Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!

Той е с тежки изгаряния, транспортират го към Варна
Обновена: 20 мар 2013 14:48 | 20 мар 2013 11:22,
696
Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!
Последният случай на самозапалване беше пред Президентството. Снимка: архив Булфото

40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото. Мъжът е безработен, с 1 дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Приет е в силистренската болница с 90% изгаряния, предаде БНР.

По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."

В момента пострадалият пътува с линейка към клиниката по изгаряния във Варна. Придружава го съпругата му.

Мъжът е бил сам на стадиона, заяви комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра, пред “Фокус“. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване. Свидетели са се притекли на помощ и са изгасили мъжа. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.

Инцидентът е станал тази сутрин около 08.00 часа сутринта, съобщават от полицията в Силистра.

Това е петият случай на самозапалване в последните седмици. На 13 март 51-годишният Димитър Димитров се самозапали пред президентството.

Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.

В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина преди две седмици.

В понеделник се появи информация, че миньор се е запалил в Бобов дол в дома си пред сина си. Засега обаче властите официално съобщават, че става дума за битов инцидент, а не за  опит за самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
3
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Ще дойде ден ще си платите гербери
531
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото спасение е: ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ,изгонване на всички чужди фирми от страната,блокиране на вноса,блокиране на свободният износ на стратегически суровини и храни,държавен план на съществуващите БЪЛГАРСКИ фирми,ограничаване дейността на частните банки и определяне на справедлива лихва по кредитите.Тъй като веднага ще ни определят "демократично" ембарго и либерални наказания,ограничения и т.н.,ориентиране към Русия и Китай.
530
3
 
29
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИИИИИИИ преди 11 години
НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ХОРАТА НЕ СА СЕ САМОЗАПАЛВАЛИ ОТ ГЛАД, ГЕРБ И БОЙКО *** ЩЕ СЕ ПОМНЯТ ВЕЧНО ЗА В БЪДЕЩЕ
529
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наздраве на господата Ран и Ът и на целия екип, в това число Ив.Костов и Д.Иванов. И да им е сладко
528
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖАЛКО ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ СА ВИНОВНИ НО ВСИЧКО РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ВРЪЩА
527
0
 
19
 
! Отговори
Хората факли преди 11 години
Достоен живот или смърт!
526
1
 
31
 
! Отговори
hjk преди 11 години
Това е световен прецедент.Даже в Африка не са се палили от мизерия.От тук нататък България ще се споменава в учебниците по история в целия свят.До там ни докараха,,Демокрацията,,.......
525
2
 
27
 
! Отговори
Защо.? преди 11 години
Не го правете хора, никой не заслужава вашата жертва. Дебелокожи и със затлъстели мозъци и сърца ни управляват . Не им давайте най-ценното -живота си.Това може да си го запазите, другото те сами си го вземат .
524
5
 
18
 
! Отговори
на нож преди 11 години
Каква църква като народа измира от глад бе ***. Молитвите не вършат работа вече, трепане само за мръсните герберасти
523
9
 
24
 
! Отговори
15151555151155115151 преди 11 години
ГЕРБ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ
522
3
 
6
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 11 години
КЪДЕ Е БГ ЦЪРКВА?СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПОКАЖЕ РОЛЯТА СИ /НО КАКВАТО НИ ДЪРЖАВАТА ТАКАВА НИ И ЦЪРКВАТА. МНООГО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ ДОКАТО СТИГНЕМ КИПЪР
521
3
 
14
 
! Отговори
nikicska преди 11 години
Не мога разбера тези хора,които се самозапалват,изгарят и причиняват страдания на семействата си на на душманите си............ Жалко за близките им !По добре да се запалят къщите или самите виновници за това положение в БГ
520
1
 
57
 
! Отговори
ЧОВЕШКИ ФАКЛИ преди 11 години
Как спят тези ***, които не слизат от бронираните си лимузини ! Народът ги прокълна- тях и техните изчадия до 9- коляно !!! Отсега нататък за тях и техните изчадия ще настъпи истински Ад !!!
519
1
 
19
 
! Отговори
футболен фен преди 11 години
Стягайте коланите,щом един футболист в Европа се продава за 100 млн. евро,да не мислите,че някой се интересува за България.винаги ще бъдем в"партер".
518
1
 
39
 
! Отговори
Fan преди 11 години
Добре де, решил си да сложиш край на живота си...еми бъди мъж, запали някой монопол, някой скапан чиновник дето те тормози, някоя банка дето те рекетира, поне да има някакъв смисъл/сигнал това действие...
517
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите трябва да престанат да се самозапалват, че скоро няма да има кой да издържа Шеврон, Веолия, Вивавенчърз, AES Corporation.
516
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 560:Знаеш ли колко съм виждал като тебе "професори" ?!
515
5
 
30
 
! Отговори
БУДа-простете ми той преди 11 години
На изборите към бюлетина 1 ще се дава безплатна запалка+ ЛИТЪР БЕНЗИН личен подарък от *** Бойко Борисов и ташака му Цветанов шестака .Гарантирано от ГЕРБ подпис Дянкоф запалкоф
514
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На бугаристанеца все някой друг му е виновен за дереджето. То не бе турското робство, не бяха комунистите, седесарите, сега пък и герберите. Злобата, омразата и ненавистта ще го унищожат-друго не му трябва. Такъв екземпляр не се ражда никъде другаде на планетата. На кривата ракета космоса й е крив.
513
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 555 Аз съм Пиночет, а ти тръгвай към стадиона.