Медици продължават протеста срещу насилието

Не носят лентички, не са спирали работа
28 май 2013 18:26,
7
Медици продължават протеста срещу насилието
Снимка: архив Булфото

Медици продължават да протестират символично срещу насилието над екипи на Спешна помощ. Лекарите започнаха, след като миналата седмица екип на Спешна помощ беше нападнат в столицата, след като се отзовал на сигнал за пияна тийнейджърка.

В Сливен от вчера протестират символично, като носят лентички с надпис "Не на насилието! Ние протестираме!", но са на работните си места и не са спирали работа. Протестът е подкрепен от работещите в Спешно отделение към Многопрофилна болница за лечение "Д-р Иван Селимински"-Сливен и някои лични лекари, съобщи БТА.

Всички служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол също протестират символично срещу нападението над медици, съобщи завеждащият на градския филиал на центъра д-р Атанас Парушев.
Те носят табелки с надпис "Не на насилието", но не прекъсват 24-часовото си дежурство и своевременно се отзовават на всеки подаден сигнал за помощ в центъра.

Ямболските медици остро осъждат агресията срещу тях. През последните години бяха регистрирани няколко нападения на пациенти над екипи на "Спешна помощ", както и срещу дежурни лекари и медицински сестри в други отделения на МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол.

Асоциацията на студентите-медици в България подкрепя символичен протест на лекарите срещу насилието над тях, съобщиха от пресслужбата на Българския лекарски съюз /БЛС/. Студентите по медицина от всички медицински университети и факултети в България ще протестират символично с лентички на реверите си с призив "Не на насилието над медици" в знак на съпричастност към колегите си. Символичният протест ще бъде в периода 30 май - 16 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,агенция зкрила не детето,, са безмълвни и този път,когато трябва да вземат позиция за нещо сериозно,стига да не е случай,в който се проинасят за родителските права на отрудената българска жена срещу голяма сума пари от таткото -милионер-мутра.пияна 15-годишна курвъ в компанията на мъже-рецидивисти барабар с майката.кво по-явно престъпление от това да оставиш детето си да пие огромно количество алкохол,което ако не са били медиците ,е щяло да убие тая ***.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако държавата не защити лекарите,затова че като нейни служитерли са били малтретирани на работното си място,то медиците да съдят държвата в страсбург.излиз,че съдът толерира пияното курв, и хората с криминлно досие повече от нормалните граждани.еми утре те ще посегнат на мен,на вас ,н децата ни.за мен това е пълно неглижиране на правата на гражданите в бългрия,а самото деяние е опит да предумишлено убийство на екип от спешна помощ-те са ги повикали и после са ги малтретирали.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нападения над учители, доктори, полицаи. ? и така докъде?
3
0
 
1
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До Анонимен 2Спокойно, и утре ще има, и след това също. Щом на полицаи скачат, к'во да очакват медиците?! Докато не влязат лекарите в стачка, че да текат сълзи и сополи с часовете, да не кажа- дните, пред дежурните кабинети, до тогава никой няма да се заеме с този все по-спешен въпрос.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак има нападение срещу екип на "Спешна помощ" в София.И пак от пияна тиква.И пак не е *** нападателят...За сведение.
1
1
 
6
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Те добре протестират, ама няма кой да ги чуе. Бъдещите-бивши управници са се сджафкали заради кокъла и никой не го е еня за нищо друго. Държат се за гушите над останките на България и перушините им са настръхнали като на лешояди