"Орлов мост-народъ в единство" - нова гражданска инициатива

На 9 март ще се проведе национална протестна конференция
Обновена: 3 мар 2013 19:11 | 3 мар 2013 19:09, Елка Василева
219
 "Орлов мост-народъ в единство" - нова гражданска инициатива
Снимка: БТА

На протеста на Орлов мост днес беше обявено създаването на гражданската инициатива, наречена "Орлов мост-народъ в единство", се посочва в съобщение до медиите от учредителите.

В изявлението на учредителите се казва, че "Загърбили различията си, по случай националния празник 3 март представители на различни градове и организации са се обединили в неформално движение на гражданите под наименованието "Орлов мост - народъ в единство".

Орлов мост стана своеобразен символ на духовното възраждане на българите, на искреното желание за промяна на съществуващата действителност, заявяват учредителите.

По-рано днес пък стана известно, че палатков лагер ще се организира утре в 11.00 часа пред Президентството. Това обявиха на Орлов мост участници в днешния национален протест. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”. Исканията са за свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс, като гражданите да могат да участват в избори със свои представители и мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
25
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Хаха, Герп такъв автогол си вкараха по-миналата година, издигайки Киро за кмет, че след малко повече от година, това им коства властта! Недоволството във Варна не стихва вече 20ти ден, честито на управляващите, радвам се, че точно варненци ви пратиха в историята!!!

Спонсорирани публикации