МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"

Синдикатите в МВР подкрепят справедливите искания на протестиращите
Обновена: 18 юни 2013 17:37 | 18 юни 2013 17:35,
246
МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"
Полицаи правят кордон между протестиращите и привържениците на "Атака". Снимка: Булфото

Синдикатът на служителите в МВР даде ясно да се разбере, че мотивацията на униформените става все по-ниска да застават "с лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната "любов" представители на политическия елит.

Това става ясно от писмо на синдикалистите до медиите, в което нито веднъж не е споменато името на партия "Атака", нито това на Волен Сидеров, или пък снощните брожения пред централата на националистите.

Още по темата
18 юни 2013 09:45
183
18 юни 2013 07:00
399
"Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет", пишат полицаите.

Синдакилистите в МВР считат, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници.

"През последните дни гражданското ни общество е изправено пред сериозно изпитание, предимно изпитание на духа, морала и етичните норми. От една страна справедливата и основателна гражданска и обществена чувствителност и социално напрежение, а от друга страна -  индикациите за развиваща се политическа криза, доведоха отделни български граждани до крайни състояния и открито демонстриране на психическа лабилност. Това в немалка степен засегна и една част от българските политици", твърдят те.

Синдикатът на служители в МВР напомня настойчиво на политиците, че полицаите не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция.

"Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Ние в пълнота подкрепяме справедливите социални и икономически искания на гражданите. В протестите участват и се включват наши близки приятели, роднини, членове на нашите семейства", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
71
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
Момци! Всеки да купи по някоя минерална вода за за полицаите. Кой за колкото води има - за толкова. Но както писаха организаторите във Фейсбук - и те са хора, а вънка е жега. Показателно беше снощи - жандармерията застана с гръб към протестиращите и с лице към гавазите от Атака. Това показва, че полицията не се страхува от хората. И че хората не са "пияни, дрогирани и неуравновесени престъпници", каквото се опитват да ги изкарат! До после на протеста!
18
2
 
41
 
! Отговори
Endo преди 10 години
Ама ако се махне полицията и остави Волен Долен на народната Любов, и другите политици като видят какво ще му се случи,. съм сигурен,че на следващият ден един няма да смее да дойде в парламента, а ще са не терминал 1-2 за някоя бананова държава....от страх разбира се :))
17
5
 
51
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Сега и армията да даде поткрепата си за народа и да приключим с тези политически ***!
16
4
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво , това е истинската позиция каквато трябва да бъде !
15
4
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Психично неуравновесеният Волен Сидеров блъскаше и заплашваше полицай на входа на НС и това бе документирано. Защо не е наказан. Няма имунитет когато се извършва престъпление пред погледа на полицията. Прочетете законите. Този е или за затвора, или за лудницата.
14
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и де се пъне Сидеров остава бита карт давещ се човек!! След изборите ще си остане там в неговата кабеларка с промити мозъце да си дрънка глупостите даже няма да ги има и ячките момчета с черните тениски и ще си говори сам , а след още две три години ще бъде в лудницата с тениска на която пише аз съм червен *** продажник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
5
 
38
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Ами да започнат стачка точно когато Воленчо е наобиколен от няколко хиляди разгневени протестиращи. Те няма да се съобразяват с дупетатския му имунитет и ще раздадат справедливост. Когато видят какво се е случило с Болния, другите политиченца от ГЕРБ, БСП и ДПС ще станат доста по-смирени и морални. Ако ги няма полицаите и оръжията им, дрисливите ни политици ще са доста по-стриктни в работата си.
12
4
 
58
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 10 години
Дайте хапчета, спасете Болен!
11
1
 
4
 
! Отговори
Kaisiev преди 10 години
zagradili sa - da ne vlizat horata?ste ima golyamo pochistvane, mega hyper higienyzirane, sanirane s hlorna var, praskane s otrovi protiv karleji, balhi, komari, vashki, koloradski brambari?!bg narode, pazi boyata i hlora!
10
4
 
50
 
! Отговори
aardwolf преди 10 години
Караибрахиме, ако и сега не разбра, че си ЛУД, просто не знам! Хората ти го написаха - пийси хапчетата, еничарю!
9
3
 
26
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 2 АнонименАми да се махнат и да линчуваме цялата държава, казвам аз!!!
8
5
 
85
 
! Отговори
d преди 10 години
Браво. С вас сме>
7
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
олен - в психиатрията! Не му е мястото сред хората, той пие разни хапчета и не знае какво прави - опасен е за обществото!
6
75
 
5
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
От МВР да си припомнят задълженията.МВР не прави разлика между гражданите,Те са длъжни да опазват живота и имуществото на хората.Друг е въпросът кой какъв бил,ако някой се чувства обиден има съд.
5
4
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и ако няма полиция на този *** волен, дали му е ясно че ще му изринат партииката заедно с 30 психопата :)))
4
2
 
120
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другият път просто се приберете в къщи и ги оставете на народната любов!
3
3
 
98
 
! Отговори
:) преди 10 години
Браво
2
4
 
153
 
! Отговори
моджо преди 10 години
Подкрепям полицаите!
1
6
 
120
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да се махнат и да оставят протестиращите да линчуват Болен.Той си го заслужава.