#ДАНСwithme - танци за 39-и път

Протести имаше и във Варна и Пловдив, събра се и контрапротестът
Обновена: 23 юли 2013 10:07 | 22 юли 2013 20:14,
167

Снимка: Булфото

Хиляди се събраха на пореден протест срещу правителството на Пламен Орешарски в София. Традиционно шествието започна от площад ”Независимост” под прозорците на Министерския съвет.

По данни на МВР около 700 души са били пред Министерския съвет в 19.30 часа. Обстановката е спокойна, няма данни за инциденти или нарушения на обществения ред. Служители на реда охраняват протестните действия.
Традиционно движението в района беше блокирано.

Към 20.00 часа по данни на МВР протестиращите в столицата пък са били 2500 души.

Протестиращите са доста шумни. Чуват се станалите вече част от шествието барабани и свирки. Не стихват и скандиранията. Протестиращите викат: „Мафия”, „Оставка” и „Червени боклуци”. Хората носят и български знамена и плакати с надписи: „Време е погребем столетницата”, „Оставка на кабинета – срок една седмица” и т.н.
Традиционно, след като се събраха пред сградата на МС, хората се отправиха към Парламента.

Около 50 души се събраха на протест срещу кабинета „Орешарски” в Пловдив, предаде "Фокус". Протестиращите пловдивчани изписаха "Оставка" с телата си. Около 50 души застанаха върху предварителното изписаните с тебешир букви пред сградата на бившия партиен дом на площад "Централен". Хората тръгнаха на поредното шествие от сградата на Община Пловдив с викове "Оставка". Протестното шествие се отправи към Римския стадион. Звучат сирени от мегафон, а един от протестиращите бие барабан в ритъма на скандиранията.

Около двадесет протестиращи се събраха и в Бургас с искане за оставка на правителството. И в морския град хората носят български флагове и плакати с надписи: „Доверие се гради с години, но се губи с една лъжа”, „Дойдохте насила, отидете си без сила” и т.н.

За поредна вечер и варненци се събраха на протест срещу правителството на Пламен Орешарски пред сградата на Община Варна. Тази вечер няколкометров плакат гласеше: „Варна казва: Оставка!”. Събралите се носят български знамена, някои от тях носят и флага на Европейския съюз.

Традиционно и няколко десетки контрапротестиращи в защита на кабинета на Пламен Орешарски се събраха на пилоните на НДК. Те държаха флагове. В района нямаше полиция, а протестът приключи за около час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
29
 
! Отговори
меките китки преди 10 години
По-добре твърдия орех, отколкото меките китки на протестиращите!
11
14
 
32
 
! Отговори
брауново движение преди 10 години
Протеста си е едно чисто хаотично брауново движение! Математическото му очакване е равно на нула. Както и очакването за резултати от протестите е равно на нула! Това го знаят и самите протестиращи.
10
21
 
30
 
! Отговори
овцемер преди 10 години
Включен ли е овцемера? Започна ли преброяването на овцете, пардон, на участниците в Лумпениада-2013?
9
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА ЛИ СА РИФОРМАТОРИТЕ..ПА УБАВИ,УБАВИ....КАК САМО СВИРКАТ
8
17
 
31
 
! Отговори
парада на глупостта преди 10 години
Фалиралият селски цирк "Порисофф" ви кани на парада на глупостта! Ще видите най-големите *** на света, които не можаха да свалят за 38 дни правителството на Орешарски!
7
27
 
25
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Оставка на продажното некомпетентно правителство! Свобода и европейско бъдеще за нас и децата ни!
6
18
 
32
 
! Отговори
колективна самозаблу преди 10 години
Циркулирането по улиците е израз на колективна самозаблуда. Също като при танцуващите на палубата на Титаник.
5
39
 
18
 
! Отговори
чужбинец..:D преди 10 години
Идея си нямам дали протестиращите са платени или не,но когато чувам че хората не се примиряват с управлението на тези доказани престъпници от БСП и ДПС-това само ме РАДВА!!!Определено имам ОГРОМНИ забележки към предишните управляващи,но те поне направиха нещо покрай краденето,а тези...тези САМО КРАДАТ!!!Знам че това което написах звучи отвратително,но е ФАКТ!!!Не на комунисти,цига..аааа роми,турци!!!"ДА" НА ЕДНА СВЕТСКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!
4
23
 
35
 
! Отговори
Вместо да се учат преди 10 години
Вместо да се учат или да работят нещо, протестиращите трамбоват по софийските улици. И след това се чудим, защо има толкова много бавноразвиващи се в България!
3
6
 
6
 
! Отговори
МистърСенко преди 10 години
Ф-О-С-Т-А-Ф-К-А !!!
2
2
 
15
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
39 ....39 .... 39
1
2
 
15
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Не е ли 39-ти? ;)