Пореден ден на протести в цяла България*

Хиляди излязоха по улиците на България
Обновена: 19 фев 2013 08:07 | 18 фев 2013 19:10,
593

Протестът в Плевен Снимка: БТА

За пореден ден протестиращи в цялата страна се събраха, за да изразят недоволството срещу високите сметки за ток и енергоразпределителните дружестав. Демонстранти се събраха в София, Варна, Пловдив, Бургас и Хасково.

Вторият ден на протестите в Хасково преминаха под засилен полицейски контрол, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града. Три пъти повече униформени охраняваха недоволните от високите сметки за ток, а протестиращите в сравнение с вчера бяха три пъти по-малко.

Едва 200 души успяха да намерят време и мотивация, за да дойдат на обявения в 17:00 часа протест пред сградата на EVN в града.

"Първата тухла на крепостта падна. Симеон Дянков отиде в Щатите и не се върна. Утре може би и друга тухла ще падне", пропагандираше възрастен човек. "Съд за виновниците", "мафия" и "оставка" скандираха протестиращите, които утре отново в 17:00 часа пак ще се съберат пред сградата на EVN в Хасково.

Над 3000 души пък протестират във Варна, където за кратко беше блокиран пътя към курортните комплекси. Пътят беше освободен, но варненци планират отново да го блокират по-късно. Към 19.30 те блокираха булевард "Осми приморски полк" и в двете посоки.

Те хвърляха камъни по сградата на енергоразпределителното дружество и част от стъклата бяха счупени. Протестът приключи около 21.00 часа вечерта.

Около 500 души се събраха да изразят своето недоволство срещу високите сметки за ток и в Бургас.

Шествието отново започна от сградата на енергоразпределителното дружество и завърши пред община. „България не вярва на лъжи, EVN с добро да си върви”; „Вън австрийски мекерета от бургаските павета”, бяха част от лозунгите, развети между десетки български знамена.

Близо две хиляди души протестираха тази вечер в Димитровград срещу високите сметки за ток, безработицата и ниските доходи.

Недоволните граждани преминаха в шествие от центъра до края на града, където блокираха за кратко движението по пътя Димитровград - Хасково. Сред участниците преобладаваха млади хора, които скандираха "Оставка" и "Мафия". Полиция охраняваше проявата.

Протестът е бил организиран днес чрез социалните мрежи. Участниците в него се договориха утре вечер отново да протестират, предаде БТА.

Няколкостотин души се събраха и на протест в Пловдив. Протестиращите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Васил Левски, а след това запяха химна на България. Чуха се призиви протестът да бъде мирен. Утре пловдивчани ще се съберат отново пред сградата на EVN в 17.00 часа, а веднага след това ще тръгнат към паметника на Апостола на свободата в Пловдив.

Няколкостотин излязоха и по улиците на Перник.Недоволните се поздравиха за вчерашния масов протест, който според тях е постигнал първата си победа. Перничани се зарекоха да не прекратяват протестите, докато не се нормализират цените на тока, парното, водата и храните. Те настояха за по-силна държавна регулация и на пазара на хранителни стоки, които според недоволните неоправдано поскъпват.

Статията е актуализирана към 21.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
не е нормално парното ти да е на две, стаята ти да е студена и въпреки това електромерът да отчита че потребяваш топлина......
444
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
същинския проблем в топлото са двойните стандарти - от *** не смеят да прибират големите сметки, а ги разхвърлят на редовния данокплатец
443
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега е момента Буда да се покаже като мъж и да събере сметките за топлото от ***....ама смее ли...
442
1
 
2
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 11 години
До LPKD Всяка фирма търси печалба.Но когато си монопол и когато си дошъл на готово-защото всичко е изградено,като жици,АЕЦ,И СИ СЛОЖИЛ ЕЛЕКТРОМЕРИ КОИТО ВЪРТЯТ КАТО БЕСНИ И КОГАТО ИМАШ ТОК 220 АМПЕРА И КОГАТО Е ПО-МАЛКО,ТОГАВА ВЕЧЕТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИЛА.Такива правила ,българския народ да поеме всички разходи,а виесамо да печелите,никоя др.частна фирма не може да го постигне,ако не е МОНОПОЛ.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.
441
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От публикуваните отчети за 2012г на ЕРП става ясно, че те имат огромен ръст на показателите. При Енерго-Про Мрежи АД печалбата е с около 33% повече от предходната година, а при ЧЕЗ Разпределение България АД ръстът на печалбата е впечатляващ 240%. Отчетът на ЕВН Електроразпределение АД не е публичен, но се предполага, че ръстът на финансовите показатели отново е трицифрен.
440
0
 
0
 
! Отговори
лай-лай кучка до 553 преди 11 години
Браво за написаното !
439
5
 
1
 
! Отговори
LPKD преди 11 години
ЕРП-тата излязоха с обща декларация по повод не преставащите протести срещу тях в цялата страна:Граждани на Република България,Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина, затова че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем и дано да успеете да го разберете, ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно врем
438
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД преди 11 години
ВЪПРОС ЗА ЛЕВСКИСвободен е народът и от душа те слави.Защо му трябваш още? Защо не те забрави?Защо, съзре ли гарван, си мисли за бесило,защо си му икона, защо си му светило?Защо ти пали свещи, плете за теб венец,нарича те месия, надежда и светеци тайничко поглежда към небосвода стар дали по пътя Млечен не слиза въглищар;дали луната тази българска луна,е още ясен месец, дали не е с ***?Свободен е народът, свободно вика: Го-о -л!,но хляб, ако си купи, назаем търси сол.След толкова години все същата съдба:мизерия, залъгана с коматче свобода.Животът озверява!
437
2
 
17
 
! Отговори
п.т.п преди 11 години
Хората умират особено онко болните без лекарства. Пенсионерите умират от недохранване и липса на отопление и лекарства. Болниците в малките градове затварят от липса на пари. Къде са парите на Здр.каса. Майките на малките деца ги отглеждат с 240 лв. Двеста и четирдесет шопара с два реда гуши забравили да си замразят заплатите. Отгоре тези хора ни имат за ***. Там са не за нас а да си напълнят гушите.
436
0
 
4
 
! Отговори
uuuu преди 11 години
НИЕ НЕ ИСКАМЕ ПАРТИИ,,,,ЗАБРАНА ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ,,,,И,,,СЕКТИ,,,,НИЕ ИСКАМЕ ЗДРАВ КАБИНЕТ ОТ ЗНАЕЩИ,МОЖЕЩИ И ОБИЧАЩИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ХОРА,,,НИЕ ИСКАМЕ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И СЪД ЗА ВСИЧКИ ДОКАРАЛИ СТРАНАТА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,НИЕ ИСКАМЕ ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ВЪЗОБНОВИ РАБОТАТА НА ЗАВОДИТЕ И ПРЕДПРИЯТИЯТА,,,,,НИЕ ИСКАМЕ ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ СЪС ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ,,,,НИЕ ИСКАМЕ РАБОТА ЗА ВСИЧКИ ЕТНОСИ В БЪЛГАРИЯ,,,,,НИЕ ИСКАМЕ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ БОЛНИЦИ И БАНКИ,,,,НИЕ ИСКАМЕ ЗАБРАНА НА ПОРНОКАНАЛИ И САЙТОВЕ И ВСЯКАКЪВ ВИД ПРОСТИТУЦИЯ,,,,НИЕ ИСКАМЕ ЗАБРАНА И СЪД ЗА НАРКОРАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ,,,,НИ
435
0
 
3
 
! Отговори
МИТРОПОЛИТ преди 11 години
ПЛАЩАМЕ ТОКА НА МАХАЛИТЕ.ТОВА ЩЕ ЛЪСНЕ,АКО СЕ РАЗКРИЯТ ТАЙНИТЕ КЛАУЗИ ПО ДОГОВОРИТЕ НА ЕРД-ВА.ТОВА Е ОКОЛО 200 000ДОМАКИНСТВА
434
0
 
9
 
! Отговори
stefka.ganeva1 преди 11 години
Ей ,хора!Затова нищо не става в България,добре се събудихме ,добре излязохме.Защо трябва да се ядем кой е фес,кой капела.Всички мръзнем еднакво,всички гладуваме еднакво.Всички ни лъжат и подтискат еднакво.Защо трябва да се разединяваме сега ,каква полза има гладният Хасан ,че е анадолски фес-както казвате? Хората се делят на умни и глупави,щастливи и нещастни,бедни или богати.Всички се раждаме и умираме по един и същи начин,защо да не се съсредоточим в най-важното за момента?Да извоюваме победа
433
0
 
5
 
! Отговори
ами преди 11 години
До ЕНЦИКЛОПЕДИЯ: Ти си душевно болен,но не човек,а някакво умряло животно!
432
1
 
13
 
! Отговори
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ! преди 11 години
Скъпи приятели, България се тресе от протести.Властта трепери, а министър-председателят се е скрил в миша дупка.Българският народ се пробуди.Мозъчните центрове за опазване на системата обаче не спят...Пазете се от провокации !Не позволявайте да ви разделят и настроят един срещу друг.Принципът: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" е основен за всяка тиранична власт, каквато е властта на Бойко Борисов.Днес е 19 февруари. Обесването на Васил Левски.Ще се опитат да ни разделят на етническа основа.
431
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, *** ти ли ще го триеш този *** ФЕС под мен или да вземам пушката и да го намеря аз ,да ми почете още малко от енциклопедията докато виси на някое дърво!!!!
430
16
 
1
 
! Отговори
ЕНЦИКЛОПЕДИЯ: преди 11 години
СЕПАРАТИСТ- бори се за отделяне на дадена територия като автономнаТЕРОРИСТ - спомага за извършване на атентати отнемащи животиАТЕНТАТОР- организира актове отнемащи животиКАМИКАДЗЕ - готов е да даде живота си за отнемане на други животиФАНАТИК- готов е да жертва дори животи на съмишлениците си заради някаква идеологияСЕРИЕН УБИЕЦ - извършил по пряк или косвен начин отнемането на много животиКъде можете да видите паметник на такъв човек - в центъра на най-престъпната страна, паметника Левски
429
14
 
1
 
! Отговори
ЕНЦИКЛОПЕДИЯ: преди 11 години
СЕПАРАТИСТ- бори се за отделяне на дадена територия като автономнаТЕРОРИСТ - спомага за извършване на атентати отнемащи животиАТЕНТАТОР- организира актове отнемащи животиКАМИКАДЗЕ - готов е да даде живота си за отнемане на други животиФАНАТИК- готов е да жертва дори животи на съмишлениците си заради някаква идеологияСЕРИЕН УБИЕЦ - извършил по пряк или косвен начин отнемането на много животиКъде можете да видите паметник на такъв човек - в центъра на най-престъпната страна, паметника Левски
428
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден до победата! Свобода или смърт!
427
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vij kakvo,vqrvai si v kakvoto iska6,az vqrvam na faktite,smqtam,4e dostata4no sym pro4el i sazdal dori v oblasta na matematikata i fizikata,za da si imam moe mnenie i nikoq klika ne moje da me manipulira,o6te po malko Vie.
426
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gluposti pi6e6,Botev edvam e iztarpql levski ,za edin den mu e stanalo qsno,6to za pladne6ki kradec e bil. I Zahari go opisva v Zapiskite,samo 4e komunistiteizdavaha sakratenoto izdanie.Tam si pi6e kak e zaklal balgarsko ov4ar4e za samun hlqb i sirene. Komunistite ne otri4aha tozi fakt,no kazvaha,4e 6tql da do izdade..mana koi..v tezi selca e imalo po dve zaptieta ,koito si piqt kafeto...smqh.