МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"

Синдикатите в МВР подкрепят справедливите искания на протестиращите
Обновена: 18 юни 2013 17:37 | 18 юни 2013 17:35,
246
МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"
Полицаи правят кордон между протестиращите и привържениците на "Атака". Снимка: Булфото

Синдикатът на служителите в МВР даде ясно да се разбере, че мотивацията на униформените става все по-ниска да застават "с лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната "любов" представители на политическия елит.

Това става ясно от писмо на синдикалистите до медиите, в което нито веднъж не е споменато името на партия "Атака", нито това на Волен Сидеров, или пък снощните брожения пред централата на националистите.

Още по темата
18 юни 2013 09:45
183
18 юни 2013 07:00
399
"Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет", пишат полицаите.

Синдакилистите в МВР считат, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници.

"През последните дни гражданското ни общество е изправено пред сериозно изпитание, предимно изпитание на духа, морала и етичните норми. От една страна справедливата и основателна гражданска и обществена чувствителност и социално напрежение, а от друга страна -  индикациите за развиваща се политическа криза, доведоха отделни български граждани до крайни състояния и открито демонстриране на психическа лабилност. Това в немалка степен засегна и една част от българските политици", твърдят те.

Синдикатът на служители в МВР напомня настойчиво на политиците, че полицаите не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция.

"Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Ние в пълнота подкрепяме справедливите социални и икономически искания на гражданите. В протестите участват и се включват наши близки приятели, роднини, членове на нашите семейства", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
41
 
8
 
! Отговори
varg преди 10 години
Полицията трябва да зашитава гражданите и политиците които са сега на власт,а това са БСП,ДПС и Атака.Герб ги свалихме през феаруари.
138
4
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Някой да му смени пак хапчетата на този Волен Сидеров!
137
16
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Като ви скъсаха пагоните в Благоевград какво направихте бе ?
136
33
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
До ЗлопаметнаНа теб, тетко, не ти стига култура и умът ти е в явен недостиг.Ако Сидеров не бе осигурил кворум, сега БОЧКО ТИКВАТА да е на власт.Ако си ГРОБАРКА и това ти харесва, на мен не. Долу шайката ГРОБ.Тези, другите, ще влязат в НСчаак, като се организират и наберат достатъчно гласове на избори. А така на юруш, кьораво, сляпо и сакато, ще гледат НС през крив макарон.Такива са законита на демокрацията, ммадам.
135
33
 
10
 
! Отговори
Шнур за полицията преди 10 години
Хайде холан, шапкарите се обадиха.А да биете хората, които протестираха срещу ГНУСНАТА ТИКВА можете нали?Спокойно, ТИКВУНЯ ще дойде на власт и ЕДИН ДЕН НЯМА ДА УПРАВЛЯВА! Ще го пометем!
134
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo na policaite, brawo momcheta, s was sme, s nas ste
133
34
 
14
 
! Отговори
гост преди 10 години
Да охраняват само мутри и *** това ли искат българските полицаи.
132
1
 
41
 
! Отговори
9 преди 10 години
искам да попитам по кой закон или имунитет , някой може да си прегражда улица в центъра на столицата с частни автомобили и да пречи на хората да минават и други такива!?
131
28
 
8
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Борисов е обявил, че ГЕРБ повече няма да идва в парламента.Тая политика не е българска. Защо ББ се учудва, че след като години тъпка всичко по пътя си, сега всички са против него? НАЛИ СЕ ЗАРИЧАШЕ, ЧЕ ЩЕ КОМАНДВА ПО ДЪЛГО И ОТ Т. ЖИВКОВ.
130
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На полицаите е забранено да разсъждават /не че могат/, а трябва да изпълняват задълженията си.
129
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До $$$$$$$ще ти кажа само две неща: 1-во : Всяко стадо си има черни овце,но това не означава ,че всички сме такива и 2-ро Да трябва да има съд,ефективни присъди и уволнение за корумпираните служители.Това е гражданската ни позиция .
128
3
 
11
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Ако новите партии имаха някаква поддръжка, симпатизантите им щяха да излязат да гласуват.
127
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен си го нач*ка сам, вече не може да го извади и сега ще трябва да го реже.
126
1
 
6
 
! Отговори
Бай х.. преди 10 години
Да бе , да се накрадът и други, нали. Разбери едно: няма такъв дето се е докоснал до гърнето смед и да не си е облизал пристта. ;)Който и да дойде ще си мисли за собствения ***.
125
8
 
12
 
! Отговори
Бай Митко преди 10 години
До Карък, Злопаметна, Иванов и други...Можеха да влязат нови партии, можеха да прескочат и тези 4%. Само че повечето овце като вас решиха да гласуват за старите си любимци. Видяхте ли до какво ни докарахте?
124
4
 
11
 
! Отговори
burg преди 10 години
БРАВО!
123
3
 
15
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
До НагоренПопокатепетълБоже, Боже. "Наци" партията беше крайно дясна с ляв наклон, и Атака е същата"АТАКА не е дясна. Тя дори е крайно лява. Чел ли си и програмата? По-леви са от Социалистите, за които може да се замислиш колко са леви.Българинът май не знае кое е ляво и кое дясно. Той смята партиите за такива, каквито заявят, че са. А в БГ лява - дясно е толкова размито и партиите толкова лъжат, че ....
122
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До НормалноСещам се кои е писал това. Той трябва да знае, как се избира синдикален ръководител, а не да пише глупости. И щото нищо не правите , пак другите са Ви виновни
121
13
 
2
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 10 години
май си заслужават това унижение.за това им плащат.А когато взимат рушвети защо нямат справедливата и основателна гражданскапозиция .
120
0
 
5
 
! Отговори
Срам преди 10 години
До Анонимена къде тогава са тези полицейски синдикати ,шефове и юристи? Кого защитават те???