Скандал: Протестиращи си тръгнаха от "Дондуков" 2

"За България докрай", призоваха те
Обновена: 1 мар 2013 16:30 | 1 мар 2013 15:33,
588
Скандал: Протестиращи си тръгнаха от "Дондуков" 2
Снимка: Булфото

Представители на протестиращите напуснаха консултациите при президента за формирането на Обществен съвет към служебното правителство, недоволни от поканените в съвета. Заседанието напусна и лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Пред сградата на президентството се събраха около 30 души на протест срещу начина, по който се провеждат консултациите. Според някои от протестиращите те нямат легитимен представител на форума. Няма да седим на една маса с тези, срещу които се борим, заявиха от протестиращите след напускане на заседанието.

Те разпространиха декларация, в която се посочва, че присъстващите граждани от протестите категорично не са удовлетворени от реакцията на политическата класа предвид създалата се ситуация и че за пореден път народът на България "е манипулиран с цел запазване на статуквото на монополите и политическия живот на страната". Нашите искания остават същите, както и досега, се казва още в декларацията.

Представителят на протестиращите Янко Петров заяви, че Общественият съвет цели да затвори очите на хората. „Той реално ще се сформира, ще работи по време на служебното правителство – нито има право на глас, нито да променя нещо, коментира той и призова хората да не спират с протестите  „На улиците на 3-ти март. За България докрай!“, допълни той, цитиран от БНР.

Протестиращите са заявили пред президента исканията си Народното събрание да работи, докато не бъдат направени промени в Изборния кодекс, каза още Петров. По думите му президентът е обещал да разгледа искания на протестиращите и да ги има предвид при съставянето на Обществен съвет към служебното правителство.

„Начинът, по който се прави подборът, е абсолютно на тъмно. Тази извадка, която е вътре, не е представителна за България. Кои са вътре? Аз не знам тези хора кои представляват освен себе си. Вътре са едни олигарси, които ние не ги искаме“, обяви Йордан Иванов, който обяви, че представлява Северозападна България.

Недоволен от заседанието излезе и лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той подчерта, че от синдиката са готови да участват в консултации, в които всеки представлява някаква организация, защото в момента при президента били хора, които представляват само себе си или интереси на олигарси и мултимилиардери. Димитров попита какво правят на консултациите политолози или икономисти и изреди имената на Антоний Гълъбов, Георги Стоев и Георги Ганев. 

Димитров беше категоричен, че трябва да престане икономическата политика, водеща след себе си тази радикална мизерия и уточни, че има хора, които насаждат в политиката на правителствата неолибералния модел, довел хората на улицата.

Синдикатите предлагат на президента спешни мерки в три посоки – за намаляване цената на тока, компенсаторни мерки за доходите на хората и на пенсионерите и такива, свързани с промени в закони, които спешно трябва да приеме парламентът, преди да се разпусне.

Пламен Димитров влезе в пряк конфликт с един от представителите на протестиращите, предаде „Фокус“.  В присъствието на представители на медиите двамата започнаха остър спор, който прерасна във викове.

Протестиращият попита Димитров къде са били синдикатите през последните години и защо не са защитавали българския народ. Пламен Димитров заяви, че синдикатите са тези, които се борят за правата на гражданите, и именно те трябва да ги представляват пред президента и останалите отговорни институции.
Спорейки помежду си, Пламен Димитров и представителят на протестиращите неочаквано се хванаха за ръце и изкрещяха, че заедно ще се борят за България.

Пламен Димитров заяви, че синдикатите подкрепят голяма част от исканията на протестиращите, но е песимист за това, че това Народно събрание може да предприеме тепърва адекватни промени.

Докато синдикалистът Димитров обясняваше пред журналистите, че ще продължи да подкрепят исканията на недоволните граждани, част от протестиращите отново призоваха българите да не се отказват. „България трябва да бъде управлявана от народа”, призова един от протестиращите с мегафон. Някои от протестиращите извикаха „Българи – юнаци!” и „Победа!”.

Участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Президентът покани на срещата представители на протестиращите граждани, широк кръг граждански и браншови организации, синдикални и работодателски организации, за да обсъдят бъдещите задачи и проект на Правила за устройството и дейността на Обществения съвет. Въпреки обещанията, че заседанието ще се излъчва онлайн, това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
1
 
2
 
! Отговори
да си дойдем на дума преди 11 години
Мы запустим в Болгарии АЭС Белене, которую построят россиянеБывший министр внутренних дел Болгарии и зампредседателя парламентской фракции Болгарской социалистической партии Михаил Миков рассказал Известиям, как социалисты поправят ситуацию в стране, когда окажутся у власти. В первую очередь мы запустим АЭС Белене, которую построят россияне. На это направлены и другие энергетические проекты, которые выдвигала Социалистическая партия: нефтепроводы БургасАлександруполис, заблокированный правительством Борисова, и Южный поток
472
2
 
0
 
! Отговори
buntar преди 11 години
ето един непълен списък с масони в българия, който е малко остарял, но все пак ориентир.afera.bg/mishena/192.htmlТези *** трябва да се изтрепят като хлебаркиЕто и още два линка по въпроса, хората да насочат гнева си в правилна посокаvbox7/play:59642495&al=2&vid=1988600vbox7/play:6418cea3Утре България трябва да взриви тази *** хора, но не мирно.Тези *** определят нашите съдби, нека хванем съдбата в ръцете си.
471
0
 
1
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
според мен кнб тенчев исие нямат работа при призидента и дани прдставляват защото да го кажа така-сития на гладния не вярва.каде живе е тренчев -в сащ,работи си там живе е си добре и защитава правата на българския гладен народ голям смях,сигурно сега е в отпуск и като свъши ще се прибере в КЪЩИ (САЩ)не зависимо на какво полужение ще е българия
470
0
 
3
 
! Отговори
Бъл. преди 11 години
Не знам, кой нормален човек, който до сега е бил апатичен към случващото се в държавата, защото той сам каза, че не е гласувал и няма да го направи, изведнъж се извъди толкова принципен и куражлия, че обръща гръб на президента. На мен някак си не ми се връзва. Ясно е, че всички искаме по - добър живот и че сега не ни е добър живота. Но не може хем да казваш, че не се интересуваш от политика и не си политик, хем да издигаш политически искания. Според мен пак използват нещастието на народа, това е
469
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едвин е мекотело
468
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Как можа този инфантилен президент да сложи на една маса протестиращите с кожодерите олигарси като Огнян Донев и сие. Отговорът е ***, да замаже очите на народа, пък той е един от кръга на енергийната мафия. Няма да излъже този път, оставката и да си ходи в Гоце Делчев и да получава минимална заплата, да видим как ще си плати тока и ще си нахрани децата!
467
0
 
1
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
nikakvo doverie na sindikatite.i trenchev i dimitrov sa hora na oligarsite
466
0
 
0
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
DO 527/bratko nikoy ne iska da izpuska kokala.na darjavnata sofra nay-sladko se yade.ne samo yadat na sofrata ami i v kashti si nosyat.ot vremeto na ALEKO do sega NISHTO NOVO POD SLANCETO.naroda pak ste bade izmamen.
465
2
 
3
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Абе толкова е простичко! Променете изборния закон и да преминем към мажоритарна система за избор на депутатите! Да ама това е смърт за тях, щото ще трябва да обясняват какво са направили и защо трябва да бъдат преизбрани... и най - вероятно няма да бъдат преизбрани! Затова на ПРОТЕСТ до дупка!
464
1
 
2
 
! Отговори
ненов преди 11 години
Браво бързо и смело нашата малка държава върви към пропаста браво още няколко седмици протести и 23 години преход ще заминат навятъра.Но както се казва всяко зло за добро.
463
1
 
7
 
! Отговори
buntar преди 11 години
не партиите трябва да се премахнат, а да се забрани на бивши членове на БКП, ДС и масони да участват в тях.Но гневът на хората към сегашните партии е основателен защото там са все такива ***.Наясно ли сте въобще защо са убили американският президент Кенеди? Ами знаете ли, че цар Борис през 1943г. е забранил масоните със закон.Но през 1991г. пак плъзват легално. А сега са плъзнали като секти и никой нищо не предприема.Натам протестирайте, но не мирно!!!
462
0
 
2
 
! Отговори
emilio преди 11 години
bratya bilgari 23 godini stava deto onezi blasti koito mnogo golemi obe6taniya davat kim celiya bilgarski narot i bez sramno pak lijat i sis golymo izvineniye ot *** pove4e kradad i lijat 4udim sa ve4e na kogo da vyarvame za6toto ve4e daje zakisnyahme za bitre6na voyna tova te go iskat
461
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....ППОСЛЕ ШО ПЦУЕМЕ...МИ ГЛЕ КВОЕ...!
460
11
 
6
 
! Отговори
5 преди 11 години
Несъм от никоя партия но като знам тройни коалиции костовци сидеровци резесета какви са хал4ни какви суми задигнаха пари,от сиромащията как да пуснеш бюлетина за тях,бсп то пък направо си убиваха хора без дъги съдят,в гр Доспат убиха младо момче по времето на Станишев и доказано кой е и нищо нему направиха,даже имаше видео заснето но пак нищо.На Убиеца чичому е бил лидера на бсп в доспат и за това.Екак дъго разбираме.Никога няма даси навличам беля на децатаси.Само ГЕРБ .
459
3
 
7
 
! Отговори
do 519 преди 11 години
За ВМРО ,да, но виж членовете на СДС,не.Направи си справката в "Две десетилетия чужда власт в България".Най голямото разграбване почна от Костов.Съсипване на Балкан,продажба на външнотърговската ни банка Булбанк на итализнци,Кремиковци,Мобилтел,даване на софииска вода .Прочети статията "Кремиковци и Валентин Захариев .Скрап"Част от истината ще научиш.Иван Ценов нарича Костов професионален лъжец.
458
2
 
6
 
! Отговори
7 преди 11 години
я да видим има ли *** ТУК
457
4
 
7
 
! Отговори
до 514 преди 11 години
Само ми обясни къде го видя това руско робство и съветско робство,защото на мен неми е ясно.Прочети "Пипалата на злото в България"Може би ще ти светне нещо.Иначе лозунги лесно се издигат.
456
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В неделя се вдигаме! Да изметем олигарсите!
455
4
 
5
 
! Отговори
Alek преди 11 години
Точно на браншови принцип може да се излъчат хора професионалисти и експерти, какви са тези агентурки, *** и перачи на пари при президента някой да ми каже?
454
3
 
16
 
! Отговори
ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА преди 11 години
ОТНОВО НИ ГОРВЯТ КАПАН ЗА НАИВНИЦИ!НА 3-ТИ МАРТ ---ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА ПРЕД НС!!!БЪЛГАРИ ,НЕКА НАПРАВИМ ИСТИНСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ---НА 3-ти МАРТ , ОТ ТУРСКО ,РУСКО И СЪВЕТСКО РОБСТВО !!!НЕКА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ,ЧЕ НЕ СМЕ РОБСКА НАЦИЯ И НЕ ТЪРПИМ УНИЖЕНИЯ .ВСИЧКИ В СОФИЯ ---ЗА ДА ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ !ВСИЧКИ В СОФИЯ ---ЗА ДА ИЗГОНИМ МАЙМУНИТЕ ОТ ПРЕХОДА!ВСИЧКИ В СОФИЯ---.ЗА ДА ПРОМЕНИМ БЪЛГАРИЯ И ЖИВОТА СИ!

Спонсорирани публикации