ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания

Поредната война между социолози избухна заради изненадващите данни
Обновена: 28 мар 2013 14:41 | 28 мар 2013 11:07,
876
ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания
Снимка: архив, Булфото

Социологическо проучване на американска фондация дава почти двойна преднина на ГЕРБ пред БСП. Според данните, публикувани във в. „Преса“, ГЕРБ има доверието на 30% от гражданите срещу 16% за БСП.

Изследването било направено със знанието на посолството на САЩ у нас. Успоредно с него е направено още едно социологическо изследване, но от френски екип, твърди „Преса“.

Изнесените данни доведоха до поредната война между социолози. Кольо Колев от "Медиана" нападна колежката си Мира Радева, която призна, че тя е правила изследванията по поръчка от чужбина.

Това е информационна агенция „ЕЖК – Една жена ми каза“, заяви през смях пред bTV социологът Кольо Колев, коментирайки данните.

„Имам информация, че Мира Радева от пет дни върви по редакциите на различни медии и казва, че има много тайно изследване, ама не може да го публикува от свое име, защото е поръчано от американци“, заяви социологът. 

Той посочи, че когато се публикуват изследвания, всеки социолог и агенция стои с името си зад него. „Естествено, че никакви американци, никакви французи не са извършвали изследвания на терен. Това са българи, които са правили изследването дори то да им е поръчано от чужда страна“, смята Колев.

Още по темата
Според него такива опашати лъжи се появяват често преди изброи.

Мира Радева потвърди пред bTV, че тя е правила изследванията. Тя допълни, че става въпрос за две паралелни проучвания, поръчани от чужди възложители, единият от които е „много известна фирма”.

На обвиненията, че ходи по редакции, тя отговори, че е била само в тази на вестник „Труд”, който поръчал изследване на Колев, дало разминаващи се резултати с това на проучването на Радева. Там тя поискала да се извадят анкетните карти и базисната информация. „Като един професионалист знам, че когато има подобни разлики, трябва да сравним методиките, да видим къде бъркаме – може да бъркам аз”, заяви Радева.

По данни на агенция „Медиана“ за месец март, ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП – 20,4%. По данни на "Галъп" пък ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


876
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не вярваме на такива "тайни" проучвания".
613
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА ЧЕРВЕНИ - ЗАБРАНЕНО това е девиза за изборите!!!!
612
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който му е платена определена сума от когото трябва може да пише каквото му се нареди.
611
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червена Катастрофа УРААААААААА!!!!Да влиса който ще но да не е ЧЕРВЕН
610
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Катастрофа за червената мафия-Победа за България
609
0
 
5
 
! Отговори
глупости преди 11 години
..."става въпрос за две паралелни проучвания" от паралелен святПиснаха ми тези писаници, измислици-премислици всеки път по избори!
608
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма ЧЕРВЕНА КАТАСТРОФА се очертава - победа за БЪЛГАРИЯ
607
4
 
5
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Вижте сега - герб ако щат и от Марс да си поръчат проучване , пак неще им помогне - 4 % това ще е резултата им - ама много ще трябва да се постараят за него !!!!
606
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП все пак ще минат 4% бариера и СерГЕЙ ще отчете ПОБЕДА
605
3
 
3
 
! Отговори
Фен преди 11 години
САМО ДПС САМО ДПС!!! Само ние гарантираме ОПРАВЯНЕ на всяка цена.....може и ВИСЯЩО ОПРАВЯНЕ!!!
604
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези "тайни": проучвания на общественото мнение показват само едно:че парите,които би трябвало да се дададт на майките,хората с мизерни пенсии и заплати са останали във властта,за да може сега да си купи всичко и всеки-от социолози до професори.А ние отново ще духаме супата.
603
2
 
2
 
! Отговори
дам преди 11 години
Че е ясно ,ч е за БСП , КУНЕВА И КОСТОВ няма да се гласува е ясно .Но и това е ясно ,ч е ако следващите които ни управляват така се гаврят пак с нас , няма да има мирни протести . Ще се троши наред ............. Няма да се палят хората , ще палиме тях !!!!!!!!!!
602
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако някой пусне ЧЕРВЕНА - по принцип си е без акъл.
601
7
 
7
 
! Отговори
емо преди 11 години
да гласуваш за мутро ченгетата герб означава чавка да ти е изпила мозъка.ако 30 процента от българите са такива *** жална ни майка,ще доунищожат всичко
600
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
социализмът се проваля навсякъде и във всичко , съсипва всяка една страна , откъдето минава - той е създаден затова - за да съсипва , не да гради - затова е организирана Руската Революция от германските евреи , защото Германия е губила Първата Световна Война и по този начин са спрели настъпването на руснаците , нито една страна не може да се съвземе след социализма , нито една , дори Източна Германия за 50 години няма да достигне 45-годишното изоставане от западната й посестрима ...
599
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо изследванията са тайни?Какво им е тайното?Тайни манипулации.Това е всичко.На изборите ще има много изненадани.
598
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не зная дали ГЕРБ ще спечели,но ако БСП и ДПС са в първите три редици то ние си заслужаваме мизерния живот.
597
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм чул до сега Станишев да иска прошка от народа а уж са социална партия
596
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли някой вярва на тази кобра Мира с многото фамилии.Всеизвестно е,че тя е много,много алчна и е готова да се продаде на всеки за лична изгода,но ме учудва защо тук се намесва и посолството на САЩ у нас.Силно се съмнявам посолството да е дало поръчка на Мира за такова изследване ,без знанието на правителството ни.Мирише на гнило.
595
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТДЕЛНО СЛЕДВАТ ЗЛАТНИТЕ ПЛОДОВЕ НА ТЕХНИЯ ТРУД - ПРИДОБИВКИ ЗА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЯМА КАК ДА СЕ ОТРЕКАТ, ЗАЩОТО СА ВИДИМИ, МАТЕРИАЛНИ И ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ НАПОМНЯТ ЗА СЕБЕ СИ. ТЕ СА ОСНОВАТА, ВЪРХУ КОЯТО ПРИ СЛЕДВАЩИЯ СИ МАНДАТ ГЕРБ ЩЕ ИЗГРАДИ ЕДНО ПРИЛИЧНО МАТЕРИАЛНО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА НАШИЯ НАРОД.