Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!

Той е с тежки изгаряния, транспортират го към Варна
Обновена: 20 мар 2013 14:48 | 20 мар 2013 11:22,
696
Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!
Последният случай на самозапалване беше пред Президентството. Снимка: архив Булфото

40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото. Мъжът е безработен, с 1 дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Приет е в силистренската болница с 90% изгаряния, предаде БНР.

По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."

В момента пострадалият пътува с линейка към клиниката по изгаряния във Варна. Придружава го съпругата му.

Мъжът е бил сам на стадиона, заяви комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра, пред “Фокус“. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване. Свидетели са се притекли на помощ и са изгасили мъжа. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.

Инцидентът е станал тази сутрин около 08.00 часа сутринта, съобщават от полицията в Силистра.

Това е петият случай на самозапалване в последните седмици. На 13 март 51-годишният Димитър Димитров се самозапали пред президентството.

Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.

В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина преди две седмици.

В понеделник се появи информация, че миньор се е запалил в Бобов дол в дома си пред сина си. Засега обаче властите официално съобщават, че става дума за битов инцидент, а не за  опит за самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
512
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
552*Пълни глупости пишеш. И защо Герб или някой друг е виновен, че някой е решил да се самозапалва. Това са си психически проблеми и със самозапалването с нищо няма да си помогне човек. Живота е даден на човек да живее, да се бори и да оцелява. Който както си го направи, така ще живее.
511
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 години герб не успяха да оправят кризата заради бсп. сега 4 години хората ще се самоубиват заради герб. у нас винаги предният е виновен за всичко.
510
2
 
18
 
! Отговори
сопол преди 11 години
щом не ставало с нова конституция и народа не знаел какво иска. хайде прости народе, грабвай вилите, точи гилотината и давай и сухото и мокрото сеч
509
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 553Ако на интервю за работа си толкова грамотен ,както си се "представил" тук гарантирам ти ,че никой няма да те вземе на работа.
508
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилното:На стадионите Пиночет ликвидира червени ком. ***!Неправилно:Комунистити маскирани като демократи докарват хора до там, че да се самоубиват на стадиона!
507
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да лежи на съвестта на Ленторезача !
506
2
 
12
 
! Отговори
сопол преди 11 години
ей ***, в българия има много хора които даже на интервю за работа в живота си не са ходили. всичко им е от партията. и тези същите съсляци ъкъл дават. примери като бойко, станишката и много други МЪЖЕ, нали бе анономник
505
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички герберасти трябва да се навържат на националният стадион, да се залеят с бензин и запалят. Начело с Буда.
504
5
 
22
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Защо се чудите ?След управлението на Пожарникаря в държавата остана само пепел.
503
1
 
2
 
! Отговори
sopol преди 11 години
абе големият мъж ти къв борец си. от тези дето дават 300 лв заплата ли , съсел ***
502
0
 
8
 
! Отговори
Ама пък... преди 11 години
Ама пък сме правова държава един път,еша си нямаме. Имаме права екстра.Имаме право да държим държавата отговорна за настоящото положение стой та гледай.Имаме право да се самозапалваме,самоубиваме,да се самоунищожаваме.Правовата ни държава е така правова че нямаме друго право освен да се самоунищожим. Това е държавата на правистите --- хората които са превърнали правораздаването в неконтролируемо и безконтролно занятие служещо за препитание.Ако самозапалилите се можеха да търсят отговорност.....
501
0
 
1
 
! Отговори
Чубака преди 11 години
Киро е виновен знам аз. Свидетелите на Чубака идват! Пунгя и гюдерия за всеки!
500
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човек като го превземе алкохола и наркотиците до самозапалване стига ,това не е решение но той друго не вижда защото е некадърник и ***.ако е истински мъж ще продължи и ще се бори поне заради децата си ако има.И най голямата слупост е такива да ги наричате герой
499
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кратос - 542 Палят се и те приятелю. Изгарят като факли по стълбовете като крадат жица."Гладът е по-силен от тока бате"
498
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилното:На стадионите Пиночет ликвидира червени ком. ***!Неправилно:Комунистите докарват хора до там, че да се самоубиват на стадиона!
497
2
 
7
 
! Отговори
Кратос преди 11 години
Абе защо *** не се самозапалват ? Нали все се оплакват ,че са зле :/
496
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZARADI GEURI PRODAJNI IZMIRA BALGARSKIAT NAROD ZASHOTO GLEDAD EU I USA INTERESITE NALI MAFIATA TRAGVA OT TAM KADE MISLITE SI DARJAT PARITE GEURITE KRADLIVI V BG li
495
2
 
14
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Бойко може всичко да си приказва че били виновни тези преди него за всичко, но при другите нямаше самозапалвания и те не предлагаха на народа вместо хляб да яде да яде магистралки
494
5
 
3
 
! Отговори
до 536 преди 11 години
***...
493
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заслуга за тези трагични случаи имат предишните управници -герб