Кметове нападнаха зелените - били щатни рекетьори на държавата

"Зелените екстремисти" са усвоили 30 млн. евро от храсти и птички
Обновена: 8 мар 2013 17:40 | 8 мар 2013 17:39,
19
Кметове нападнаха зелените - били щатни рекетьори на държавата
Зелен протест. Снимка: Булфото, архив

Кметове на райони, в които се развива зимен туризъм се обърнаха с писмо към президента Росен Плевнелиев. В него те настояват в бъдещите експертни съвети към служебния премиер и ресорните министри по въпросите за развитието на инфраструктурата в общините, развиващи зимен туризъм и спорт, да се включват и представители на техните администрации, а не само на "зелените екстремисти", както наричат част от екозащитниците в писмото си.

Кметовете заявяват, че пишат за втори път до президента, тъй като молбата им от миналата седмица за спешна среща на представители на зимния туризъм с него е останала "глас в пустиня".

Те смятат, че съставът на обществените съвети трябва да е попълнен от лица, представляващи различните гледни точки, особено в случай на обществено поляризиране по даден казус. Като пример за подобно поляризиране посочват развитието на инфраструктурата в планинските общини в сферата на зимния туризъм и спорта.

"С възмущение десетките хиляди жители на нашите общини възприеха поканата Ви единствено до незаконната (нерегистрирана в съда) Коалиция „За да остане природа в България”, известна с екстремистките си позиции и настояваща за спиране на всяко развитие в планинските региони", съобщават в писмото си кметовете.

Кметовете обвиняват представителите на "екстремисткото крило на природозащитниците, начело с Коалиция „За да остане природа в България”, че от десетилетие продължават да играят ролята на зелен монопол, на щатни рекетьори на държавата, бизнеса и населението чрез необосновано обжалване на инвестиционни проекти, важни за регионите и гарантиращи работни места.

Българите няма да излязат по-бързо от кризата, ако ги натикаме в екологичен резерват, напротив, ще задълбочим кризата и ще настроим народа против собствената си природа, която сега той обича, но и иска да ползва, смятат кметовете.

Заради активната политика на крайните зелени за отричане на всичко и всички нашето население става все по-бедно. Инвеститорите се оплакват от рекета на зелените посредници, имащи пълна власт в МОСВ и членуващи в 74 обществени съвета към различните. Досега те са водили (без успех) стотици дела за спиране на инвестиционни процедури с ясната цел да ги забавят и обезсмислят. До днес загубите заради спрени или забавени от тях проекти са около 2 милиарда евро, продължават с тежките обвинения представителите на администрациите, в които се развива зимен туризъм и спорт.

Те смятат, че докато народът на България гладува зелените екстремисти (по данни на самите тях) са усвоили над 30 милиона евро от проекти за защита на храсти и птички. В дни на протести срещу статуквото, когато хора горят като факли и майките нямат храна за децата си, поставянето на интересите на зелените милионери пред нуждите на обикновените хора е престъпен цинизъм, категорични са кметовете. 

Подписали писмото са:

Георги Икономов, кмет на община Банско
Красимир Герчев, кмет на община Разлог
Методи Чимев, кмет на община Дупница
Тодор Бозуков, кмет на община Чепеларе
Сашо Иванов, кмет на община Сапарева баня
Владимир Георгиев, кмет на община Самоков
Радостин Радев, кмет на община Костенец
Димитранка Каменова, кмет на община Берковица

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Стоилов преди 11 години
ОПИТ ЗА АНАЛИЗ ЗАЩО НЕ КАРАМЕ СКИ И ЗАЩО БИЗНЕСЪТ В ГОРИТЕ ИСКА КАКВОТО ИСКАТрябва да се върнем малко назад, за да разберем логиката на процеса. 80те и началото на 90 бяха златното време за българските любители на ските. Един ден на ски с цялото ми семейство излизаше до 30 лева и при семеен доход 500 лева на месец. Имахме низки разходи за храна и отопление и една голяма група граждани се радваше на ските. Из София до края на април беше пълно с коли със ски на покрива. В допълнение към това дър
16
2
 
0
 
! Отговори
напаст преди 11 години
Българските планини и морски курорти вече са презастроени. красивата ни природа е унищожена,90% от туристите са некултурни и нахални руснаци - всички държави нападнати от руските скакалци вече са пропищели и не ги искат. По добре природа за нас отколкото хотели и жилищни блокове за чужденци
15
2
 
1
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
САМАТА ДУМА П Р И Р О Д О З А Щ И Т Н И КЗВУЧИ ГОРДО!ДРУГОТО СА ПОДРОБНОСТИ!ПРЕКЛАНЯМЕСЕ ПРЕД ВАС!
14
7
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Предпочитам милионери еколози пред милионери мутри, които съсипват всичко по пътя си към милионите.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Екологията и еко протестите са превърна в доходоносен бизнес в българия за шепа еко- рекетьори за сметка на цялото общество.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще перефразирам малко Станишев: "Планина не се яде". Една малка група от физически здрави и спортен тип хора които ползват планината не позволява на мнозинството да изгради лифтове за да може и физически слабите граждани и дори инвалидите да ползват планината и да се наслаждават на природата. Те са егоисти и искат да запазат природата само за себе си. Типично за БГ - който вика най-много неговата теза се приема за вярна.
11
5
 
6
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Списък с имената на троянските коне на строителната мафия. Планината е безценен подарък от природата, а не поделени строителни терени и писти за скиори, които дори и не поглеждат планината, а ги интересува цената на хотелите,цената на картите и има ли опашки по лифтовете. А пари за бетон винаги има
10
2
 
7
 
! Отговори
СИДЕР преди 11 години
Лидерите на тези движения станаха милионери
9
3
 
7
 
! Отговори
исак преди 11 години
Естествено, че монополизираха идеятасамо те са еколози и само те мислят за природатаБОКЛУЦИ ЕКОЛОГИЧНИ
8
5
 
6
 
! Отговори
Поморие преди 11 години
Зона свободна от ЕКО-РЕКЕТ
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки алчен *** е срещу ПРИРОДАТА,сега се пребройте!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е пък така си е.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо продължавате да ги наричате природозащитници?
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия кметове са до един за пандиза! Готови са и задниците си да продадат на мутри и ***, но да има лапачка!Природата е на всички, *** такива!
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
природозащитниците са вредни за държавата,Вместо да развиваме туризъм и свободни места за работа ние се закопаваме,тогава немрънкайте че сте бедни
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз съм с природозащитниците!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно на тия им секнаха паричките,които лапаха!Сега са им виновни ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ!Простаци,вас ли ще дишаме след като всичко оголее,всичко стане само камънак?