"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици

Най-много хора пак протестираха във Варна
Обновена: 25 фев 2013 20:05 | 25 фев 2013 20:01,
512
"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици
Протестът в София. Снимка: БТА

Повече от 1000 души излязоха днес на протест във Варна. Шествието е 16-о поред.

Множеството се събра, както обикновено пред сградата на Общината. Оттам пое към Катедралния храм, където беше отслужен молебен за Пламен Горанов, който преди няколко дни се самозапали с искане оставката на кмета Кирил Йорданов.

По пътя към храма варненци скандираха името на кмета и настояваха той да подаде оставка. Протестиращите стигнаха до Катедралата и много от тях влязоха вътре. Те се помолиха за младежа и запалиха свещи. Протестиращите отново призоваха всеки, който има възможност да даде кръв за Пламен.

Малко след 19 часа протестиращите варненци стигнаха отново пред Общината. Там започнаха да скандират "Киро в затвора” и "Оставка". Други пък започнаха да надуват вувузели и свирки, опитвайки се да заглушат виковете им.

Хората пък им отвърнаха "Убийци", сочейки към мястото, където се самозапали Пламен Горанов. Протестът завърши минути преди 20 часа с уговорката, че ще продължи утре по същото време, 18 часа, отново пред сградата на Община Варна.

Около двеста души излязоха на протестно шествие в София тази вечер. То започна от Орлов мост, премина по бул. "Цар Освободител" и стигна до Президентството. Протестиращите призоваха който може да помогне с даряване на кръв за самозапалилия се във Варна Пламен Горанов.

След това шествието се върна пред Народното събрание - със скандирания "Мафия". От там те отново се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Подписка в подкрепа на исканията си започнаха днес протестиращите в Търговище. Лицата на протеста спираха минувачите на централния площад "Свобода" и ги запознаваха с осемте пункта в документа.

Повишение на пенсии, заплати и майчински; разкриване на нови работни места; отнемане на лицензите и пълно разследване на дейността на ЕРП-та; държавен контрол върху постоянно растящите цени на стоките от първа необходимост са точките в икономическата част на обобщените протестни искания.

Недоволстващите от Търговище искат право на отзоваване и отнемане на имунитетите на депутатите, забрана на политическото номадство. Те настояват още за прочистване на съдебната система от корумпирани лица; за абсолютно преразглеждане на политиката в областта на здравеопазването, както и за реформи в министерството на отбраната и МВР.

Тази вечер протестиращите ще излъчат свои представители, които да заявят исканията им по време на кръглата маса в София. От утре до събота протестиращите са получили разрешение за израз на своето недоволство на централния площад в града, информира БТА.

Протестното шествие срещу монополите в Пловдив събра над 150 души, предаде "Фокус". Те се събраха пред сградата на ЕВН в града. Хората скандират: „ЕВН вън" и „Мафия". В началото някои от протестиращите призоваха да се изключи осветлението на сградата на дружеството за икономия. Има засилено полицейско присъствие и двоен кордон.

Имаше предложения протестът за 3 март да бъде по-мащабен и да се проведе на автомагистрала „Тракия", както и да има денонощно протестиращи със свещи пред централата на електроразпределителното дружество в Пловдив. Протестите през делничните дни ще започват вече от 18.00 часа.

След сградата на ЕВН шествието се отправи към сградата на Община Пловдив, където хората скандираха: "Тотев вън" и поискаха оставката на пловдивкия кмет Иван Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: монополпротестиЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпанарите си мислят че държавата се управлява като на дедо им москвича дето им е единствената останала радост.Аз искам вместо Белене Да ВЪЗТАНОВИТЕ ПЛАМА дето Луканов я прецака за 10$ и Възстановяване на уранодобива.А сега ми определете партийната принадлежност да ви го жегна.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От името на всичките 80 протестиращи , благодаря за признанието , бате!
34
3
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Всеки който използва думата "***" е такъв. Това че се самоопределяте е много добре за нормалните хора.Като чеум тази дума разбираме, че човека няма ум за 5 стотинки и няма какво да го слушаме.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1000 човека, в 350 000 град.... тея не стигат дори за 1 общински съветник да вкарат на избори. Само факт. Не изразявам политически пристрастия!
32
0
 
20
 
! Отговори
Зъболекар преди 11 години
Правя зъби 1200 за един брой,а човека много ясно,че ще си нахрани детето пред това да си оправи зъбите!Днес БГ не се гаврете с хората!Подло е!
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детето си крие лицето за да не го види Цецо и да му прати баретите
30
2
 
6
 
! Отговори
от Варна преди 11 години
Благодаря на всички варненци, които излязоха и тази вечер въпреки влажното време! Благодаря и на Янчо Петров и Ангел, които въпреки многобройните проблеми успяват да говорят и конкретно за Варна!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
600 милиона лева само за ТЕЦ Марица изток 1 на година при договор за 15 години. Всеки може да си направи сметката. Разваляне на договори и национализация???? Вие знаете ли какви неустойки ще платим ако се направи това нещо. Ще затънем с милиарди. По добре тия пари да се дадат за работни места и бизнес, а като му доди времето тогава да се национализират компаниите.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чест и почитания за детенцето ,което си крие лицето от срам !
27
6
 
3
 
! Отговори
Батя ви преди 11 години
Другари и другарки.Вие сте прости граждани на ***.Снимката не е случайно избрана, но вие не можете дори да си го помислите, защото прасетата макар и да имат голяма глава имат малко мозък.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Какъв е този млад човек без зъби. Обикновено наркоманите са с такива зъби Дано да се лъжа "Ти скоро цените за зъботехника виждал ли си ги? Те хората нямат пари за ток и храна, той за зъбите се загрижил. Сигурен съм че ако му платиш ти всичките процедури ще има усмивка със светещи зъби като на Еди Мърфи.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Troooooolling !!Kid WIN !!
24
3
 
4
 
! Отговори
ДИВАНА преди 11 години
Цял ден на дивана,семки и политика не е лесно , само 200 осмокласника на митинга , къде са величията от днес във форума големите приказки от дивана!!!
23
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невероятна снимка ! Просто попадение . *** ,след него лумпенизираната му съпруга и детенцето си крие лицето от срам заради тях! Имам надежда за бъдещето .
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4estita ruska mafia ,sega izbori i posle BELENE 22,000,000 LEVA.O6TE 25 GOD.MIZERIA.4ISTITO NARODE
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Хампарцумян - БулБ"Какво всъщност постигнахте, като не изтраяхте още някакви си 3 -4 месеца до изборите"Не искае старите кyрви във властта, така че изборите с нищо нямаха да променят нещата. Протеста е срещу всички партии и положението в което ни докараха с 20 години крадене.Майната им на инвеститорите дето сме ги "уплашили"... две десетилетия един свестен не дойде, а тези "инвеститори" като ЧЕЗ, ЕОН и Енерго Про ги виждаме колко са стока.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До oktaiСемни всички. Но бепе депутат от БСП.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мили какво ще правим тази вечер? Ще ме водиш ли на ресторант?""Ааа, не не мога миличко - на протест съм"
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е този млад човек без зъби. Обикновено наркоманите са с такива зъби Дано да се лъжа
17
0
 
3
 
! Отговори
oktai преди 11 години
kmeta na varrna ot koia partia e