Отвличането на Лара е поръчка отвън, смята Танов

Отлагането ни за Шенген било „глътка въздух“
Обновена: 8 мар 2013 10:11 | 8 мар 2013 10:11,
74
Отвличането на Лара е поръчка отвън, смята Танов
Шефът на "Митниците" Ваньо Танов. Снимка: Impact Press Group

Отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо е дело на международната организирана престъпност, предположи началникът на „Митниците“ Ваньо Танов, който е бивш шеф на ГДБОП.

„Това е едно изключително тежко и бих го нарекъл гнусно престъпление, защото децата не могат да избират родителите си, а и не могат да носят отговорност за постъпките на родителите“, заяви Танов пред БНТ.

Според него отвличането на Лара е поръчка отвън.

„Аз силно се надявам, че това не е акт на българската организирана престъпност, а е акт на международната организирана престъпност. Защото, ако първото е вярно, значи вече са преодолени всякакви граници и това не е никак добро за страната ни. И от тази гледна точка, може би трябва да се изчакат тези няколко дни, да завърши процесът и тогава ще стане ясно какви са мотивите евентуално за отвличането на това дете“, каза Танов.

Според него влизането ни в Шенген има единствено политическа стойност, а отлагането на разглеждането на въпроса за България и Румъния за края на годината той определи като „глътка въздух“.

Още по темата
„Защото в условията на тежка икономическа криза в целия Европейски съюз, това би натоварило допълнително България с огромен човешки и материален ресурс, за да се справи със задачите, които ще произтекат от влизането ни в Шенгенското пространство. Така че аз не виждам това да е някаква трагедия, а по-скоро е по-голяма гаранция за сигурността не само за България, а и за страните от Европейския съюз“, смята Танов.

Според него обратното би довело в този момент до връщане и засилване на контрабандните канали към вътрешните граници на България.

„Ние положихме огромни усилия в последните три години тези канали да бъдат пренасочени, отбити. И при едно влизане, особено при тази ситуация на политическа нестабилност, на силно изразена икономическа криза не само в България, но и в европейските страни, от тази гледна точка невлизането ни в Шенгенското пространство не е трагедия, а е по-скоро глътка въздух“, обясни шефът на „Митниците“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
17
 
! Отговори
Таноов, преди 11 години
Има чужди Посолства в България !Много добре знаят какво става и са се чудели сигурно много : Защо българите не протестират ???Най- бедните в ЕС !Защо сравняваш кризата в България с тази в ЕС ? Трябва ви глътка въздух !На народа му трябва това ,за което протестира и което не искате да видите , увлечени от вашия престъпен бизнес !
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко и Цвъко да върнете детето на човека веднага!!!
24
0
 
22
 
! Отговори
swdfs преди 11 години
като е отвън къде са ни службите,но ми се струва ,че брендата не требва да приказва за сегашните ни мутраци,за какво му е да издава ал.петров или галевите те вече са подсъдими,значи не трябва да издаде информация за някой който още не е подсъдим.И сега въпрос за милион долара кого не трябва да изпорти Бренда?
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ahahahaa kaji za Mi6o birata i toi li be6e poru4an otvunka, boklyk dolen
22
0
 
19
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Компетентните полицаи.... които някога се изпозастреляха в кв.Бели Брези....Сега Танов пак казава нещо, добре че е написано в медията а не го слушаме на запис... щото ще чуем пак една несвързана реч.....а и вече е ветровито около Танов... ББ няма да дойде пак на власт и ще му бъде трудно да се разбере с новите Мутри, защото те са от другия отбор!
21
0
 
23
 
! Отговори
ШЕНГЕН преди 11 години
Как искате да ни пуснат в Шенеген при положение,че целия свят чу как се командва шефа на митниците от премиера Мутра.. За какъв Шенеген въобще може да става въпрос и кой е виновен едва ли не хората с протестите си заради това не ни пускат.. Е*ати тъпотията.. Въпросните флашки ги има навсякъде в нета и ако си мислите,че те нямат отношение за страните от ЕС много се лъжете.. Тези държави си имат посолства тук и много добре виждат за какво иде реч.. с този мин-председател сме за никъде !
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради каква причина Танов дава това интервю?Според мен е да отклони вниманието от Борисов,който според вече някои източници е истинския поръчител на отвличането!
19
0
 
23
 
! Отговори
Какво преди 11 години
Става бе Танов ?Аз докато си написах мнението ,Гледам всички имат същото мнение ! Как си мислят , че сме толкова наивни . То и ти си в кюпа на наркотрафика , без такива като теб не става да се внесе едно солидно количество !
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, Танов?!Обади ли ти се Мишо Бирата?Вика ли ме вече, там горе при него? Говорил ли е с Началника?
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато хиляди българи се чудят как да нахранят децата си и да ги изпратят на училище, някои разиграват циркове и всички медии ни занимават с тях.Има много майки, които плачат за отвлечените си дъщери за *** в Европа, но за тях се мълчи.Не мога да съчувствам на хора, които не си знаят богатствата, за сметка на стотици жертви на бялата прах, която са доставяли.
16
0
 
21
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Децата не избират родители,ноо родителите когато имат деца е хубаво да си правят сметка,какви ги вършат.В занаята на брендо няма скрупули итова е хубаво до някъде понеже справедливостта не се бави хич.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАНОВ ПЪК КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ ПО ТЕРОРИЗЪМ Е , ЧЕ ДА СМЯТА. ТОЙ ДА СЕ ОБЯСНИ ЗА РАЗГОВОРИТЕ С МЕТНАТА, ФИДОСКАТА И ТИКВАТА, ДРУГОТО ДА ГО ОСТАВИ НА ЦЕЦО- ТОЙ ЗНАЕ КОЙ И С КАКВА ЦЕЛ Е ВЗЕЛ ДЕТЕТО- ДА ЗАПУШАТ УСТАТА НА БРЕНДО, НО ЗАБРАВЯ, ЧЕ И АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИМА СКЛАД С ПАПКИ. ХИЧ ДА НЕ СЕ НАДАТ, ЧЕ ЩЕ СКРИЯТ ТЪМНОТО МУТРЕНСКО МИНАЛО НА ТИКВАТА.
14
0
 
27
 
! Отговори
а де преди 11 години
а всички смятаме,че поръчката е отвътре ! някое СРС няма ли да извади Цвъцко? нали ги хваща всичките?
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало..Ваньо..ало Танов!като толкова знаеш я кажи че се чудя Бойко ли уби Бирата..Доктора и други подобни аверчета от мафията?
12
0
 
24
 
! Отговори
От вътре : преди 11 години
Е защо да не е поръчка отвътре ?Брендо няма да каже , кои стоят по високите етажи в България . Той не може без подръжници във власта да прави този бизнес. Това са доходи за милиарди , ( които се делят ).За да вляза наркотиците в България (Както бяха 3-те тона ), си представете кои участват - митници , правителство и т.н .-
11
0
 
25
 
! Отговори
?? преди 11 години
Отвличането на Лара е поръчка отвън, смята Танов ********************************************Какъв е проблема вътрешен да го поръча от вън ? Вие имате добра квалификация в тази насока
10
1
 
23
 
! Отговори
ссс преди 11 години
А ЗАЩО ДА НЕ Е ОТ ВЪТРЕ ?? ТУК НЕ Е ЛИ ИМАЛО ПОЛИТИЦИ И ЧЕНГЕТА КОИТО СА МУ ПОМАГАЛИ ?????? РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е ИМАЛО ВАЛЬОООООО И ТИ МОЖЕ ДА СИ В КЮПА И МНОГО ТАКИВА КАТО ТЕБ И АЗ ДО ОНИЯ ДЕН СИ МИСЛЕХ ЧЕ ТВА Е РАБОТА НА ЧУЖДЕНЦИ ОБАЧЕ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ МНОГО ПРИТИХНАХТЕ...ИМА НЕЩО ГНИЛО...ГРЯХ ДА ВИ Е ТВА ДЕТЕНЦЕ НА 10 ГОДИНКИ СРАМОТА..ТОЙ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!!!!
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти кажи как се пренасят наркотици през границата вместо да обясняваш очевадни неща и да се изказваш като мин. на вътрешните работи
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА БЕГА ДА ЗВЪНИ НА НЯКОЕ ЧУЖДО ЕГН И ДА НЕ УМУВА ИЗЛИШНО, ЧЕ НЕ МОЖЕ!
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дреме ми за Лара а и за всички мутромафитски изчадия!като печелят от наркотици милиони им е добре. а сега цялата мяфия ми продъни ушите с рева си за тази лара!абе кажете кога народа ще се оттърве от мизерното си съществуване!кво ме интересуват мафиотските ви игрички че по радиа телевизии и интернети само за ченгесаро мафиотски театри приказвате!