Солени глоби, ако не ваксинираме децата си

За първо нарушение – 50 лв., за второ – 100 лв.
23 апр 2013 08:05,
306
Солени глоби, ако не ваксинираме децата си
Снимка: архив, Reuters

Сериозни глоби заплашват родителите, които не ваксинират децата си. Глобата за първо нарушение е 50 лв., а за второ – 100 лв.

Годишно обаче в България се съставят само 10 акта на немарливи родители, пропуснали задължителните имунизации, съобщава bTV.

В рамките на Световната имунизационна седмица Световната здравна организация представя указания, свързани с имунизационните програми в България. Целта е те да станат разбираеми за различните групи от населението.

От организацията изтъкват, че имунизациите спасяват повече от три милиона живота в света всяка година. Ежегодно близо 10 милиона деца умират, преди да навършат 5 години.

Милион и четиристотин хиляди от тях са имали заболявания, които биха могли да се предотвратят чрез ваксини. Близо 20% от децата по света нямат достъп до имунизации, сочи статистика на УНИЦЕФ. Често това са деца, които живеят в бедни махали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: имунизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки има право на избор - стига сте се наричали зомбита помежду си! Всеки сам решава за себе си и всеки си носи последствията сам! И аз съм против задължителната ваксинация, какво това "конспираторка, зомбирана" и не знам какво още ли ме прави? Или приятелката ми която е за ваксините - това невежа и неука ли я прави? Стига с този ненужен хейт, ВСЕКИ СИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ, САМ МОЖЕ ДА РЕШАВА :)
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как пък решихте, че има живак във ваксините? А знаете ли, че живака погълнат или попаднал в кръвта през открита рана да речем, не е много опасен. Опасни са парите на живак, ама няма кой да прочете малко и да се образова...
205
2
 
4
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Глоби ще има за българите, евреите, арменците и т.н., но *** няма кой да ги глоби и ще си рзнасят заразите на воля и на всичкото отгоре ще се лекуват "безплатно" после.
204
3
 
1
 
! Отговори
Хохо преди 10 години
Ех, кога ли антиваксерите ще вденат, че Биг Фарма най-малко я брига за ваксините. И ако не били ваксините щели да фалират. Смях в залата. Ама така е, ако антивакерите и конспиралниците по принцип мислеха наистина, а не си мислеха, че мислят (декламирането на десетина назубрени изречения от конспираторски сайтове не е мислене), то те нямаше да са конспиралници и антиваксери.
203
0
 
4
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
и на това му се вика демокрация ?направо да се създаде закон : по 3000лв на месец да се изплащат на голямата мутра, по 2250лв на месец на заместника му и по 1000 евро на Европейският Съюз, че ни защитава от живота !!!ела да ми влезеш в къщи, че не съм си ваксинирал детето, обещавам, че ще "ваксинирам" ножа за хляб много внимателно за господа бирниците.
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A zasto ot vsichki darjavi, chlenki na Evropeiskiat Sajuz edinstveno v Balgaria vaksinaziata na dezata e zadaljitelna????
201
1
 
7
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
И как точно ще ме накараш да вкарам живак(ваксините съдържат живак) във вените на детето си????Да не ти вкарам аз на тебе малко плутоний във дирника...........
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм против ваксините,които са със спорен ефект-например грипната.Наскоро четох за дребната шарка/варицелата/, че се преболедува почти от всяко дете и дори е хубаво да се "изкара" в детството, защото един възрастен човек я преболедува по-тежко.Имунитетът,създаден след преболедуване от нея е доживотен.Но тежките болести, които са били бич преди и за преборването на които известни учени са рискували живота си,изпробвайки ги върху себе си-морбили,едра шарка,менингит,рубеола-за тях са нужни.
199
1
 
9
 
! Отговори
ганди преди 10 години
а защо не напишат колко умират или остават безплодни докрая на живота си,тъй че глоба от 1000лв за родители които убиват децата си с ваксини
198
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До JJзнаеш ли, двете ми деца са отгледани без памперси, без "бебшко олио Джонсън", без купени пюрета и без химически "стабилизираните" млека!И слава Богу, са големи, здрави момичета.А относно мазането с мас, много по-полезно е да ги мажеш с естествени продукти, отколкото с притно ухаещи химикали, за ракийката...не мисля, че е смъртоносно, но не съм виждала родители да дават на децата си да близват.А относно езиците на 5 години...точно тогава е момента да учат децата езици!Странно ли ти звучи?
197
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
sun-bg/880/kakvo-sadarzhat-vaksinite-i-kak-vliyayat-na-mozaka/#.UXaThbWeOSo
196
2
 
16
 
! Отговори
мама преди 10 години
А някой от вас знае ли какво съдържат ваксините или просто отивате на посочената дата при педиатъра и хоп....готово,а?!Хайде,позаинтересувайте малко -аз го направих и получих отговор от педиатъра,че днешните ваксини са по-изчистени,хм от какво,обаче?А защо ни се отнема правото на избор,това е по-важното.Всичко е една лъжа на фармацевтичните компании,голяма и гнусна лъжа.Защо тази година имаше такъв бум на ДРЕБНА ШАРКА,А?!Нали повечето деца са ваксинирани?
195
2
 
0
 
! Отговори
До 279 преди 11 години
А ти трябва да си много глупав, за да пишеш такива *** коментари!
194
0
 
12
 
! Отговори
JJ преди 11 години
279, Четеш ме като дявола Евангелието. Храната е опорен стълб на здравето, първоизточник ако искаш. Лоша храна=лошо здраве=слаба имунна система и като сложиш ваксините в боя картинката става опасна малко. Да ти казва някой какво е добро за детето ти (ваксини, чипове, ...), воден от стабилен икономически интерес, считаш ли, че ще търси интереса на детето. Свалете розовите очила и се огледайте малко, Бай Тошо го няма вече!
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно - трябва ли да се ваксинираме, ако с ваксина ще пострадат 10% от вакиснираните, а без ваксина ще пострадат други 10% от същите тези хора?
192
3
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Тепърва ще си патим от ГМО-тата,имунизациите и ваксинациите. Може би имаше някаква полза от тях,но с течение на времето вредите стават все повече и повече,а и тепърва ще разкриваме кои са вредите. В повечето случаи даже и не се прави връзката между причинителя на вредата с самата вреда.В дългосрочен план вероятно ще се окаже, че за човечеството е било по-добре да не използва ГМО-та, имунизации и ваксинации,като признаците са вече налице, но все още лобито на фармацевтичните компании са всесилни.
191
3
 
9
 
! Отговори
JJ преди 11 години
Реалист, много реалистичен и адекватен коментар. Аз като възрастен при настъпване на някакви си там имунизационни години не се ваксинирам. Няма никаква информираност относно тези ваксини и техните производители, какво е вложено в тях. Само надписът "Ваксините са добри!" с какво води до информиран избор? Печалбите са добри, всички знаем. Бъдете критични, става въпрос за децата ви, а не имало директива, казали били...
190
4
 
18
 
! Отговори
Аз преди 11 години
! Искат да ни задължат да си тровим децата и себе си с гадните им ваксини. Това трябва да е по избор !!!
189
2
 
15
 
! Отговори
JJ преди 11 години
273, ако въведат задължителна директива детето ти да го имплантират с чип, за да ходи на училище примерно, ок ли си? Била задължителна директива? Нали затова има дискусии, отмяна на ограничения. Ще направя едно сравнение - аз имам ваксина и съм карала варицела веднъж като дете. Познато дете има ваксини и изкара за 2 години всички видове "шарки" по два пъти някои. За какво му е ваксината, когато му е срината имунната система? Явно преди с хубавата храна (а не сегашната) децата са били по-здрави.
188
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Държавата подхожда статичстически, а родителите индивидулано според децата си. Статистически може и да имя някаква полза - ваксинирахме един милион деца, пострадаха от ваксините или въпреки ваксините 100 хиляди деца, а като не ваксинирахме един милион деца, то пострадаха други 90 хиляди деца, а разликата от 10 хиляди деца говори в полза на ваксинирането.Само да не си на мястото на тези 90 хиляди деца и на техните родители. Няма и изследвания за дългосрочните вреди от имунизациите и ваксинациите