Делото срещу мен е политическо, защити се Киров

Бившият топ разузнавач не иска да разкрива подробности
4 юли 2013 17:15,
21
Делото срещу мен е политическо, защити се Киров
Снимка: архив Булфото

За мен делото, още в своя зародиш, има дълбоко политически характер, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров пред БНР и допълни, че не го приема. На 2 юли Военната прокуратура внесе обвинителен акт, в който се твърди, че бившият директор Киров е присвоил близо 5 млн. лева за периода 2007-2011 година.

Киров обаче отказа да коментира чии интереси седят зад въпросното обвинение.  Делото е засекретено и няма възможност пълноценно да се защитя в публичен аспект, заяви Киров.

Данните, които мога да изнеса, ще ги изнеса само в съдебна зала. Не бих могъл нито да коментирам повече, не бих желал да изпадам в детайли, които биха могли да донесат негативен международен отзвук, допълни той. Самият Киров обясни, че е човек с чувство за държавност и институционалност и не може да си позволи да изнася информация, както и не желае да коментира медийни интерпретации.

Ген. Кирчо Киров отказа да коментира освобождаването си от бившия премиер Бойко Борисов. Той обясни, че Борисов не му е дал никакво обяснение за неговото освобождаване от поста и оттогава не е виждал бившия премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
всички престъпници от висок ранг се оплакват от "политическо " преследване. Върни милионите бе крадецо и айде в затвора.
13
0
 
2
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 10 години
ВИСОК, дал си най точния коментар. Доста хора са за разстрел, единия наскоро си "отиде" някъде в САЩ. Страната за която работеше и на която служеше и която му се отблагодаряваше щедро. А сега го и погреба. Какво ли е да си предател на род и родина? Как спят такива хора?
12
0
 
3
 
! Отговори
висок преди 10 години
Не знам дали е политическо, но е повече от криминално, направо в интерес на мафията. Няма как да се откраднат тези пари, повечето са похарчени за операции, но НЯКОЙ иска да знае за кои? кои са агентите, по кои разработки? Дайте сега да видим кой е провалил далаверите на новите управници!!! А това, че ще пострадат доста хора работили по операциите кой го интересува. Същото като с ГДБОП и ДАНС. Всички разработки на бюрото на Пеевски и...ела че ми трябваш!
11
1
 
3
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Делото срещу мен е политическо, защити се Киров, ей да му е...ба майката как така няма НИТО ЕДНО криминално дело в България, как куцо и сакато, все са политически репресирани,какъв е този наш ген, каква е тая проклета семка, как не се намери ЕДИН с морал и достйнство да каже СГРЕШИХ, няма, защото да си признаеш в България те смятат за ***, а другаде признанието го имат за ЧЕСТ, НО ЗАТОВА СМЕ И НАЙ БЕДНИ В ЕВРОПА, ЗАЩОТО СМЕ МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНИ.......... В БЕЗСРАМИЕТО СИ.
10
1
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Комунистите искат да ударят разузнаването,защото информацията за бандитската приватизация и ограбването на народа и БГ е.... в разузнаването.Целта на занятието е да сплашат останалите разузнавачи за да не ги последва съдбата на Киров.А Киров е човек на Първанов,а Станишев се страхува от Първанов за местото си,защото е по-голям играч от него.Сюжет за разказ "Махленски историйки". Разказа ще завърши със оневиняване на Киров,дори и да е щипнал милионите...
9
0
 
1
 
! Отговори
Светулка преди 10 години
До БОР-ЧВОРЕ остана като бухала да ме глътнеш, за да не ви преча /Ст. Махайловски/
8
0
 
1
 
! Отговори
Светулка преди 10 години
До БОР-ЧВОРКГБ откъде знаеш каква съм?
7
1
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Още вчера ми мина тази мисъл, за политически интриги! До колкото разбрах от коментарите той е човек на Първанов. Чела съм доста книги по история, като хоби. Незнам защо след прочетеното вчера се сетих за Сталин и разчистването на сметки и с външни врагове на КПСС и с вътрешни по един и същи начин. Е незнам дали съм права, времето ще покаже! Но нищо добро не ни чака ако е истина! Сталин= Станишев
6
2
 
4
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 10 години
И ХОРА КАТО НЕГО ЩЕ ПАЗЯТ БЪЛГАРИЯ !! ДА . ДА ПРОДАВАТ Я БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ !! ЗАТВОР ДО ЖИВОТ ЗАСЛУЖАВА !!!
5
1
 
2
 
! Отговори
DOLEN LUJETZ преди 10 години
TE SI MISLYAT CHE NYAMA KOI DA IM TURSI SMETKA.NAGLI KRADTZI
4
1
 
9
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Генерал... от разузнаването... Ако има някой, който може да лъже убедително и в големи мащаби - това е типа човек.
3
0
 
15
 
! Отговори
nn преди 10 години
Незнам какво да мисля вече,ама кокала не се пуска и случайни неща няма,много надарена фамилия бе,брат му Володя Киров,племенника му Петър Киров..все големи специалисти
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е има си хас да не е политическо, и мен да ме питат от де имам милиони, ще лъжа като *** в Гуантанаму.
1
1
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПРАВ Е ЧОВЕКА...- ДЕЛОТО Е "ПОЛИТИЧЕСКО"..., А... МИЛИОНИТЕ СА СИ "НЕГОВИ"....