25, Миглена Иванова
28
Социалният министър иска от Дянков още пари за заетост
Тотю Младенов Снимка: БТА

Социалното министерство преговаря с финансовото за отпускането на допълнителни средства за мерки и програми за заетост, съобщи пред Дарик радио министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Младенов припомни, че тази година социалното ведомство разполага с 450 млн. лева за мерки и програми за заетост, 73 млн. лева от които са по линия на националния план за заетостта, а останалите – от оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Според данните на Младенов в момента около 120 хил. души са намерили работа с помощта на мерките за заетост, финансирани със средства от бюджета и с европейски пари. Очаква се през тази година да бъде намерена работа на още толкова безработни по мерки и програми за заетост.

Планира се също така на други 130 хил. души да бъде намерена работа на първичния пазар с помощта на трудовите посредници от бюрата по труда.

По думите на Тотю Младенов основен инструмент в борбата с младежката безработица ще бъде професионалното образование. В тази връзка през следващата седмица той ще се срещне с министъра на образованието, за да дискутират мерки за повишаването на привлекателността на бившите техникуми, в момента – професионални гимназии, за да се осигурят нужните кадри за бизнеса.

Младенов каза още, че е отворен за всякакви предложения за механизма, по който да се определя минималната заплата. Той обаче настоява след удръжките минималното възнаграждение да не е под приетата линия на бедност, както и да е обвързана със средната заплата, инфлацията и производителността на труда.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 11 години
На изборите през 2009 г. Митко е помогнал за финансирането на партията (ГЕРБ). Намирал е фирми, спонсори официални, и те сега му се отблагодаряват по някакъв начин. Аз знам за негови разговори с Цецо, присъствал съм лично. Да не ти казвам сега каква му е позицията. Половината БОП, половината ДАНС и половината съдии са на заплата при него.
20
0
 
3
 
! Отговори
ЯЯ преди 11 години
Ето какво казва Ванко Атанасов, един от близките хора до Борисов в публично разпространен запис:Митко Стефанов е много силен човек, да знаеш. Способен е на такива неща, че на нас с теб ни е бедна фантазията. Говорил съм с най-близкия му човек, който си е директно с Бойко, но никъде не фигурира. Митко си контактува директно с Цецо, директно с Бойко.
19
0
 
3
 
! Отговори
Boyko преди 11 години
В медиите усилено се твърди, че Димитър Николов Стефанов е всъщност Митко Стефанов Каратиста, за когото се говори, че е най-силният човек свръзка между Пашата, Борисов и Цветанов. За Митко Стефанов Каратиста се знае, че е бил е най-верният човек на Румен Пашата до 2005 г. и е оглавявал силовите структури на групировката СИК. Прякорът му идва от времената, в които е тренирал карате при Алексей Петров
18
0
 
2
 
! Отговори
O;OБГ-БОКЛУК преди 11 години
Издирва се видеозапис на казаното от Цветан Цветанов по повод протеста в Свиленград. Цитираме: С *** не ми се занимава..Умоляваме всички свидетели на това изказване да станат съпричастни и да ни помогнат.
17
0
 
2
 
! Отговори
Добрев преди 11 години
Протестът е граждански - Включи се и ти! За неделя, 17 февруари, е насрочен национален протест, който ще се проведе едновременно в 24 града. Той е под наслов Да запалим монополите 4-та част и ще започне от 11.00 ч. в неделя. За София началото на протеста е от 11.00 ч., на ул. "Славянска" 8, пред МИЕТ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Николай Дичев преди 11 години
Има ли недеволни, които искат промяна?! youtube/watch?v=yGMhP2e5c9c
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля си, че управляващите нямат абсолютно никаква идея какво да правят и ни заливат с глупости. Ава Тотьо, няма ли постоянни работни места чакай да се оправи положението. А за да има постоянни работни места трябва да има развита икономика. За да се развива икономика трябва да има добра среда. С "наши" хора никога не се е получавало и няма да се получи. Когато забравите за "нашите" хора тогава ще тръгнат нещата. Иначе чакайте гражданска война.
14
3
 
2
 
! Отговори
kiro преди 11 години
TOZI NEGODNIK ANTIBALGARIN KOITO STIGNA DO TAM CHE SPRIA NA KRAINO NUZDAESHTI SE HORA INVALIDNITE PENSII TRIABVA DA BADE IZGONEN S KAMANI OTBALGARIA BEZ PRAVOTO DA SE VRASHTA NIKOGA!!!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсиите не са пипани от 4 години, Дянков вдигна само бонусите и заплатите на депутатите.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По 3500+ лева на човек за една година. То обучението в университета е поне два пъти по евтино на година. Килия с южно изложение трябва да искаш.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единият се прави че иска ,а другият се прави на важен и разбиращ.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** на снимката дори няма визия на министър. Ако не е с костюм човек ще го помисли за клошар. Дори и изражението на лицето му излъчва печал, тъга. Какви пари иска тъпанаря за заетост. Това са пари буквално хвърлени на вятъра. Щом като в едно село с 950 жители има 35 човека временна заетост, които държат метли в ръцете и не правят нищо. Селото има 4 улици. Всеки може да сметне какво вършат тези 35 човека.
9
2
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Отвратително брадясал и гнусен коч - ДОКОГА ЩЕ ПИЛЕЕШ ПАРИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ, ЗА ДА ПЛАЩАШ НА *** ДА СЕ ПОДПИРАТ НА МЕТЛИТЕ ????Защо не пратиш мръсномургавите *** да работят ИСТИНСКИ - например в селското стопанство - да отглеждат зеленчуци, зърнени и технически култури, живитни и т.н. ??? Така те ще си заработват прехраната РЕАЛНО ПРОИЗВЕЖДАЙКИ блага, а не чрез фиктивна "трудова" заетост... или не смееш да им връчиш мотиките, животно крадливо?Български Патриотически Фронт
8
2
 
23
 
! Отговори
gaw преди 11 години
И защо уважаемият министр се сети, че трябва да се бори с безработицата, че минималната работна заплата не трябва да е под жизнения минимум?Много просто защо: защото идват избори и трябва имитация на дейност...Всъщност кой ли вече вярва ни тия ***?
7
0
 
16
 
! Отговори
21 преди 11 години
Стига сте поддържали дейности от които обществото няма нужда. Създайте една комуна за производство на нещо отколкото да давате пари за нищо
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това може да доведе включително до хуманитарна криза
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много е възможно, правейки това кредитните дружества да сломят финансово хиляди пенсионери и това да доведе до криза
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
внимавайте дали вашите родители не са подписали също такова нещо
3
3
 
14
 
! Отговори
бай х преди 11 години
тоя провциален *** някога свършил ли е нещо,защо още е социален министър
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
офисите на кредитните дружества са препълнение с такива кредитни молби от пенсионери