"Орлов мост-народъ в единство" - нова гражданска инициатива

На 9 март ще се проведе национална протестна конференция
Обновена: 3 мар 2013 19:11 | 3 мар 2013 19:09, Елка Василева
219
 "Орлов мост-народъ в единство" - нова гражданска инициатива
Снимка: БТА

На протеста на Орлов мост днес беше обявено създаването на гражданската инициатива, наречена "Орлов мост-народъ в единство", се посочва в съобщение до медиите от учредителите.

В изявлението на учредителите се казва, че "Загърбили различията си, по случай националния празник 3 март представители на различни градове и организации са се обединили в неформално движение на гражданите под наименованието "Орлов мост - народъ в единство".

Орлов мост стана своеобразен символ на духовното възраждане на българите, на искреното желание за промяна на съществуващата действителност, заявяват учредителите.

По-рано днес пък стана известно, че палатков лагер ще се организира утре в 11.00 часа пред Президентството. Това обявиха на Орлов мост участници в днешния национален протест. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”. Исканията са за свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс, като гражданите да могат да участват в избори със свои представители и мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както по стар български обичай българина не вижда вина в себе си за личния си провал а я търси в държавата.
20
3
 
6
 
! Отговори
DO PROTESTIRASTITE преди 11 години
NE SE OTKAZVAITE , A PRODALZAVAITE NAPRED SILATA E V RACETE NA NARODA I E KRAINO VREME TOZI NAROD DA SE SABUDI I DA POTARSI SMETKA NA UPRAVLIAVASTITE SMETKA ZA 23- TE GODINI GENOCIT SRESTU BALGARSKIA NAROD . I NE SLUSAITE MI6OCITE S TEHNITE TEORII TE VINAGI STE SI OSTANAT MI60CI . TEZI SASTITE MI60CI RAZDELIAT NARODA NA SINI,CHERVENI I TN. 23 GODINI .STE SE OPITAT I SEGA . NO VIE BADETE SILNI I USPEH-USPEH-USPEH.
19
8
 
10
 
! Отговори
Старец преди 11 години
Когато някой искренно желае да промени ситуацията в държавата се бори за властта!Завземането на властта /с избори или с революция/ се прави чрез партия!Протестиращите не искат да правят партия!Следователно тяхната цел не е властта , респ. не е промяната, а чисто и просто разрушаване на държавата с оглед замитене следите на престъпните крадци, които ГЕРБ найпосле подгони!Ами следете стъпките на новия Главен прокурор и ще разберете, че червенти крадци са в ужас от делата , които той подно
18
4
 
8
 
! Отговори
фИДОСОВА преди 11 години
Ако много знаете, ще хапна малко и САМА ще болкирам Орлов модт-имам и габаритите, и капацитета!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народа искал по добри политици. е как ще стане това като народа става все по *** и необразован?? това са скачени съдове - следващите политици ще са още по прости още по-крадливи и по-алчни. интелигентните хора напуснаха държавата а малкото които останаха няма да се застоят за дълго като виждат на къде вървят нещата. и резултата ще бъде още повече беднотия и простотия.чалгаджии
16
2
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Кой финансира конференция в Арена Армеец, нали нямат пари за сметки за ток? Наема за ден на залата е 15 000 лв.
15
3
 
7
 
! Отговори
Марк до патриот преди 11 години
15Бих казар "топло" сиреч близо си до истината!От 1989 г. живеем в ПОСТКОМУНИЗЪМ!Няма никакъв преход, това понятие "преход" е измислено от комунистите , за да замажат вината си за престъпленията си преди и особено след 1944 г.!Изходът е смазване на червената гмеж!А не "смяна на системата"!С какво?Диктатура?Аз бих се съгласил с диктатура впрочем, но не от комунистически тип, а от франкистки!
14
4
 
6
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Хипотезата за конспиративен заговор на червената мафия се потвърждава и от факта, че т.н."протестиращи" не си правят партия!Найпрекия път към властта е като направиш партия и се явиш на избори!Но не...Те просто искат да провалят изборите!!!!!!!
13
5
 
12
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Хора- не се подвеждайте моля ви... Искането на протестиращия народ за смяна на системата е основателно ! Какво ни докараха досегашните политици- мизерия , безработица , замряла икономика, корупция ,кражби , лъжи и голи обещания , мутри по всички етажи на властта. И изобщо- всички политици от 1989г досега- са си обикновени лакеи и подставени лица на БКП.. Това не е демокрацията от западен тип , това е един червен комунистически монополизъм !!! покажете ми поне един достоен и честен политик ???
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разстрел за тея безделници!
11
17
 
6
 
! Отговори
БСП преди 11 години
БСП ПОБЕДА!
10
6
 
10
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Всичко е ясно!Комуноидните *** от БСП са напълно наясно, че ще загубят изборите1По тази причина подклаждат протестите чрез подставени лица като комунистическата и ДС издънка Ангел Славчев/който не вярва, да прочете биографията му в последни "Уикенд"/!Целта е да се предизвика хаос и осуетяване на изборите!Има директно искане Парламентът да не се разпуска!Не трябва да позволяваме на червената *** отново да ни съсипва живота!"Протестиращите" трябва да получат решително отрезвяваща пле
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които си мислят, че "народъ" е написано грешно, са в грешка...
8
8
 
16
 
! Отговори
ОБЯВА преди 11 години
За утре за Орлов мост сме сигурни трима пияници и безделници. Имаме карти, маса и ракия. Търсим четвърти предлагаме да се напиеме и да блокираме Орлов мост да поиграем карти полиция няма всичко гарантирано. Думата монопол не я знаеме. Чакаме обаждания на тел. 112. Лека вечер!
7
4
 
16
 
! Отговори
М21 преди 11 години
"Исканията" са пълен нонсенс!За какво им е Велико народно събрание?!?Да хрантутим 400 лежеци?И сегашните 240 са много!Промяна в Изборния кодекс!Че то и сега гражданите могат да издигат кандидатдепутати!И върховното "мораториум върху изпълнителните дела на банките, "!!Грандиозно!Значи взел някой 10 бона кредит, сега не иска /или не може / да го върне и ...нищо!Няма да му се търси обезпечението!!Мухахахахах..И ако се приеме това искане коя банка ще отпусне повече и 1 лв. кредит!?
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, само не вярвайте на този мръсен *** Сидеров! Той е продажник от класа! Нагъл, лъжец и популист! Беше зад г*за на Борисов почти цял мандат и какво? Като видя накъде духа вятъра и пак се направи на борец за свобода! Къде беше цял мандат да се бори против монополите? Ни гък, само по почивки из чужбина и конференции и сега отново се прави на велик и се върти к*рвенски.. Тоя го готвят за нов спасител и разчитат на него да разбие протестният вот! Така пак ще си имат своята опора във власта..
5
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До Граматикаами така се пише на старобългарски народ
4
19
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Протестирам срещу този цирк с протестите. Протестиращите да не би са разбрали срещу какво протестират и какво искат? Призовавм всички протестиращи да се замислят, да вземат да попрочетат нещичко, да се поинтересуват от икономическите показатели на страната ни за последните години, па да чуят и какво е положението в Европа, какви мерки взема ЕС, какво става с икономиката в световен мащаб.
3
12
 
8
 
! Отговори
М21 преди 11 години
Защо е написано НАРОДЪ?Дали искат да подчертаят нещо или са просто неграмотни?
2
2
 
24
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
ПОКЛОН ПРЕД ВАРНА!ГОЛЕМИ СТЕ!