Пореден ден на протести в цяла България*

Хиляди излязоха по улиците на България
Обновена: 19 фев 2013 08:07 | 18 фев 2013 19:10,
593

Протестът в Плевен Снимка: БТА

За пореден ден протестиращи в цялата страна се събраха, за да изразят недоволството срещу високите сметки за ток и енергоразпределителните дружестав. Демонстранти се събраха в София, Варна, Пловдив, Бургас и Хасково.

Вторият ден на протестите в Хасково преминаха под засилен полицейски контрол, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града. Три пъти повече униформени охраняваха недоволните от високите сметки за ток, а протестиращите в сравнение с вчера бяха три пъти по-малко.

Едва 200 души успяха да намерят време и мотивация, за да дойдат на обявения в 17:00 часа протест пред сградата на EVN в града.

"Първата тухла на крепостта падна. Симеон Дянков отиде в Щатите и не се върна. Утре може би и друга тухла ще падне", пропагандираше възрастен човек. "Съд за виновниците", "мафия" и "оставка" скандираха протестиращите, които утре отново в 17:00 часа пак ще се съберат пред сградата на EVN в Хасково.

Над 3000 души пък протестират във Варна, където за кратко беше блокиран пътя към курортните комплекси. Пътят беше освободен, но варненци планират отново да го блокират по-късно. Към 19.30 те блокираха булевард "Осми приморски полк" и в двете посоки.

Те хвърляха камъни по сградата на енергоразпределителното дружество и част от стъклата бяха счупени. Протестът приключи около 21.00 часа вечерта.

Около 500 души се събраха да изразят своето недоволство срещу високите сметки за ток и в Бургас.

Шествието отново започна от сградата на енергоразпределителното дружество и завърши пред община. „България не вярва на лъжи, EVN с добро да си върви”; „Вън австрийски мекерета от бургаските павета”, бяха част от лозунгите, развети между десетки български знамена.

Близо две хиляди души протестираха тази вечер в Димитровград срещу високите сметки за ток, безработицата и ниските доходи.

Недоволните граждани преминаха в шествие от центъра до края на града, където блокираха за кратко движението по пътя Димитровград - Хасково. Сред участниците преобладаваха млади хора, които скандираха "Оставка" и "Мафия". Полиция охраняваше проявата.

Протестът е бил организиран днес чрез социалните мрежи. Участниците в него се договориха утре вечер отново да протестират, предаде БТА.

Няколкостотин души се събраха и на протест в Пловдив. Протестиращите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Васил Левски, а след това запяха химна на България. Чуха се призиви протестът да бъде мирен. Утре пловдивчани ще се съберат отново пред сградата на EVN в 17.00 часа, а веднага след това ще тръгнат към паметника на Апостола на свободата в Пловдив.

Няколкостотин излязоха и по улиците на Перник.Недоволните се поздравиха за вчерашния масов протест, който според тях е постигнал първата си победа. Перничани се зарекоха да не прекратяват протестите, докато не се нормализират цените на тока, парното, водата и храните. Те настояха за по-силна държавна регулация и на пазара на хранителни стоки, които според недоволните неоправдано поскъпват.

Статията е актуализирана към 21.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
0
 
! Отговори
Димака преди 11 години
Протеста срещу монополите е справедлив и не трябва да спира до като не се получат реални резултати в полза на НАРОДА.Но монополисти не са само електроразпределителните дружества. В това число влизат и всички мобилни оператори, "ЛУКОИЛ " и ВИК.Като за начало трябва да се види как се образуват цените на всичките тези стоки от първа необходимост за хората.Публична тайна е че, държавните ТЕЦ-Марица Изток -2 и АЕЦ Козлодуи са касите на всяка една партия която е на власт.Затова и там заплатите са вис
464
0
 
0
 
! Отговори
везна преди 11 години
дописване- малки деца и бебешки колички.Истината е, че сред протестиращите има много провокатори.Лично аз видях във Варна начело на протеста човек на Борислав Гуцанов, за тези, които не го познават това е лидерът на БСП във Варна.
463
0
 
0
 
! Отговори
везна преди 11 години
Прав е народа за протестите срещу монополите, но лошото е, че някой политици се опитват да го яхнат. Някой, като Мая Манолова (КОЯТО НЯМА НИКАКЪВ МОРАЛ В ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ, А КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ НЕЯ В ОБЩЕСТВЕНИЯ) от студиите на различни телевизии СИПЕ ОГЪН И ЖУПЕЛ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО. СЪЩАТА ГОСПОЖА Е УЧАСТВАЛА В ПРОЦЕСИТЕ ДОВЕЛИ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И СЕГА СЕ ПРАВИ НИ ЛУК ЯЛА, НИ ЛУК МИРИСАЛА. Други чрез подставени лица, които да подстрекават мирно стачкуващите граждани, трети с помощта на футболните ултраси, които търсят адреаналин и провокират мирния протест на хората, някой, които бяха с мал
462
0
 
4
 
! Отговори
Nikred преди 11 години
Протестите трябва да продължат докато не бъдат осъдени всички политици, които с престъпните си действия през последните 22-23 г. съсипаха България. Всички, които разпродадоха заводите на безценица, сключиха неизгодни и заробващи за България договори, извършиха приватизации ''под масата'' печелейки дивиденти за себе си за сметка на държавата. Всички те трябва да бъдат осъдени като им се отнемат и незаконно придобитите имущество и пари. В противен случай ще бъде ''всяко чудо за 3 дни''.
461
0
 
3
 
! Отговори
BIVOL преди 11 години
Близо две години Димитър Стефанов, известен като Митко Каратиста, представлява фирма на Румен Николов - Пашата и едновременно с това прибира по 35 бона на месец като представител на държавата в ЧЕЗ, показа разследване на Биволъ.
460
0
 
1
 
! Отговори
Informator преди 11 години
Димитър Стефанов е назначен за член на надзорния съвет на "ЧЕЗ България" ЕАД със заплата от 35000 лв. Назначението му е факт от 20.10.2009 г., три месеца след като Борисов идва на власт. И до момента Каратиста е представител на държавата в електроразпределителното дружество.
459
0
 
2
 
! Отговори
TONY преди 11 години
tozi s cernoto zaneme mie poznat,huliganin po stadionite, i eto oste edna vizmojnost za huliganizim....***....
458
0
 
0
 
! Отговори
abd преди 11 години
Miski skrivaite se 4e idvame i tazi ve4er i utre i vse pove4e i pove4e a kato doidat i drugarite ve4e sha e strashno
457
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Емил Димитров - Ревизоро : всякща власт като дойде гоидна за избори раздава на *** 2 миларад под формата на цигари без бандероли. Българи сега е моментът да поискаме от властта *** да с платят сметките. те имат пари - нашите пари.
456
2
 
2
 
! Отговори
м-р Х преди 11 години
мисля, че не е редно човек да се подписва с анонимен -нека всеки се подписва някакъв прякор, дори да не е регистриранн, защото сред нас има ужасно много провокатори.
455
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
До ЕНЦИКЛОПЕДИЯ:МОДЕРАТОРИ ИЗТРИЙТЕ ГНУСУТИЯТА ОТ ТОЗИ ЕНЦИКЛОПЕДИЯ
454
0
 
1
 
! Отговори
м-р Х преди 11 години
до 558 да договорите трябав да се разтрогнат, но не по начина по който това сега став - борисов казва "отнемам лиценз" и готов. Наясно ли сте, че това е вързано с милиради левове неустойки който ще се вземат отново от фиска, той ще падне под крлитичния минимум и ии ще вземе нов дълг (и задлъжналостат ни ще се покачи още повече) или ще ни увеличат данъците отново към средата на годината....тук трябав да има взаимно съгласие или решение на съда...или просто срока да изтече и да не се поднови.
453
1
 
2
 
! Отговори
отвратен от герб преди 11 години
ех да бяха живи Ботев и Левски да видят за какво са загинали,за шепа хрантутници които оглозгаха държавата като куче кокал,а измукаха на народа последната капчица кръв,на това не му трябва митинги и протести а въстание за освобождение
452
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чакайте малко това тук - как се правят коктейли *** - е провокация. Човек който пише такива неща - 556 - иска да се стигне до сблъсък с полицията. 556 ти си активист или на БСП или на атака. Протеста може да е мирен както бе във варна, където излязоха повееч хора, не е нужно да се мятат павета и коктейли *** по полицията. нали се сещат, че ако някой напраив тов жандармерията ще е в правото си да извади палките и маркучите.
451
0
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
До ЕНЦИКЛОПЕДИЯ: ЕЙ *** ИЗПЕДЕРАСТЯЛ АКО ТЕ ПИПНА, ДО 40-ТО КОЛЯНО ЩЕ ТЕ РАЗПЛАЧА!ЩЕ ТИ НАБИЯ ГЛАВАТА НА КОЛ, ЧЕРВАТА ТИ ЩЕ НАМОТАЯ НА БОДЛИВА ТЕЛ, РАЗТОПЕН КАТРАН И ОЛОВО ЩЕ ПИЕШ!
450
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва да се изгонят всички монополисти от държавата,като се започне от енерго дружества и се стигне до банките които предизвикаха кризата и унищожиха народа,да се направи българска банка,защо в българия е пълно с банки а няма българска банка,отговора е ясен,крадците са обвързани с банките и там е голямата пара,банките ги защитава държавата а народа и хората нямат защита от никого а им вдигат лихвите няколко пъти,ДОЛО БАНКИТЕ,ДОЛО МОНОПОЛА,ДА СИ ХОДЯТ ОТ ДЕТО СА ДОШЛЕ, МАМИЦАТА ИМ И ***
449
1
 
0
 
! Отговори
атаник преди 11 години
Крайно време е да се потърси отговорност от всички управници за последните 22 години. Като се запо1не от великото народно събрание/какво ли му е великото освен престъпленията/ та до будистите от днес.
448
2
 
3
 
! Отговори
РАЯлюционер преди 11 години
В 1 буркан изсипвате 2-3 шишенца ацетон и сипвате стиропор докато стане желе разбърквайкиДобавяте същото количество бензин и или нафта и ако имат малко 20-30 грама алуминий на прах. Може да си направите с пила и джанта ;)Изсипвате всичко в 1 стъклено шише с *** за фитил.Затваряте шишето и 1/3 от парцала да е вътре и капачката да е пристегната.Парцала да е леко напоен в нафтаПалиш и хвършяш надалеч да падне на твърда повърхност (паваж, асфалт, кратуна)
447
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 11 години
НА НОЖ БРАТЯ
446
1
 
4
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
"Пореден ден на протести"Абе то колко да е ден бе?!? Тука в Сидни е вечер.... Може да напишете нощни протести. Даже по CNN ви гледах докато вие спяхте