Моника на Станишев иска прокуратурата да я провери

Пита Цацаров превишили ли са комисията "Хохегер" и НАП правомощията си
517
Моника на Станишев иска прокуратурата да я провери
Моника Йосифова. Снимка: архив, БулФото

Моника Йосифова е внесла днес искане до главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на дейността й като подизпълнител на двата договора с Петер Хохегер.

Приятелката на лидера на БСП Сергей Станишев, от която той има дъщеря, заявява, че прави това, за да не позволи тиражирането на лъжи и манипулации от страна на недобросъвестни политици.

Тя отправя до Цацаров и искане за прокурорска проверка на дейността на комисията „Хохегер” и по-конкретно да бъде изяснено превишила ли е правомощията си комисията в хода на своята работа, възлагайки на Национална агенция по приходите да извърши проверка на дейността на Йосифова.

Временната анкетна комисия беше създадена през март миналата година, за да разследва аферата “Хохегер” и българската следа в нея. Скандалът гръмна, след като парламентът в Австрия започна разследване срещу лобиста Петер Хохегер, а австрийската преса съобщи, че българска фирма на приятелката на тогавашния премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова, е получила от Хохегер стотици хиляди евро.  Договорите  на кабинета "Станишев" с австрийския лобист са за близо 1.5 млн. евро.

Според Йосифова от самото създаване на комисията е бил видим нейният политически замисъл да се създаде „българска следа” в един австрийски скандал, свързан с разследване на дейността на д-р Петер Хохегер на територията на Австрия.

Най-точна характеристика за тенденциозния характер на дейността на комисията е, че за 7 месеца и множеството заседания, комисията не пожела да изиска от основното обследвано лице - д-р Петер Хохегер, цялостния отчет за дейността му по двата обследвани от 41-во Народно събрание договора и по-конкретно – с Пловдивския панаир от 2006 г. и с Министерския съвет от 2008 г., пише Йосифова до главния прокурор.

Същевременно докато моята дейност като подизпълнител беше детайлно обсъждана, обследвана и проверявана, дейността на другите подизпълнители по договорите с д–р Хохегер - тази на г-жа Юлиана Николова, както и дейността на представителите на д-р Хохегер в България - Росица Велкова и Ивайло Георгиев (за които стана ясно, че са работили за времето на изпълнението на горецитираните договори, така и към момента за ГЕРБ), бе необяснимо пренебрегната и неизяснена от комисията, допълва тя.

Йосифова посочва, че към нея като подизпълнител от страна на комисията нямa нито един укор или обвинение за извършена нередност или нарушение, но пет месеца след приключване дейността на комисията вече бивши министри от подалото оставка правителство на Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ продължават да отправят публично тенденциозни и неоснователни изявления, които злепоставят доброто й име в обществото”.

Смятам, че законът в Република България трябва с равна сила да важи както за обикновения гражданин, така и за овластените лица, било то депутати или ръководни служители на НАП, като при изпълнение на функциите си по закон прокуратурата следва да осигури това равенство, като ме защити от неоснователните нападки на овластените лица, след като установи дали аз или те са извършили нарушение, пише още в писмото до Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
2
 
5
 
! Отговори
Хехех преди 11 години
С такава жена Сергей ще стигне доста далеч. На Боко жена му къде е, а на Плевнелиев??
337
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То е обществена тайна, тя проверки иска.
336
3
 
5
 
! Отговори
Какво стана преди 11 години
А гербаджиите, набъркани в този скандал се изпокриха като мишки - от тях ни вест, ни кост! Ха ха ха! Какво стана с любовницата на Цветанов - Росето Велкова?!
335
1
 
3
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
"Моника на Станишев иска ...."А, бе Моника ли е на Станишев, или Станишев е на Моника?! И след сватбата кой с коя фамилия ще осъмне?!
334
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заченала е от трактора и ще роди булдозерче.
333
3
 
5
 
! Отговори
Стар Бог преди 11 години
Случаят с Йосифова е пример, как Цв. Цв. и Бойко се разправят с враговете си чрез клевети и чрез държавния апарат, само защото някой има се вижда пречка. Нещата обаче се обръщат и сега е време виновните да си получат заслуженото
332
1
 
6
 
! Отговори
Оникс преди 11 години
Аман от клеветите на цвинокио. Евала на Моника, че иска да се защити, а не позволява на ония травестити от герб да ни се качват на главата
331
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам и аз да я проверя отук отам. Може и да е зарастнала. Тази трябва да е заченала от въздуха.
330
2
 
4
 
! Отговори
Би Би преди 11 години
Поздравления, Моника! Доблестна постъпка!
329
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българската политическа система е КЛЕПТОКРАЦИЯ. Кражби и лобизъм в ущърб на държава и народ.
328
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪД ЗА ОЛИГАРХИЯТА.
327
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако съпруга и шев на ПЧБанка навреме беше в затвора, сага нямаше нужда да я проверяват.
326
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,тая сестра Галева-М.Манолова чували се какво говори по ТВ7 ?? Колко малки квартални магазинчета били фалирали по времето на Б.Б.!! Ама тея *** са много прости бе! Ми,аз живея в Люксембург и нека да дойде/аз ще и платя билета/да види колко магазини тука има затворени,само за последните две години!!! Ама много са прости бе!!! Или иза тукашния фалит на магазините, Б.Б им е виновен!!!! Ооооо, прости българино пак гласувай за тея ***!!!
325
4
 
9
 
! Отговори
моля преди 11 години
Извинете,тази жена наистина ли е толкова грозна,колкото изглежда,или не е фотогенична.Ама Елена е класи над това създание.И после имам питане баба ми казваше неласкави думи за жени,които съжителстват с мъж и раждат деца ,ако не са женени.Тая нова мода ли въвежда или просто плюе на българския морал,както в личен план,така и като пиар
324
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,на тоя *** Станишев,що мутрябваше някой от запада да им изчиства лицето!!??/ Не беше ли по добре да платят на някой от изтока да им измие червените ***!!!!???
323
5
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Става ,още по лошо синовете и внуците на червените хмери стават по нагли и по алчни ,нали знаете ,че учениците надминават учителите си.Явор Гечев не може да говори но трябва да наследи тати ,баба, деди......
322
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Дали Цв.Цв. или Миро "мършата" биха искали прокуратурата да ги проверява ? Какво бихте казали за едно искане от Б.Б. за такива действия спрямо него ? Съгласете се ,че има какво да му се проверява .Това не значи ,че тази ми е симпатична или искам да съм и защитник.
321
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога на власт ''един народ-една партия'',никога в парламента доказали се манипулатори и лъжци!Всички да излезем на избори и да изненадаме партиите,които вече са си разпределили министерствата!
320
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разни групировки плащат на плювачите,ама на изборите всички ще останем изненадани отзад,ако не отидем масово да гласуваме!
319
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да започва се-пак оплюване,неразбрани,изтерзани-много изтерзани,само да се докопат до милионите,ще започнат и асфалт да ядадат-те са всеядни набиват всичко!На 12 май да изгоним Мафията от Парламента!