"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”

Преглед на печата на 23 февруари 2013 година
Обновена: 23 фев 2013 09:25 | 23 фев 2013 09:10,
425
"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие, но той не ги афишира", казва в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той обяснява, че докато е бил главен секретар на МВР, Борисов получавал много заплахи за живота си от престъпните структури.

"Върхушката на ДПС е единствената, която говори за напрежение и заплаха за етничекия мир в страната. Българи и мюсюлмани по места се разбират прекрасно", категоричен е Велчев. И допълва, че ДПС не е партия, а силна икономическа империя.

Ежедневникът представя и позицията на председателя на ДПС Лютви Местан, който поиска вчера, с писмо до президента, да  получи достъп до секретния доклад, цитиран от Борисов: "Или разсекретяване, или Борисов на прокурор", категоричен е Местан.

В разузнавателния доклад със сигнала за готвеното покушение срещу Бойко Борисов името на Ахмед Доган се споменава наистина, но я няма точно думата "поръчител", разясняват хора от службите.
По въпроса "Преса" твърди: "Сигналите за атентат срещу премиера са фалшиви". Генерали опровергават
министър-председателя. ДПС дава Борисов на главния прокурор.

"Труд" алармира на първата си страница: "Повече от 40 закона пред провал". Вчера по спешност парламентът избра за конституционен съдия зам.-председателя на Върховния касационен
съд Гроздан Илиев, издигнат от ГЕРБ. Във вторник НС ще решава съдбата на АЕЦ "Белене", след провалилия се заради ниска активност ядрен референдум. Темата на вестника оповестява, че новият служебен кабинет, ще ревизира ГЕРБ.

На вътрешните си страници изданието информира за временното отстраняване от постакмет на Несебър на Николай Димитров (независим), обвинен за строителство и разкопаване в защитената територия на терена до несебърския квартал "Черно море", около който гръмна скандала Дюнигейт. Това е постановил в петък Бургаският окръжен съд.

Цялото политическо ръководство на МВР и шефът на ГДБОП Станимир Флоров да бъдат отстранени от служебния кабинет, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев на консултациите при президента.
Само така може да стане факт постигнатото общо съгласие за провеждане на честни и демократични избори, които ще се проведатмежду края на април и средата на май, разяснява "Дума".

"Стандарт" изказва предположението, че премиер на бъдещото служебно правителство ще е Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. В публичното пространство се споменават още две известни имена като предводители на sos кабинета: това на Саша Безуханова, директор за публичния сектор на "Хюлиет- Пакард" в Централна и Източна Европа и всички развиващи се пазари в общо 63 държави, и името на политолога Иван Кръстев, председател на УС на Център за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna).

"24 часа" търси още на първа страница отговор на въпроса: "Какво иска улицата?" Съботният очерк на изданието очертава границите, в които се разполага този отговор: Велико народно събрание и нова конституция; по-малко депутати - от 240 на 100 или 120; мажоритарни избори, при които народът има народни представители, а не партиите; механизъм за отзоваване на народните представители; възможност за отнемане на имунитета на депутатите; най-много до 2 мандата на депутат; пряк избор на съдии, прокурори и полицейски началници, което ще елиминира ВСС - много компрометиран в последните години орган. Изданието оповестява и адресата на следващото недоволство - банките.

Надсловът на протеста срещу тях е: "Срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ", насрочен за неделя, пред стъпалата на централната банка.

"Забравете фразата "не може", когато става дума за благото на хората", призовава в интервюто си за "24 часа" омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. "Хората има за какво да протестират и да са по улиците - в криза, безработица, бедност - не може да липсва яснота как се формират сметките. С години е пренебрегвана възможността гражданите да искат промяна на общите условия в договорите с всички монополи и банките. Уж са равнопоставени страни по договорите, но общите условия се пишат едностранно от монополите и банките и хората нямат право на мнение, не могат да искат промяната им", обяснява омбудсманът.

Лицата на протеста се събират на тайно място днес - оповестява "Труд" - за да обсъдят общи искания към държавата, парламента и президента.

"Роми, военни, превозвачи излизат на улицата", информира "Сега". Днес организатори от цялата страна се събират в Сливен, за да обединят исканията си, а в неделя се очакват най-масовите протести от началото на кризата. Групата на протестиращите се разраства във всички посоки - вчера срещу "умните" електромери протестираха пловдивските роми.

Днес в 10 ч. в София мирно патриотично протестно шествие ще проведат военните от легия "Раковски". Превозвачи пък се възползваха от критичната обстановка и заплашиха, че също ще протестират, ако не се удължи срокът за поставяне на фискални апарати в автобусите. Той изтича на 31 март и веднъж вече беше удължаван. Така, започналите като протести на пострадалите от монополите и срещу високите сметки за ток и парно, окончателно ще се превърнат в протести на всички и срещу всичко. Ромите в Пловдив искат смяна на електромерите и изтеглянето на EVN. Те ще протестират днес и в неделя заедно с общите протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
6
 
! Отговори
?? преди 11 години
До 345.Аз само се чудя , защо по Американските новини не споменават България . Всеки ден гледам световните новини и споменаха - за малка стачка в Гърция и смятах , сега ще кажат ,че и българите протестират ,тока е много скъп ...но не.Тази вечер споменаха Косово , за намерени глинени човечета от незная кой век ? - и , пак нищо за България ????
317
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА е можеби една от малкото мутри,стигнали такава преклонна възраст за живота на ВИСаджиите и СИКаджиите
316
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни занимавайте вече с Бойко. Той е минало. Гледайте днес да продължим с кампанията за пълна ревизия на НЕК, ЕРПтата, Мариците, Топлофокация и Соф.вода. На дневен ред - всичко което бърка в джоба ни. А, да не говорим за големите хранителни вериги как задушават малките производители в полза на вносните ***.
315
3
 
12
 
! Отговори
Лале преди 11 години
Простата истина е, че няколко политически лагера се изпокараха кой да ни краде на полето на енергетиката, т.е. дали да е руското лоби, турското лоби или американското лоби, или пък американско - турското лоби, или руско - турското лоби! И сега едните - ГЕРБ използват това, за да ни убедят, че идело реч за комунисти и антикомунисти. Не господа, иде реч за това, че парите и крадците са без политическа ориентация и са с този, който им осигурява съответното крадене, независимо дали е БСП, ГЕРБ, ДПС
314
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ ГОЛЕМИЯТ РАДЕТЕЛ И *** НА ТУРЦИЯ ГЕОРГИ ПЪРВАНООГЛУУУ, КОЙТО ЗА 1 ЗАПЛАТКА ПРЕЗИДЕНСКА СИ ДАДЕ ГАЗА ДА ГО ДУПЧАТ *** КАРАБИНИ, ЕРДОНГАНЧО И НЕГРО ОБАМЧО. той трябва да бъде в затвора до живот със загорели *** *** в 1 килия, а не да се явява по медиите.тъй като той се доказа *** жалък продажник масон.както цялата наша управляваща класа СА *** ВАСАЛНА НА САЩ до сега от 1990 г., които са управлявали, а това са всички без АТАКА И РЗС ТРЯБВА ИМ ПО 1 САТЪР ВЪВ ВРАТА !! КАЗАХХХ
313
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
366. Какъв комунизъм ? и не се произвеждат вече черно- бели телевизори !Отдавна на Руснаците се плаща в долари , за да търгуваш с тях .Между другото западните държави са по- социални , ако си по -образован , ще знаеш за Франция. , че медицината им е безплатна !
312
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но понеже комунизмът си остана непогребан, взе че вампиряса и цялата пошлост, която сега наблюдаваме е следствие не от демокрацията, а от липсата на лустрация. За!!!!
311
0
 
3
 
! Отговори
от 367 преди 11 години
За такива хора на ръководни постове няма закони, няма правила- за тях това е основно. А ЛУСТРАЦИЯ ОЗНАЧАВАШЕ ПОКАЯНИЕ!
310
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
359.Нали Станишев е бил при Президента,Във временното правителство да не участват изгонените .Ти искаш ли Дянков сега ?
309
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тЕ СА свикнали да върват в кариерата си с доноси срещу колеги, с интриги, с лични услуги. Какво искате от такива хора, ако те ви ръководят!
308
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ИМА ПРОДЪЛЖЕНИЕ И ТО ЩЕ Е ГЕРБ2ИНАЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В КУМУНИЗМА
307
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но понеже комунизмът си остана непогребан, взе че вампиряса и цялата пошлост, която сега наблюдаваме е следствие не от демокрацията, а от липсата на лустрация. Днес у нас вилнеят лакеите на червения канибал тези, които услужливо му подаваха тази или онази мръвка и угоднически се смееха на оригванията му. Затова и днес мнозина у нас се чувстват емигранти в собствената си страна, защото това не е техният свят."Написано от МЛАД ЧОВЕК
306
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 358 НЕДЕЙ ДА ИЗДАВАШ ДИСКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
305
3
 
4
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
Красимир Велчев е лъжец. Борисов афишира всичко, което би го вкарало в новините, особено обича драматизира подобни заплахи, защото е с акъл като на малко дете и е особено смешен, тъй като едновременно гради образ на безстрашен мачо и каратист. Само в предишните няколко седмици имаше поне 3 новини за хора задържани след заплахи към особата му на 112, да не говорим преди години, когато някакъв студент се беше обадил подпийнал на телефона му, Боце едва ли не настояваше за разстрел на престъпника.
304
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 358 ЩОМ НЕ Е ИГРАЛ ФУТБОЛ ПАК ЕДОБРЕ
303
1
 
5
 
! Отговори
ДО 358 преди 11 години
А ти къде си бил преди да влезеш в Сайта, по.м.и.я.р!
302
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Станишев,къде е Р.Овч.,защо се крият и защо мълчат?Искаха оставката на Боко и като я получиха се изпокриха като мишки.Много странно поведение на опозицията,не мисли те ли?
301
6
 
5
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 11 години
ВЕЧЕPТА ПPЕДИ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКАТА СИ БОЙКО Е БИЛ ПОЛОВИН ЧАС В АМЕPИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО.
300
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ сега имат други задачи - основната е купуването на изборите За това е подготвмена от Дянков черна каса с над 1 милиард лева. Привлечен е и фармацевтичния мафиот Марешки. С Яне ще купуват гласове чрез лекарства, които ще се продават на онези, които гласуват за ГЕРБ на 30% от стойността. Герберските кметове ще раздават пари на възрастни и болни хора, ще осигурят по 1 - 2 кубика дърва за зимата.Такова пазаруване иде, че след него просто ще ни изхвърлят от ЕС! Няма такава държава! Сигнализирахте за неуместен коментар
299
4
 
9
 
! Отговори
! преди 11 години
С мутрата - по мутренски, от обратната страна на тревата.