Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
Drugarq Vigenin maj oste ne e naqsno s kakvo trqbva da se zanimava???Na kojto mu e studeno da pushi navun si sedi v kusti i si pushi- elementarno!Ili moje bi zaradi argumentite na Ataka 4e horata bili bedni i zatova pusheli zavedeniqta ste se prevurnat v evtini pushalni kudeto bednite ste stoqt na toplo i ste pestqt pari za tok!?Te ti socialna politika za smetka na "biznesa"
9
8
 
7
 
! Отговори
Пердигри Пал преди 10 години
Тия са бетер ГЕРБ. Всеки ден по 5 пъти си сменят позициите за това пушене. Такова некадърие никога не е било. Даже вашият червен Курумбашев го казва: "Курумбашев: Честата смяна на мнението издава неспособност.Честата смяна на позицията на ГЕРБ, включително и по такива важни проблеми като проекта за втора атомна централа в Белене, показва неспособността му да взима решения по важни въпроси."
8
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това Вигенин да го каже в Брюксел или началника на ПЕС.
7
3
 
65
 
! Отговори
ined преди 10 години
*** да си пуши кожените пури и да не дава акъл
6
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тоя съвсем загуби ориентациите...Още не е ясно каква му е сексуалната, ама поне би трябвало да право разлика между външна политика, дипломация, ДС и тютюнопушене...аман от номенклатурни т.н. ***
5
3
 
67
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
Е за кво го правят пък това? Пушач съм, но изобщо не ми пречи да пуша навън. Дори предпочитам така, защото се избягват безсмислените задължителни лекции на непушачите. Така че не виждам смисъла да променят нещо, освен, разбира се, от чист популизъм.
4
4
 
61
 
! Отговори
. преди 10 години
Значи, аз да излезна навън при -10 градуса да дишам чист въздух, който ми се полага по подразбиране, така ли? Само като ти видя лисичата физиономия и си ми ясен, де*ба и комуноидите ви скапани. Аа, и това го пуше пушач! Айде със здраве
3
5
 
75
 
! Отговори
турски манаф преди 10 години
Меката китка Виги да каже къде в Европа има такова частично разрешение на пушенето.
2
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре го казва това недоразумение на природата ,но Москва ще разреши ли,дали е питал ?
1
5
 
77
 
! Отговори
Политолог преди 10 години
Тоя - когато и да го убием от бой - все ще е късно!