Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
2
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 10 години
Любен Гоцев и Доган бутат кабинета с избора на Пеевски, за да оцелее Бойко......Най-сетне се появи конспиративна теория за назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което обяснява избора с нещо различно от човешка глупост. Конспирацията бе описана в писмо до журналисти, подписано от Калин Георгиев , Станимир Флоров и Валери Йорданов. Автентичността на писмото по никакъв начин не е потвърдена. Според конспиративната информация планът Пеевски в бил създаден на тайна среща в Неапол от Бойко Борисов, генерал Любен Гоцев и Ахмед Доган. Целта била дестабилизиране на правителството или дире
219
2
 
1
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До james1А ти да не му свети докато подписва..... Впрочем те ЕС и НАТО банкет ще вдигнат ако им се махнем от главата.
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пишманчокакво правим - той Георги Марков го каза преди 20 години - до дупка.Но не избори, а протести. това може само да се направи
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как при процедурата за проучване на Пеевски да не е нарушен законът.Четири дни преди парламентът да проведе скандалния избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС, той е получил разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво "строго секретно". Това заявиха от Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) на запитване на "Капитал".
216
1
 
17
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
А е останал там,а сме влезли да го изкараме
215
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди малко гледах "референдум" по бнт. Там Жаблянов от БСП обясняваше как е законно Пеевски да се върне в НС. Това обясняваше и Казак. Местан и Станишев били подали молба до председателя на НС и утре щяло да се гласува. Може ли тия хора от БСП да са толкова прости. Колко пъти ДПС ше ги "оправя" без мехлем.
214
1
 
15
 
! Отговори
пишманчо преди 10 години
Радвам се че този път народа много бързо разбра целите на бсп и дпс,но какво правим ако,тия от новата коалиция не се съобразят с искането на народа и не се махнат доброволно от властта!
213
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
247 ,*** лизни пак депесарските г....ве, зер вие БСП само това умеете .
212
0
 
3
 
! Отговори
dan преди 10 години
Затова Паскалев днеска се застрахова че утре ГЕРБ ще вози хора Далновидно
211
0
 
4
 
! Отговори
БАТЮ преди 10 години
До ХАХАХАТаман съм готов да ти го подам в устата с това " ха-ха-ха- ..." Гурел нещастен !!!!!!
210
0
 
1
 
! Отговори
monte carlo преди 10 години
sorry #243 imam v predvid kafevia tcvit ot # 247....
209
0
 
0
 
! Отговори
monte carlo преди 10 години
do Mr 247.. obidite za teb shte bagbat malko,malkite 15 -16 godishni shte svarshat mrasnata rabota,koito vie debelite i kosmati gazove ne svcarshixte 25 godini nazad..sram me e ot vsichki balgari koito misliat kato #243 tova e nai-dolnoto podlizursko propadane na vsichki slaborazviti sivi kletki , izbeleni s mirizlivite Peevski zaglavia ot 25 god nasam....sram za vashia sviski nachin na mislene,koito vi priniziava do samoto prase Peevski
208
0
 
2
 
! Отговори
angliisko xuliganche преди 10 години
abe dart pardelnik 247 mazen komunisticheski iz...d, mlakni i si navii partakeshite i otivai v gosudarstvoto....send from my privite office in Monte Caralo
207
0
 
25
 
! Отговори
boob преди 10 години
Защо се коментира единствено юридическата и политическата страна на "казуса Пеевски"? Отдавна това е морален казус и в този смисъл би трябвало да се продължи с обществения натиск ПЕЕВСКИ САМ ДА СЕ ОТКАЖЕ от депутатското място!
206
34
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 10 години
СЪБРАЛИ СТЕ ДЕЦА НА ПО 14- 15 ГОДИНИ И КАКВО МОЖЕ ДА ИСКАТ ТЕ ДОРИ НЕЗНАЯТ КОЙ Е ПЕЕВСКИ -ТУК ТАМЕ ИМА ПО ВЪЗРАСТНИ И ГРУПИЧКИ ХУЛИГАНЧЕТА ВЕЧЕ ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ВИ ИНТЕРЕСНИ ВИЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ ТАКА ЧЕ ПРЕБИРАЙТЕ СЕ ПО ДОМОВЕТЕ ИЛИ ВИ СЕ ХОДИ НА РАЗХОДКА
205
1
 
14
 
! Отговори
md преди 10 години
Peevski e za prirodo istoricheskiqt muzei .Neka decata da vidqt jiv neardertalec .A i maika my da zastane do nego ta kolekciqta da e pulna.
204
3
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До uu Твойто правителство е мъртво. Орешарски няма грам мъжество и българщина да се опълчи на КОМАНДИТЕ НА ДПС! Не искаме ДПС да командва България ! Идете си с добро. Вие не сте мъже и не сте българи .
203
3
 
49
 
! Отговори
rOBIN HUD преди 10 години
Както се казва: Народът си заслужава управниците.... СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НИ ПИСНА ДА НИ МАЧКАТ 70 ГОДИНИ КОМУНИСТИТЕ И НИ ПИСНА МЛАДИТЕ ДА БЯГАТ НАВЪН, И БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ТУРЦИФИЦИРА И ***, ЧЕ ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА ИМА АКЪЛ И ДА ИЗРИНЕМ ТАЯ МРАСНА,КАКТО СЕ ВИЖДА ДОСТА НАГЛА *** - "БСП-ДПС" РУСКО-ТУРСКАТА МАФИЯ. ОСТАВКА !!! ПО 10 ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ХОРАТА, МИСЛЕТЕ ЗА МЛАДИТЕ ЗА ДЕЦАТА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
202
44
 
4
 
! Отговори
uu преди 10 години
Такава политическа поляризация и злоба ни е обхванала, че сега, ако Правителството осигури пазари и договори и гарантира по 1500 лв месечна заплата, плюс Велигденски и Коледни бонуси, които си крещят "Долу!", пак ще си крещят. Защото те друго не могат. Кибичат по улиците, правят си джумбюш, дразнят се едни други, а в същност не знаят какво искат. Цялата драма на България е в това, че ние не знаем какви сме и не можем да се разберем по въпроса какво искаме да бъдем!!!!
201
2
 
44
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Имам чувството, че след всички тези протести и реакции от страна на народа, управляващите, без изключение, въобще не ни обръщат внимание. Те просто ни игнорират!!! Всеки си прави каквото си иска, срещат си се, обсъждат как да се налапат повече, някой да е чул нещо от събота за оставката на Пеевски? ДПС се направиха на ударени, че уж внесли предложение за оттегляне ама резултат=0. Довечера всички на протести, в цялата страна, и мирно и без подавана на провокации, ТЕ САМО ТОВА ЧАКАТ!!!