Скандал: Протестиращи си тръгнаха от "Дондуков" 2

"За България докрай", призоваха те
Обновена: 1 мар 2013 16:30 | 1 мар 2013 15:33,
588
Скандал: Протестиращи си тръгнаха от "Дондуков" 2
Снимка: Булфото

Представители на протестиращите напуснаха консултациите при президента за формирането на Обществен съвет към служебното правителство, недоволни от поканените в съвета. Заседанието напусна и лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Пред сградата на президентството се събраха около 30 души на протест срещу начина, по който се провеждат консултациите. Според някои от протестиращите те нямат легитимен представител на форума. Няма да седим на една маса с тези, срещу които се борим, заявиха от протестиращите след напускане на заседанието.

Те разпространиха декларация, в която се посочва, че присъстващите граждани от протестите категорично не са удовлетворени от реакцията на политическата класа предвид създалата се ситуация и че за пореден път народът на България "е манипулиран с цел запазване на статуквото на монополите и политическия живот на страната". Нашите искания остават същите, както и досега, се казва още в декларацията.

Представителят на протестиращите Янко Петров заяви, че Общественият съвет цели да затвори очите на хората. „Той реално ще се сформира, ще работи по време на служебното правителство – нито има право на глас, нито да променя нещо, коментира той и призова хората да не спират с протестите  „На улиците на 3-ти март. За България докрай!“, допълни той, цитиран от БНР.

Протестиращите са заявили пред президента исканията си Народното събрание да работи, докато не бъдат направени промени в Изборния кодекс, каза още Петров. По думите му президентът е обещал да разгледа искания на протестиращите и да ги има предвид при съставянето на Обществен съвет към служебното правителство.

„Начинът, по който се прави подборът, е абсолютно на тъмно. Тази извадка, която е вътре, не е представителна за България. Кои са вътре? Аз не знам тези хора кои представляват освен себе си. Вътре са едни олигарси, които ние не ги искаме“, обяви Йордан Иванов, който обяви, че представлява Северозападна България.

Недоволен от заседанието излезе и лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той подчерта, че от синдиката са готови да участват в консултации, в които всеки представлява някаква организация, защото в момента при президента били хора, които представляват само себе си или интереси на олигарси и мултимилиардери. Димитров попита какво правят на консултациите политолози или икономисти и изреди имената на Антоний Гълъбов, Георги Стоев и Георги Ганев. 

Димитров беше категоричен, че трябва да престане икономическата политика, водеща след себе си тази радикална мизерия и уточни, че има хора, които насаждат в политиката на правителствата неолибералния модел, довел хората на улицата.

Синдикатите предлагат на президента спешни мерки в три посоки – за намаляване цената на тока, компенсаторни мерки за доходите на хората и на пенсионерите и такива, свързани с промени в закони, които спешно трябва да приеме парламентът, преди да се разпусне.

Пламен Димитров влезе в пряк конфликт с един от представителите на протестиращите, предаде „Фокус“.  В присъствието на представители на медиите двамата започнаха остър спор, който прерасна във викове.

Протестиращият попита Димитров къде са били синдикатите през последните години и защо не са защитавали българския народ. Пламен Димитров заяви, че синдикатите са тези, които се борят за правата на гражданите, и именно те трябва да ги представляват пред президента и останалите отговорни институции.
Спорейки помежду си, Пламен Димитров и представителят на протестиращите неочаквано се хванаха за ръце и изкрещяха, че заедно ще се борят за България.

Пламен Димитров заяви, че синдикатите подкрепят голяма част от исканията на протестиращите, но е песимист за това, че това Народно събрание може да предприеме тепърва адекватни промени.

Докато синдикалистът Димитров обясняваше пред журналистите, че ще продължи да подкрепят исканията на недоволните граждани, част от протестиращите отново призоваха българите да не се отказват. „България трябва да бъде управлявана от народа”, призова един от протестиращите с мегафон. Някои от протестиращите извикаха „Българи – юнаци!” и „Победа!”.

Участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Президентът покани на срещата представители на протестиращите граждани, широк кръг граждански и браншови организации, синдикални и работодателски организации, за да обсъдят бъдещите задачи и проект на Правила за устройството и дейността на Обществения съвет. Въпреки обещанията, че заседанието ще се излъчва онлайн, това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
0
 
2
 
! Отговори
buntar преди 11 години
до василев- прав си, топло, топло, но ядеомасонският кръг също е в играта, заедно с ***, които са част от него. Не разбрахте ли бе хора, че без оръжие няма смисъл от протести. Излезли били да си кажат гражданската позиция- видяхте ли сега на кой му дреме за вашета позиция-аз за това не протестирах. Енергия на вятъра. Обаче с гранатомет-друго бе брате, друго, ама много пари струва. Най-*** са от ВМЗ- имат оръжие, със знамена протестират- заслужават от глад да *** там-овце прости.
392
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Студентка 2ужас!
391
3
 
3
 
! Отговори
15156151515151561565 преди 11 години
Не се ли съобрази тъпата герберска ***, женчото Плевнелиев с народа - в болницата като онзи *** долен боко тъпата мутра
390
1
 
1
 
! Отговори
gost преди 11 години
нее ли краино време наистина да има някакво управление до изборите пак каквото и да било до изборите пак ве4е тия партити занапред да мислят пове4е
389
0
 
3
 
! Отговори
до 441 преди 11 години
Че ти не забелязваш ли, че държавата е без управление от доста време? Накъде по-зле? Може да стане само по-добре, ако се измете тази мафия. Да го направим за децата си! Да ги ометем не заради нашия живот, който те отнеха, а за да има живот в България за децата ни.
388
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 15151515151565165 абе кажи нещо смислено бе човек толкова ли си *** и *** кажи нещо конкретно или в кръчмата само това си научил
387
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 424 в момента освен плевнелиев няма кой. трябва ли държавата да остане без управление и без това сме зле още по-зле да станем
386
0
 
7
 
! Отговори
Студентка 2 преди 11 години
Центърът за либерални стратегии е един от "тинк-танковете" на прехода, описани като най-антидемократичната пасмина в книгата на Достена Лаверн. Това са хората, които наскоро опитаха да отрекат приноса на българския народ за спасяването на българските евреи. Платени от Антидефамейшан лигата на Абраам Фоксман, създателя и спонсора на гей-парадите. Ето това е Георги Ганев.
385
7
 
19
 
! Отговори
15151515151565165 преди 11 години
СМАЧКАЙ ГЕРБЕР - СПАСИ БЪЛГАРИЯ
384
0
 
3
 
! Отговори
до 424 преди 11 години
Не защо, просто не искам президента на Р.България да е `кукла на конци`ясно ли е!
383
1
 
4
 
! Отговори
Piperkov преди 11 години
bili sme na svetovnia svoboden stokov pazar i silni, balgari!..pak mojem da sme silni, balgari... na parvo vreme minavame na barterna targovia pomejdu si - da si vdignem sobstvenite dobri traditzionni proizvodstva s bg resursi i balgarski trud !
382
1
 
2
 
! Отговори
sss преди 11 години
nqma nishto losho da protestirash,no kogato neznaesh zashto si navan se poluchava neshto razlichno.zashto se naloji da izlqzat protestirashtite ot prezidenstvoto,ne bili saglasni s kakvo be gospoda.ta vie koi ste,kakvo vi e obrazovanieto,ot kakvo razbirate.ako e samo da vimkash vseki go moje,no nali trqbva i da se pokaje znanie,viziq podhod.taka che molq vi sprete s tiq selski nomera,prosto ne ste podgotveni...prosto neznaete kakvo iskate
381
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чш, платените коментатори. Да усещате, че само вие си пишете тука? ... и аз... ... Сбогом!
380
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шнур и Жица за всички *** от еврейската партия ГЕРБ-Гадна Еврейска Разбойническа Банда
379
0
 
2
 
! Отговори
до родения 1929 г. преди 11 години
Годподине, роден 1929 г., не ви искам кръглата маса, моля запазете си я за себе си.Следователно - няма да стане вашата!Първо- предсатвителите на протестиращите са Народа, защото народа ги е излъчил да ги представлява в освобождението му и е зад тах, с тях и до тяхследователно - второ - това НЕ Е монопол, а представителна демокрация. Бихте ли твърдяли, че шепата хора превзели Бастилията са монополисти. Жалък сте!Тираните са от другата страна и вие сте там.
378
5
 
8
 
! Отговори
15151615615615561551 преди 11 години
Плевняяяя, напускай България скоро и за теб ще стане тясно тук, *** герберска *** продажна
377
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМА ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ?ТОЙ БОЙКО НЕ ПОСМЯ ДА ГИ ПИПНЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ, ТА ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ПОСМЕЕ?! ВСИЧКО Е, МИЖИ КЬОРОДА ТЕ ЛАЖЕМ.
376
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СРАМ ПОЗОР РЕЗИЛ ти данеби да си анархист бе
375
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тоя на снимката искал да става кмет, ама не могъл, та сега прави революция.. Ай са скриете всичките нещастници. Протест на маргиналите е това. Вие ли ще казвате какво да става, бе? Нещастници, футболни фенове, неграмотни и неодучили *** с бръснати глави. Сиктир!!!!!
374
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЗАТВОРИМ АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ КРЪВОПИИЦИ!!!!!!НЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ МОНОПОЛ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!