Референдум да реши: Да се пуши или не?

Иначе мир няма да има, отсече Мартин Захариев от БСП
Обновена: 3 юни 2013 14:41 | 3 юни 2013 12:20,
221
Референдум да реши: Да се пуши или не?
Снимка: Булфото

Червеният депутат Мартин Захариев настоя референдум през май догодина да реши да се пуши или не на закрито.

"Каквото и да се реши в Народното събрание, мир няма да има - недоволната страна ще излезе на протести", аргументира той тезата си пред bTV, където в разпален спор здравни експерти, ресторантьори, бивши и настоящи управляващи коментираха забраната.

Ексздравната министърка Десислава Атанасова, макар и да призна, че пуши, настоя забраната да остане в името на борбата за защита на общественото здраве.

Още по темата
"Здравните аргументи в полза на такава забрана са безспорни, дори няма да се занимавам с тях. Искам да ви дам няколко икономически аргумента – има спад при бизнеса от 4,7 на 4,6%, но за сметка на това броят на чуждите туристи се е увеличил с над 4% от началото на забраната. Това са 3 милиарда лева повече в хазната", пресметна доц. Коста Костов, шеф на Белодробната клиника във ВМА.

На противоположна позиция застана представителят на ресторантьорите Емил Коларов.

Той почерта, че у нас има 32 000 заведения – "представете си колко хора работят там", призова той.

Според него здравната теза е подкопана от факта, че хората не пушат само в заведенията, а и в дома си и навсякъде другаде – съответно можели така или иначе да си докарат белодробни и други болести.

Точно преди седмица леви депутати обещаха на представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес да бъде върнат старият режим за пушене в заведенията – със зали за пушачи и непушачи, както и да се вдигне забраната в нощните барове.

Основните искания на бранша са залите за пушачи и непушачи да важат само за заведенията за обществено хранене, а в нощните клубове, барове и дискотеки да се пуши без ограничения.

Тоталната забрана за пушене на закрито влезе в сила от началото на юни 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Смешното е само как до преди години нито един непушач не говореше по начина по който говори сега.То сега и не се говори а се налага мнение.До преди година непушачите седаха на маса с пушачи в зала за пушачи! Един въпрос - Тогава въздуха чист ли ви беше? Защо тогава неискахте референдум? Доста интересно се обърна тая държава.. смуче от където може. Нека нашите мили управници да смучат от новия закон по пътя към Европа!Българския народ никога не е и няма да бъде толерантен за нищо!!!
198
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
В денят да изчистим българия защо всички не си вдигнете европейските *** и не се включите в каузата,за да заприличат и улиците ни на тяхните.Не това ни е проблема на българите можем само да говорим.За управлението няма да спомена и дума... някак си не искам да си хабя нервите със супер ограничени *** ***! Та за заведенията,облекченият режим не беше лош.Зала за пушачи и за непушачи.
197
0
 
0
 
! Отговори
преди 10 години
Да искате референдуми,нека още пари се изсипят и за това! Искате да сте еврепейци като не се пуши в заведениеята... това ли ви е разбирането за издигане .. направо ми става смешно,защото европейците си вземат хубавите заплати.. Нека станем европейци,но да започнем от заплатите.Имам чувството,че в този форум всеки пише ей така просто че се е записал да изпази егоестичното си мнение. Върви се нагоре и напред не с една забрана.
196
0
 
1
 
! Отговори
Popov преди 10 години
neka da ima referendum!nie tolkova mnogo bg levove hvarlyame za mafiotski bg mediiza mafiotski bg partii.za mafiotski bg darjavni slujbi, za mafiotski bg agenti, za mafiotska chervena kom.aristokratzia.nyama da umrem ot tosi referendum, samo po-silni i edinni ste izlezem sreshu pushilkite v BG!edni iskat da pushat edin sort treva, drugi iskat da pushat drug sort treva, drugi iskat da im dimi na gubre, drugi na izgoreno seno, izgorena slama, oparleni praseta, izgoreli autogumi. basta!
195
0
 
0
 
! Отговори
Жалко преди 10 години
Ееех, защо по тия прекрасни земи не са се заселили навремето... швейцарци! :-(((
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пушачите са много интересни, вкъщи не пуши, пуши на балкона, но като е на заведение може.Стига с този двоен аршин.Трябва да вървим напред, а не назад и без това сме на дъното във всичко.Искам да дишам въздух, какво лошо има в това?Стига с тази простоия. Пушете си, но бъдете толерантни и непушете.Аз и сега се съобразявам. Дори да седна на вън на заведение, и някой чади около смен. Сменям масата или се премествам на друг стол.Това не е ли съобразителност и толерантност от моя страна.
193
1
 
0
 
! Отговори
dddaaqwe преди 10 години
До гост
192
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 10 години
Спрете да се дърляте! Не се ли усещате че Ви отвличат вниманието от истинските проблеми!!!!
191
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 10 години
Червената мъгла искат да не поемат отговорност, и да дадат на народа да реши. А за АЕЦ Белене вече решихме "НЕ", а те искат да рестартират проекта въпреки това. Значи за където искат да прибират парички, могат да карат през нашето решение, а където не е приемливо за тях, искат друг да обере пешкира!***, защо не направите референдум за това дали да има данъци? Даже в изостаналата Русия въвеждат забрана за пушене, а ние искаме да сме като близкия изток да се пуши. Лошо ми става направо.
190
3
 
4
 
! Отговори
nepushach преди 10 години
На всички пушачи предлагам да отидат на 3-ти етаж на ЦУМ да видят ползата от пушенето.Аз съм ЗА референдум за пушенето, на който ще гласувам с твърдо НЕ, защото нямам намерение някой *** да ми дими когато се храня или се отпускам с приятели.На който му се пуши, в края на краищата в София има достатъчно кръстовища със задръствания, на които могат да отидат да смъркат газовете от автомобилите (като циглетата лепило). Освен това призовавам всички непушачи да не ходят в заведения за пушачи.
189
3
 
6
 
! Отговори
До пушача! преди 10 години
такива като тебе са най-наглите ***! само се моля да има референдум, та веднъж завинаги да забранят на такива като тебе да досаждат на хората!
188
3
 
3
 
! Отговори
Тони преди 10 години
До Ало НепушачаМай ти си от село и то от най-затънтените. Дреме ти само за тебе.
187
3
 
0
 
! Отговори
Ало Непушача преди 10 години
Дришлио никои не му дреме ти къде ходиш и къде си вършиш работата ако не ти харесва си стои на село там има чист въздух.
186
6
 
7
 
! Отговори
алоо пушачите!? преди 10 години
толкова ли сте дрогирани че не виждате къде е проблема? или истината не ви отърва? нормалното състояние на хората е да дишат въздух а не дим! така че не искам ако реша да отида в ресторант да ви дишам ***! все едно на мен като ми е кеф да се изакам след кафето, да клекна до масата и да я свърша тая работа. приятно ли ще ви е да ми миришете отпадъците?!?
185
2
 
2
 
! Отговори
Тони преди 10 години
До До 190- тиБраво, добре го каза
184
1
 
2
 
! Отговори
До 190- ти преди 10 години
Ние не сме "зомбирани нацисти" и "ограничени", и "ангели" не сме станали още, но като се възнесем първо на теб ще кажем, просто сме възпитани :) А твоя коментар като го чете човек, ще каже, че си никотинозависим ***. Пълните хора имат избор да са такива, но с това не пречат на околните, за разлика от ТЕБ. Проблемът е в пушачите като теб, а не като тези, които осъзнават вредния си навик и, доколкото могат, не пречат на останалите, пушат отвън и се съобразяват...
183
2
 
5
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Непушач съм. Твърдо зад закона съм. Просто държавата трябва да върне по 1000 лв. на заведенията(големите) които сложиха по 1 стъкло и 2 вентилатора за да направят зала за непушачи.Никакви референдуми. Утре наркоманите може да искат референдум за коката!
182
0
 
1
 
! Отговори
keles преди 10 години
Цирк!
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shte se poharchat edna kamara pari za edna podobna glupost. Ima si zakon spazwa se i towa e . I bez towa kato otidesh w prowinciqta nawsqkyde se pushi. Kakwo poweche iskate.
180
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНа теб не ти е приятно, а ти мен ме тровиш, разбираш ли разликата? Малко трудно,а? Какви са тия права дето нарушава забраната - да тровиш другите безнаказано. Ами хайде да скочат и крадците, че им нарушаваме правата да крадат безнаказано. Макар,че в България и това вече е възможно.