Екоминистерството показа договора с "Юлен" за ски зоната в Банско

Нека обществото се запознае в детайли с проблемите, обяви Юлиян Попов
Обновена: 26 мар 2013 20:30 | 26 мар 2013 19:12, Красимир Ангелов
10
Екоминистерството показа договора с "Юлен" за ски зоната в Банско
Служебният министър на екологията Юлиан Попов. Снимка: БТА

Министерството на околната среда и водите публикува на сайта си пълните текстове на концесионния договор с "Юлен" АД за изграждане на "Скизона с център гр. Банско", както и решението на ВАС относно инвестиционно намерение за реконструкция на ски съоръжения в зоната.

Публикуването на документите е в отговор на заявения обществен интерес, отчитат от МОСВ. По-рано днес лично служебният министър Юлиян Попов обеща по време на Деня на отворените врата в министерството, че ще публикува договорите, свързани с казуса, за да може обществото да се запознае в детайли с дълбочината на проблемите.

Попов изрази своето желание да събере около масата различните страни, които имат интерес или много сериозна ангажираност с въпроса за разширяването на ски зоната в Пирин. По думите му случаят е изключително сложен и крайната цел би трябвало да бъде развитие на устойчив туризъм.

"България няма концепция за развитие на зимния туризъм, който включва и правенето на снежни човеци", коментира екоминистърът и допълни: "Ако има доказано нарушение на закона от концесионера, то трябва да бъде санкционирано".

Още по темата
Юлиян Попов посочи още, че скоро ще започне работа новосформираният обществен съвет, като проблемът с Пирин ще бъде един от основните обсъждани въпроси.

Не ми се иска да се придвижва документ, без да е ясна по-дългосрочната стратегия за развитие на този регион, коментира още екоминистърът.

"Ако нямаме представа как искаме да се развива този туризъм, включително регионалната икономика, какъвто и договор или концесия да се подпише, ще бъде предмет на разногласия и разправии", обяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евдокия Манева НЕ Е ЗА ТАМ! При нея, като зам.Министър се извърши най.безобразното заграбване на Варненския плаж от *** ! Смяната на статута на земята, от Публична държавна собственост на Частна държавна собственост и била ОДОБРЕНА от МОСВ! Няма законосъобразна ОВОС, каквато се изисква при смяна на статут ! Документа, който е даден от МОСВ на Министерството на регионалното развитие е фалшифициран, с нейното одобрение !!!
6
1
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 11 години
Ааа, защо толкова малко коментари? Никой не е дал инструкции да дежурните-пишещи по форумите. Жалка работа. А преди време много протестиращи по улиците имаше - и "за" и "против" , явно също платени. Ето затова ни такова положението.
5
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 11 години
do 4.. zimniq e 4 meseca daje v bansko e do 14 april :) bokliuk
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А госпожата отзад? Лобиращата за ГМО храните Евдокия Манева.
3
4
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 11 години
Защо някои хора решиха че България може да развива сезонен Туризъм и Фотоволтаици . Летния Сезон е 2 месеца , Зимния е 1 месец . От 365 дни Слънцето грее около 98 дни .Трябват ни Фабрики и Заводи , имаме Въглища и Вода , можем да правим Стомана , Злато и Титан .
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А там дали е споменато че ЮЛЕН са практически Заграбили територия доста по голяма от договореното?Това дали е нарушение на закона или не е? Ако не е - да купувам тел и заграждам де каквото видя!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей днес.бкп не трийте едни мнения за сметка на други бъдете честни с всички!!!

Спонсорирани публикации