Смъртта на митрополит Кирил е загуба за Варна и църквата ни!

Той бе ценен помощник в синодалния живот, каза патриарх Неофит
11 юли 2013 10:17, Красимир Ангелов
13
Смъртта на митрополит Кирил е загуба за Варна и църквата ни!
Патриарх Неофит на опелото на митрополит Кирил. Снимка: Impact Press Group

Смъртта на митрополит Кирил е загуба за Варна, Светата църква и Светото православие, каза днес във Варна българският патриарх Неофит, който е в морския град за погребението на Варненския и Великопреславски митрополит.

По думите на партриарха покойният митрополит ще липсва на църквата, защото присъствието му е било много ценно и полезно за нея. "Всички сме в скръб, защото си отиде един много ценен помощник в синодалния живот“, посочи Негово преосвещенство.

В коментар на избора на митрополит Калиник за временно управляващ Варненската епархия патриарх Неофит каза, че това е мнението на целия Синод, както и желание на самия митрополит Калиник.

Още по темата

В Катедралния храм са всички митрополити от страната с изключение на Пловдивския Николай и Плевенския Игнатий.

Тленните отстанки на внезапно починалия в понеделник митрополит Кирил бяха изложени в Катедралния храм "Св.Успение Богородично" рано тази сутрин. В 9 часа започна заупокойната Света литургия, а в 11 часа е опелото на митрополит Кирил. На опелото ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Погребението на митрополит Кирил е по-късно днес в Митрополитската алея на Старите гробища във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Мончева преди 10 години
Защо има толкова злоба към дядо Кирил? Верно, алчна душица беше, беше си и пияница, но защо трябва да се говори така след смъртта му?!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде са кухните за бедните, къде са приютите във варна , какаво е направил, освен да си гледа кефа
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бих му подал ръка приживее, с какво е станал по-свестен, след като се е удавил? Да не би удавянето да е индулгенция?Смъртта на един мошеник не може нито да ме разчуства, нито да ме накара изведнъж лицемерно да му забравя злините.
8
1
 
1
 
! Отговори
Възмутен! преди 10 години
До червени боклуциИзключително грозен коментар, по толкова много причини! Не само езика, който ползвате, но и мястото и повода, по който си позволявате да употребявате такива гнусни сравнения и откровени абсурди и клевети, за покойник! Помнете, че всяка лоша дума, всяка лъжа... всичко се връща!
7
2
 
2
 
! Отговори
XXI век преди 10 години
не ми стигнаха символите ... Няма да ми ревете за хилядите измрели от глад и болести дечица, ами ще ми ревете за тези охранени ***, да горят в Ада дано!
6
2
 
4
 
! Отговори
XXI век преди 10 години
Всички сме смъртни, без изключение и това че някой е умрял, не заличава стореното от него. Писна ми от този лицемерен призив, че за умрелите или само добро, или нищо. Глупости на търкалета на този принцип трябва да носим цветя на гробовете на тези, които са изтребили хиляди и са се гаврили с живота на човешки същества. А това, че някои си бил свещеник не го прави нещо повече от нас, останалите! Точно за неговите действия и поведение би трябвало да се търси най-строга сметка и отговорност ще ми служат на Господ със злато по ръцете, часовници за десетки хиляди, лимузини и банкови сметки! Ням
5
3
 
7
 
! Отговори
варненец преди 10 години
Стига с тоя "линкълн" бе шопи.Спрете се малко.Грях нямате ли.Варна загуби един достоен владика, който направи много за епархията и за града.Ако някой си направи труда да се заинтересува за каква сума е закупен този автомобил ще разбере , че струва стотинки в сравнение с автомобилите в които се вози дядо Николай например.Уважавайте паметта на мъртвите и стига сте плюли.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такова бързо разследване за остановяване на смърт няма нито в Америка,нито в Япония,наште медици са направо уникални,ненадминати....Чисто информативно да ви кажи,че по нашето черноморие,единсвенното така наречено студено течение е край нос Калиакра,
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе,кой ще намаже Линкъла сега-това повече тревожи хората?! Може би тия,които го бяха "дарили" сега ще си го вземат? Иначе-май Господ вече позволява ЦЪРКВАТА да се изчисти.Щом не може да стане по нормалния начин-с покаяние и оставки,явон ще става по Божия начин- с ранно призоваавне и съд! Как мислите-дали сега на небето Кирил обикаля с лимузина да ръси с китка чешмяна вода апостолите и Исус Христос?
2
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Бог да го прости владиката.Варна губи един...разтропан клирик,който направи каквото можа за епархията,а то по оценка на местните вярващи е...много.Беше със...самочувствие,не толкова със...смиреност,което е рядкост за един духовник от неговия сан.
1
5
 
8
 
! Отговори
Справедлив преди 10 години
Каква е съдбата на Линкълна?