Моника на Станишев иска прокуратурата да я провери

Пита Цацаров превишили ли са комисията "Хохегер" и НАП правомощията си
517
Моника на Станишев иска прокуратурата да я провери
Моника Йосифова. Снимка: архив, БулФото

Моника Йосифова е внесла днес искане до главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на дейността й като подизпълнител на двата договора с Петер Хохегер.

Приятелката на лидера на БСП Сергей Станишев, от която той има дъщеря, заявява, че прави това, за да не позволи тиражирането на лъжи и манипулации от страна на недобросъвестни политици.

Тя отправя до Цацаров и искане за прокурорска проверка на дейността на комисията „Хохегер” и по-конкретно да бъде изяснено превишила ли е правомощията си комисията в хода на своята работа, възлагайки на Национална агенция по приходите да извърши проверка на дейността на Йосифова.

Временната анкетна комисия беше създадена през март миналата година, за да разследва аферата “Хохегер” и българската следа в нея. Скандалът гръмна, след като парламентът в Австрия започна разследване срещу лобиста Петер Хохегер, а австрийската преса съобщи, че българска фирма на приятелката на тогавашния премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова, е получила от Хохегер стотици хиляди евро.  Договорите  на кабинета "Станишев" с австрийския лобист са за близо 1.5 млн. евро.

Според Йосифова от самото създаване на комисията е бил видим нейният политически замисъл да се създаде „българска следа” в един австрийски скандал, свързан с разследване на дейността на д-р Петер Хохегер на територията на Австрия.

Най-точна характеристика за тенденциозния характер на дейността на комисията е, че за 7 месеца и множеството заседания, комисията не пожела да изиска от основното обследвано лице - д-р Петер Хохегер, цялостния отчет за дейността му по двата обследвани от 41-во Народно събрание договора и по-конкретно – с Пловдивския панаир от 2006 г. и с Министерския съвет от 2008 г., пише Йосифова до главния прокурор.

Същевременно докато моята дейност като подизпълнител беше детайлно обсъждана, обследвана и проверявана, дейността на другите подизпълнители по договорите с д–р Хохегер - тази на г-жа Юлиана Николова, както и дейността на представителите на д-р Хохегер в България - Росица Велкова и Ивайло Георгиев (за които стана ясно, че са работили за времето на изпълнението на горецитираните договори, така и към момента за ГЕРБ), бе необяснимо пренебрегната и неизяснена от комисията, допълва тя.

Йосифова посочва, че към нея като подизпълнител от страна на комисията нямa нито един укор или обвинение за извършена нередност или нарушение, но пет месеца след приключване дейността на комисията вече бивши министри от подалото оставка правителство на Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ продължават да отправят публично тенденциозни и неоснователни изявления, които злепоставят доброто й име в обществото”.

Смятам, че законът в Република България трябва с равна сила да важи както за обикновения гражданин, така и за овластените лица, било то депутати или ръководни служители на НАП, като при изпълнение на функциите си по закон прокуратурата следва да осигури това равенство, като ме защити от неоснователните нападки на овластените лица, след като установи дали аз или те са извършили нарушение, пише още в писмото до Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....У *** СА ОСТАНАЛИ САМО ***...И Е ЦЕЛО ЧУДО ЧЕ ИМА И НОРМАЛНИ...!
397
1
 
2
 
! Отговори
ДО 471 преди 11 години
НЕ И ТРЯБВА ДА Е КРАСИВА,ТРЯБВА ДА Е НАГЛА КАТО СТАНИШЕВ.
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Членовете на ГЕРБ, привържениците на ГЕРБ и техните роднини са най-красивите жени в България. Красотата на ББ е несравнима.
395
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо е Йосифова? Не е ли Станишева?
394
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горката...
393
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и Цветан Цветанов го проверяваха, пък излезе най-честния. Жалко само ,че тъста му го изложи, като не се разбра откъде има човека толкова много пари да му даде назаем. Но хайде да забравим идват нови избори и народа пак ще направи избор между мошениците от БСП и мошениците от ГЕРБ.
392
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, да! Да проверят и закупените от нея 140 дка до Ропотамо! И островът там, който си е закупила!
391
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....
390
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
461, добро сравнение, ама не съвсем, защото ЦБ не е поискала да я проверяват. Стои си и се ослушва до кога ще ни е калпава съдебната система и ще минава номера. А тая Моника не само, че краде, а и се прави, че няма такова нещо и занимава целия народ с горкото й опетнено "добро име"! Е, просто е нагла! Като крадеш имай поне доблестта да не лъжеш така нагло, че не си! Лъжата няма да ти изчисти името! Името ти ще се изчисти ако върнеш откраднатото. Не е толкова сложно да се сети!
389
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моника е слаба ракия в сравнение с Цветелина Бориславова. Къде са 300 хиляди, къде са 300милиона с неясен произход в съдружие във фирми на ББ.
388
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо чак сега поиска да я проверят? Толкова време ли й трябваше да си прикрие мизериите?Щото нормалното е веднага като те обвинят, ако няма нищо, да кажеш "на, проверявай, да видиш, ама после ще те осъдя за клюки". А не да чакаш да минат години и изведнъж да се присетиш...
387
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" които злепоставят доброто й име в обществото...Леле, како! Нещо много жестоко си се объркала! Ти добро име нямаш. Особено след като си жена на серГей. Просто няма как да стане. Така че можеш да не се притесняваш за "доброто" си име....
386
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колкото повече се оправдава толково по-подозрително става
385
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая сега кво се перчи колко добре крадат цоциалистите. Ние това го знаем. От толкова време ни крадат, че вече са се научили добре да си замитат следите. Нема нужда да ни го доказва. Друг е въпроса, че ние и платената ни съдебна система може и да се връзваме на такива номерца, но в Европа никой няма да я брои тая за нещо повече от обикновен мошеник. Та, въпросът е: Толкова много ли ни харесва да ни замазват очите като крадат, че го позволяваме?
384
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
MONIKA LEVINSKA
383
0
 
1
 
! Отговори
slav преди 11 години
До Вирджиния Вие си избирате "политиците" няма да се оплаквате той ни излага той ни окраде вас ви лъжат и крадат от много години.
382
1
 
2
 
! Отговори
ГербеХейтър преди 11 години
Цвиинокио скоро ще е следствен ми се чини... Ама не е да няма за какво
381
2
 
2
 
! Отговори
Типично преди 11 години
Само *** атакуват жените и децата. Това не е достойнство, но типично за герберите!!!
380
1
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 11 години
Моника, не прощавай на никого, защото на теб никой не ти спести помията
379
2
 
2
 
! Отговори
Марта преди 11 години
Ако имаше повече смели хора като Моника, които си защитават името и интереса нямаше да има и толкова нагли плямпала, които да сеят само жлъч!