Да не мислим за избори сега, зове Янаки Стоилов

„Нужна е поне минимална толерантност“
12 юли 2013 14:39,
31
 Да не мислим за избори сега, зове Янаки Стоилов
Депутатът от БСП Янаки Стоилов. Снимка: Булфото, архив

В деня на Конституцията, който отбелязваме днес, зам.-председателят на Коалиция за България Янаки Стоилов направи ретроспекция на случилото се преди 22 години при приемането на основния закон, като направи паралели със сегашната обстановка в страната.

Янаки Стоилов е единственият депутат в това НС, който е участвал в изготвянето на Конституцията.

„През тези месеци отвън също имаше протестиращи, парламентът беше обграждан и освиркван. Тогавашният министър на вътрешните работи Христо Данов не позволи блокадата на парламента и на софийските кръстовища“, заяви Стоилов.

Той веднага се върна на сегашната ситуация и призова гражданите да отстояват своите основни права, но съгласно Конституцията. 
 
Необходима ни е поне минимална толерантност, защото не може свободната изява на волята на едни да бъде причина за закъсняването на линейки, от които зависи животът и здравето на други, спокойствието, нормалната работа, придвижването и изпълнението на задълженията на десетки и стотици хиляди български граждани, заяви Янаки Стоилов.

Той обясни, че в момента има криза, която напомня състоянието на държавата през времето на изготвяне на Конституцията. Според него продължаването на политическата криза заплашва да доведе не само до правителствена и парламентарна, но и до конституционна.

Той отново беше категоричен, че не бива да се мисли за разпускане на 42-то НС и допълни, че вече има проведени избори.

Стоилов беше категоричен, че парламентът има какво да свърши. По негови думи в момента не бива да се мисли нито за прекратяване, нито за пълен мандат, защото правителството е само на около месец и половина, през които е свършило много интензивна работа.

В изказването на Стоилов се прокрадна и идеята за изготвяне на нова Конституция. По негови думи трябва да се събере съвет, който да обсъди принципите, които биха залегнали в нов основен закон. Стоилов заговори за ренесанс на държавата.

Той предложи да се формира конституционен форум с граждани, които да обсъждат тези теми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
midata преди 10 години
Eто го поредния ,който и не иска да си мисли , че не става за нищо друго ,освен да е лъжец..и теб ще те изчакаме...да се осъзнаеш..т....к
24
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Аз не мисля сега ,а отдавна.
23
1
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 10 години
"Другарю" Стоилов, не смятате ли Вие и вашата партия съвместно с вашите сателити от ДПС и атака превърнахте парламента в ежедневно заседание на политбюро на БКП (БСП) и приемате анти народни закони. Отмина времето когато призовавахте "Вие работете, а партията мисли за вас". По този начин вие превърнахте част от народа в зомбита и същите тези достойни за съжаление хора са на т. н. анти протести, тъй като това е повеля на "любимата" им партия. Но вие сте слепи и глухи за мислещите и умни хора!?!
22
1
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
Най мразим да мислим...Защо да не мислим бе, псевдо мъж - член на *** клуба на Сергея?Не разбрахте ли най сетне, че не ви искаме в комплект с вековните ни поробители и с изкукали ненормалници. махнете се с мир. Няма да ви дадем време. тотален натиск и изгонване с камшици от храма на търгашите с народната неволя.
21
1
 
14
 
! Отговори
цуро преди 10 години
Голям майтап.Комунист да мисли.
20
1
 
9
 
! Отговори
6 преди 10 години
До ГРАЖДАНИНЕвала мислител. Такива като теб ни докараха дотук.
19
0
 
25
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Янаки зовеше до оня ден гражданите да си извоюват държавата от партиите сега да не мислим за избори. Янакии хваща ви шизофренията на тодор живков
18
0
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Абе, стоилов не разбра ли, че хората отвън протестират заради тебе, където целия ти трудов стаж мина в Народното събрание. Докога да те толерираме, докато се пенсионираш ли. Много сте нагли.
17
0
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Код "Червено".Червен ***.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искаш да мислиме за твоите интереси. Защо да мислиме за нашите.
15
2
 
30
 
! Отговори
toy преди 10 години
г-н Стоилов Вие и всички от парламента - тръгнете си с добро, за да не ви извадим оттам по друг начин!
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сифилистични спинозни червени ***
13
8
 
4
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 10 години
НА РАЗУМА СРЕЩУ ЕМОЦИИ БЕЗ ДОВОДИ Е ТРУДНО.НО АКО ТАСИВА ЕМОЦИИ ПОБЕДЯТ РАЗУМА СТРАВА СТРАШНО.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До catenaccioТ.е. ти те са алъчна *** другата е по..... Е Браво дай да си ги държим тогава.
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога да мислим за избори бе - когато се нагушите ли. Че то вашто няма край бе. Колко години все крадете и все не ви стига.
10
1
 
13
 
! Отговори
munio преди 10 години
KO?NE!!!
9
1
 
35
 
! Отговори
СИД преди 10 години
Най-добре за вас е да не мислим въобще, нали ,*** ?! Да си пасем кротко, а вие да се награбите и за пра-правнуците ! Е, няма да стане, ако не си идете с добро, ще ви изхвърлим с шутове ! Отново !
8
1
 
24
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
защо пропускате най-стойностната част от изказването на този комсомолец???"Ако парламентът бъде разпуснат, властта може да бъде завзета от още по- алчна олигархия"
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAGLOST KOMUNISTI4ESKA- VSI4KI NA PROTESTA!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние мислим за избори,вие мислите как и какво да окрадете.Нещо-разни хора-разни мисли имат.Айде по -добер да се обединим и да мислим тогава заедно в една посока-Как си оправяте чинията на Бузлуджа,как отивате на празника си,отлитате и повече никога не се връщате! Ей за това-може да направим обединение в мисленето и даже да ви помогнем-вместо кафе-по 1 лв като дадем 6 милиона българи-ей ви пари за ремонта,ще имате и да презаредите евтин газ от Газпром и-към Северна Корея-прав ви път!