Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата

75% от хората не искат смъртта на животинките
Обновена: 4 апр 2013 21:43 | 4 апр 2013 21:32, Красимир Ангелов
228
Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата
Българинът е хуманен към уличните животни. Снимка: Булфото

Три четвърти от българите подкрепят хуманно решаване на проблема с бездомните кучета и котки, показват резултатите от проучване на Института за социални изследвания и маркетинг – МБМД.  Данните са оповестени от Фондация "Четири лапи" по повод международния ден на бездомните животни.

На въпрос кой вариант за решаване на проблема с безстопанствените кучета е най-ефективен, 38.9 процента от запитаните посочват кастриране, ваксиниране и връщане на кучетата по местата, където са били заловени (с изключение на доказано агресивните и нелечимо болните).

Също близо толкова от хората  - 37.4%, настояват бездомните животни да бъдат настанени в приюти.

Всеки десети (9.4%от анкетираните) посочват, че залавянето и умъртвяването след определен период от време е най-работещият модел, а крайно радикални са 5.8% от анкетираните, които  подкрепят умъртвяване на животните на място чрез отравяне или ловни хайки.

В отговор на въпроса кой е виновен за наличието на скитащи животни по улиците, над половината -  56.6% от анкетираните посочват безотговорните собственици, които изоставят домашните си любимци, а 25.9 на сто считат, че вината е на общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПРЕТЕ КРАНЧЕТО НА ТЕЗИ КОИТО ВИ ОГРАБВАТ ПО КУЧЕШКАТА ЛИНИЯ! Като ви източват средствата за да решават уж измисления от тях самите проблем. А той е нарочно измислен именно за да ви бъдат източвани паричките. И не животните ви ги източват,а едни други животни.Ходещи на два крака,хитри,лукави и крадливи!
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам проблемът да се реши в най-кратко време. И то без някой да източва средства от моите данъци. Не ме интерсува дали ще бъде хуманно или нехуманно. Да бодеш с игли малки деца против бяс също не е никак хуманно.СПРЕТЕ КРАНЧЕТО НА ТЕЗИ КОИТО ВИ ОГРАБВАТ ПО КУЧЕШКАТА ЛИНИЯ! Като ви източват средствата за да решават уж измисления от тях самите проблем. А той е нарочно измислен именно за да ви бъдат източвани паричките. И не животните ви ги източват,а едни други животни.Ходещи на два крака,хитри
15
4
 
4
 
! Отговори
* преди 11 години
DEVIL-JIN е прав. Не знам колко прости хора има, ама ще си проличи. Плюс това, куче с *** да сравняваш...
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нормално е там където *** имат по големи права от честните хора - там уличните кучета да имат повече права и от хората
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По мое мнение виновни за ситуацията с бездомните кучета са 3 групи хора (не по реда в който съм описал)1) Общината - Не си върши добре работата и има голяма корупция в структурите които се занимават с този проблем.2) *** - Ако сте забелязали всеки 2-ри *** се разкарва с поне едно отвързано куче. (С две думи тези кучета не са бездомни, но според мен оттам идва неконтролируемата популация от бездомни кучета.)3) Гражданите - Само говорим, но не предприемаме действия по този проблем.
12
21
 
16
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Koйто не уважава животните значи не уважава и хората.
11
15
 
23
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
аз съм от 25-те % и искам хуманно да ги умъртвят
10
6
 
26
 
! Отговори
Ира преди 11 години
Важно е, да, кучетата да са защитени, кокошките щастливи, говедата добре обгрижени, прасетата на чисто и проветриво място! Но до ден днешен така и не се постави в приоритет животът, храната (в това число и духовната), здравето и образованието на ЧОВЕКА. На кой му пука за човека?!...
9
3
 
16
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Думите толерантност и хуманност са празни думи. Това в превод трябва да се разбира, някой друг да безчинства на наш гръб!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия съ6тите мерки могат да се прилагат и за *** , но тогава анкетираните надали 6тяха да са толкова хумани !
7
5
 
21
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
И аз съм за хуманно решение на въпроса. Само, че хуманно за хората. За бога хора, като няма държава действайте!
6
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В развитите държави, където отдавна са се справили с този проблем е доказано, че при умъртвяване популацията се увеличава! А и в крайна сметка какво са виновни животните, че са се родили?! Ако си вършеха работата като хората от общините, отдавна да е решен проблемът. Но те не ги кастрират, просто ги преместват от едно място на друго!
5
5
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Тия 75% да не са като ония 30% гроборасти...аман от социолози
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпитвам неистов страх от кучета, но понакога си мисля, че ме лаят и нахапват защото съм лош човек. Наистшна ли съм лош, имам ли масто на тази земя?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За малко да повервам!
2
5
 
41
 
! Отговори
сссс преди 11 години
То от хуманност сме на тоя хал и по въпроса с ***.
1
4
 
38
 
! Отговори
Сахаров преди 11 години
Хуманно, нехуманно... да се взима някакво адекватно решение и да се приключи най-сетне с тази джунгла по улиците