#ДАНСwithme - танци за 39-и път

Протести имаше и във Варна и Пловдив, събра се и контрапротестът
Обновена: 23 юли 2013 10:07 | 22 юли 2013 20:14,
167

Снимка: Булфото

Хиляди се събраха на пореден протест срещу правителството на Пламен Орешарски в София. Традиционно шествието започна от площад ”Независимост” под прозорците на Министерския съвет.

По данни на МВР около 700 души са били пред Министерския съвет в 19.30 часа. Обстановката е спокойна, няма данни за инциденти или нарушения на обществения ред. Служители на реда охраняват протестните действия.
Традиционно движението в района беше блокирано.

Към 20.00 часа по данни на МВР протестиращите в столицата пък са били 2500 души.

Протестиращите са доста шумни. Чуват се станалите вече част от шествието барабани и свирки. Не стихват и скандиранията. Протестиращите викат: „Мафия”, „Оставка” и „Червени боклуци”. Хората носят и български знамена и плакати с надписи: „Време е погребем столетницата”, „Оставка на кабинета – срок една седмица” и т.н.
Традиционно, след като се събраха пред сградата на МС, хората се отправиха към Парламента.

Около 50 души се събраха на протест срещу кабинета „Орешарски” в Пловдив, предаде "Фокус". Протестиращите пловдивчани изписаха "Оставка" с телата си. Около 50 души застанаха върху предварителното изписаните с тебешир букви пред сградата на бившия партиен дом на площад "Централен". Хората тръгнаха на поредното шествие от сградата на Община Пловдив с викове "Оставка". Протестното шествие се отправи към Римския стадион. Звучат сирени от мегафон, а един от протестиращите бие барабан в ритъма на скандиранията.

Около двадесет протестиращи се събраха и в Бургас с искане за оставка на правителството. И в морския град хората носят български флагове и плакати с надписи: „Доверие се гради с години, но се губи с една лъжа”, „Дойдохте насила, отидете си без сила” и т.н.

За поредна вечер и варненци се събраха на протест срещу правителството на Пламен Орешарски пред сградата на Община Варна. Тази вечер няколкометров плакат гласеше: „Варна казва: Оставка!”. Събралите се носят български знамена, някои от тях носят и флага на Европейския съюз.

Традиционно и няколко десетки контрапротестиращи в защита на кабинета на Пламен Орешарски се събраха на пилоните на НДК. Те държаха флагове. В района нямаше полиция, а протестът приключи за около час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
sara преди 10 години
Докато се делим на червени, жълти, сини и т. н., едва ли ще постигнем нещо. Всички искаме едно и също - добро за нас и нашите деца. Ако се оставим да ни води агресията, ще постигнем ефекта на резонанса - каквото повикало, такова се обадило.Не казвам, че всички трябва да сме с еднакви убеждения, защото това е невъзможно. Просто трябва да намерим правилния път.
131
5
 
4
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Бате Бойко е пич!!!
130
3
 
8
 
! Отговори
Опаа преди 10 години
всички червени платени драскачи по форумите сте нещастни ***! я да ви преброим сега, колко пъти ще натиснете червенкото...?!
129
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите да съберат 1.5 милиона за полицаите които ги пазят. Хората, които работят не са длъжни да плащат за техните удоволствия.
128
7
 
3
 
! Отговори
Floyd преди 10 години
Мдааааа... Брежнев е комунист, Мечо Пух - също. Комунисти са Никол Кидман, бай ***, Моцарт, Хитлер, Станишев, Борисов, Доган, Мерилин Монро, баба Мара, кака Здравка, Иванчо и Марийка, дядо Манол. Също така, от най-големите комунисти са Цеца Величкович, Брус Уилис, английската кралица, бачо Йордан, Павел Корчагин, Педя-човек Лакът-брада, Орнела Мути, \"Дийп Пърпъл\", още някой и тоя другия, и онова момче с тъмната кожа, баща ми също. Абе, аман от комунизъм!!! Да, ама президентът ни пък си е истински ***, нека ги е яд хамериканците!! И по улиците едни красиви и умни хора, де тоягоооо, де!!?
127
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проституиращите" без срам замъкнаха и децати си на протестите!
126
8
 
6
 
! Отговори
desi преди 10 години
защо ползвате тези невинни ангели ащо ги цапате с мръсотията си вие гнусни *** дето няма какво да правите и не протестирате а ходите да пиете бира а ония твари журналистите си мислят 4е работят *** *** как не ви омръзна ве4е едно и също
125
1
 
8
 
! Отговори
художника преди 10 години
Четвъртата снимка е точната картина накъде отива България. Безнадежността избива на плач от безсилието да променим нещата! А държавата в лицето на полицая е зареяла взор в безкрая. Тя не вижда и не чува хората, вглъбена е в собствения си нарцисизъм.
124
7
 
6
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
Трогателни снимки с две ангелчета в розово! Душици нивинни! Но на снимка 3 на ревящия *** лопатата му е чисто нова - не е ползвана. Те, лопатите са за копан, а не да се размахват по площадите. *** чичка, копай, пролей пот благословена и няма да ти трябва да си изливаш адреналина по този начин - ке се сдобиеш со инфаркт!
123
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 10 години
до 147https://youtube/watch?v=ibpQBnPsr9g
122
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приятелю, не забравяй, че дори и протеста да е на 40 дни, натуралната и естествена омраза към БСП датира от десетки години и още не е отшумяла. Ще отшуми тогава, коато и последния спомен за педера***стите мазни и крадливи отшуми. Аз лично ще ги мразя дори и когато разстрелят децата и внуците им до десето коляно и след като построя нужници на гробовете им. Ще мразя и себе си, защото съм им позволил да дишат докато съм бил жив. А ти ако желаеш го нагъвай четвъртит и на пра - правнуците си.
121
25
 
12
 
! Отговори
Днес е 40-я ден!!! преди 10 години
Днес е 40-я ден!!!След 40-я ден душата се отделя от тялото ......душата на протеста не събра повече симпатизанти от дежурните намаляващи и платени 1-2,000 в София и отлита в АДА, щото е зачената изначало в грях и от грешници....
120
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Желая да видя 4х365 дни простеста денс уит миПротестиращите не знаят интереса сиТе са бедни и същевременно протестират против лявото си правителство!Съгласявам се че това не са най-добрите Леви, но и РБ не е най-добрата демокрацияИ материала не е най-добрия, за да търсим съвършенствоАко правитеслството е Дясно тогава трябва да направят покушение и атентат!Протестираш против цената на тока и после против замразяването на цената на тока!Ако ББ изкара 3.5г невиждам защо ПО да не изкара толко
119
10
 
28
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До varg"Правителството работи повече от добре и резултатите се виждат всеки ден." - я *** се прегледай, след като си вземеш паричките от комунистите и хората на Доган. Явно много искаш Пеевски за шеф на ДАНС, висаджия за областен управител, сикаджия във вътрешното министерство, 1 милиард дълг, който никой не знае как ще бъде похарчен ... Е, не мога да изброя всички "добрини" на това правителство подредено от Доган, който пък, както знаем лично разпределя "порциите".
118
35
 
16
 
! Отговори
varg преди 10 години
Бяхте интересни точно 1 седмица.Хората си гледат кефа никои не се занимава вече с вас освен някои платени медии.Правителството работи повече от добре и резултатите се виждат всеки ден.
117
4
 
13
 
! Отговори
orixsys преди 10 години
платените протести от днес в живи кадриyoutube/watch?v=0Xzgckop-NA
116
9
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Бесепарите много не се мярката из форумите по това време. А, да, забравих, че средната ви възраст е 65 и вече се гласува не за хора и идеи, а за всичко що е червено и напомня за БКП. За да разберат по-добре, БСП НЕ Е БКП, Тодор Живков го няма негвот време няма да се върне. Няма смисъл да подкрепяте правителството, защото с точно това и пенсии не знам дали ще може да получавате догодина...
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ideiata mi e vseki prosto da hvurlia po edno iaice i da si hodi.da vidim ima li naistina 30000 dushi
114
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГероДа бе не са платени нее как няма такова нещо или просто ти не си са доредил да гушнеш некои педесетак. Успех следващия път
113
10
 
17
 
! Отговори
ахахахааааа преди 10 години
На комунягие вече им се отразяват добре финансово новото правителство.Виждам доста са се засилили форумните мишоци (за по 50лв)от младежките организации на бесепйето.Компютърни партизани,готвите ли се за бузлуджа ? :))