Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
38
 
48
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Едвин, комунистите не заслужават подобна жертва.
3
12
 
24
 
! Отговори
Жорко преди 10 години
до 1. - то май е време за нещо такова... тези си седят на ушите и нехаят...
2
38
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MALE, MALE, TOZI IZMEKQR ISKA OTNOVO DIPLOMAT4ESKI POST. SEGA GLADUVALI IDECATA MU.TAKUV ARTIST OTDAVNA NE SME IMALI V POLITIKATA. A KUDE BE TOZI 6EBEK KOGATO BORISOV RAZSIPA DURGAVATA, KOGATO SMAZA BIZNESA I KONTRABANDATA BE V OSNOVATA NA POLITIKATA MU>TRAE6E SI NEKUDE KATO MI6KA A SEGA VIDE VUZMOGNOST DA LAPNE NEKOE MESTENCE V NEKOE POSOLSTVO I..GLADNA STA4KA. HA DA GO VIDIM DALIIMA SURCE DA UMRE ZA DEMOKRACIQTA!!!POMIQR!!!!!!!!!!!!!
1
14
 
44
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
Протеста на Брайвик срещу местните социалисти по-ми хареса.