За 45-и ден #ДАНСwithme на жълтите павета

Стотици протестиращи искат оставката на кабинета
Обновена: 29 юли 2013 11:26 | 28 юли 2013 19:37, Камелия Цветанова
658

Снимка: Булфото

Недоволните от управлението на правителството на Пламен Орешарски се събраха за 45-и ден на протест пред сградата на Министерски съвет в столицата.

Те блокираха движението по бул. "Княз Александър Дондуков" и по бул. "Цал Освободител" в района на площад "Независимост".

Трима велосипедисти седнаха на пътното платно.

Събралите се недоволни граждани скандираха "Оставка", развяваха български знамена и знаме на Европейския съюз.

Протестиращите бяха издигнали лозунги, които гласят - "1 млрд. външен дълг = по-високи лихви по кредитите", "Нов държавен дълг - ново увеличение на лихвите по кредитите", "Емитирането на дълга застрашава кредитите".

Издигнат беше и голям плакат, на който са изобразени български революционери и към него е прикачено българското знаме. Този плакат гласеше -"Българийо, за тебе те умряха!".

От МВР съобщиха, че към 19.30 часа около 400 са протестиращите, които са се събрали в района на Ларгото в центъра на София. В 20 ч. броят им е бил 500 души.

Не бяха локализирани групи, които създават напрежение сред протестиращите.

Около 20.00 ч. протестиращите граждани се отправиха към сградата на парламента. 

Няколко души носиха дини, които оставиха пред Народното събрание.

*Информацията е актуална към 21. 25 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още по темата: протестОрешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не протестираха когато Мутрата Борисов направи дълг от четри милиарда лева?*** безработни *** излезли на площада за шише бира...
429
2
 
3
 
! Отговори
мързелива Нация преди 10 години
45 дена не e ясно за какво протестират , а кой ще работи , мързелива Нация , така ги науче Тодор Живков навремето
428
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До viktor.stoichevБез да има нищо нередно ми се трият коментарите.Дали е нормално в демократична уж държава?!
427
4
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Що за човек трябва да бъдеш за да злорадстваш как една жена / Мая М. / е малтретирана от тълпа хулигани и да надаваш дивашки смях в парламента, че видите ли не могла да се повози на такси. Думата джентълмен позната ли е на Б.Б.
426
2
 
3
 
! Отговори
Шопенхауер преди 10 години
Мръски кумуняги са тия от МВР. На Бузлуджа 40000 а в София 500. Те не знаят ли че по новото летоброене един софиянец се брои за 10 а 10 червени бабички за една.Така излиза че БСП събира 4000 а ние 5000 за оставката на поставката.
425
4
 
4
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Забравихте ли за калинките, фидоските, цецките, лилитата, очилатия братпит, пинокио, ловджията, хеликоптерите, самолетите...!
424
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** СИ ***
423
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бабата на 3-та снимка като я гледам и си мисля,че по-скоро тя има нужда от памперси
422
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОА С ДИНИТЕ Е БАСИ КРАСИВИЯ, ЛИЧИ МУ КОЛКО Е УМЕН
421
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТHE ПатриотХей платен Патриот сложи си очила.Каква цяла страна протести февруари бе -само платени.Сега цялата страна иска ОСТАВКА.И не съм платена мразя ги безплатно и съм от провинцията так че ОСТАВКА
420
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ЗАПОЧНАТ ДА ГИ АРЕСТУВАТ, ПИСНАХА МИ, НЕМА ЕДИН ОТ ТИА *** ДЕТ МОЕ ДА ДАДЕ СМИСЛЕН ОТГОВОР КВО ПРАИ ПО УЛИЦИТЕ СЕКИ ДЕН
419
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече и за децата е ясно,че протестите са инспирирани от ГЕРБ.Най-умни ще излязат някои известни лица като като Евгени Михайлов/бивш седесар/,Едвин Сугарев и др.които жертваха живота си лягайки пред злополучния рейс и гладувайки с цел бъдещи индулгенции от Б.Б.Същото се отнася и за някои добре подплатени/пак от ГЕРБ/журналисти.Останалата масовка ще духа супата.А обществото очаква честни и почтени водачи,политици,журналисти.Къде ли са???
418
3
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 10 години
"Умните и красивите" съвсем се чалнаха.Дали е от жегата не знам.Сега пък дини им се приядоха.А от другата седмица щели да стачкуват на морето.Чвно добри пари са събрали.И на мен ми се протестира така на морето.
417
4
 
13
 
! Отговори
eva_3197 преди 10 години
Някой да вижда красиви и интелигентни на снимките? А за умни да не говорим. Сигурно този с дините е най-красивия и свръхинтелигентен,защото се е изтъпанил най отпред. По-скоро ми прилича на ман.ал на който са му платили 5 лв. за да има бройка. Иначе и без това на рехавите протести в последните дни започнаха да събират и клошари.
416
2
 
5
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Забравихте ли за калинките, фидоските, цецките, лилитата събирани от един банкянски шоп!
415
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, отивайте да работите, платени провокатори!
414
3
 
0
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
,,,2....Важи и за слугите на масква и за ДС- муцуните - дори за ДПС - турско-червените , и за "идеолозите" или политолозите ИМ , и за социолозите ИМ , и за голф- играчите , и за правешките ***, и за мултимионерите и т.н..От тази гледна точка, то е уникално и универсално понятие , показващо същността на цялата червена плеяда- вкарала България в блатото на бол;шевизма и извадило ни от Европа нарвемето ..А когато ги кара и ПЯНА да се появява на устите им - то е и особено актуално и ефективно )Кажи му - червен ***- и това ги вкарва в истерия ..)Мислеха , че ще ги забравим , че ще си
413
5
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Словосъчетанието 'червени *** " е философско, фактологично, историческо , популярно и варно :) :)То е универсално понятие : отняса с както за другарите от политбщрото , така и за руските агенти , мутрите- червени продукти, олигарсите- червени , фуражките - никога не участвали в бойни операции , но стояли до казана цял живот- и сега с най- големите пенсии..Отнася се със същата сила и за гошо тарабата и за децата - гейччета , и за Р.овч., и за ***, герговци и т.н..Важи и за слугите на масква и за ДС- муцуните - дори за ДПС - турско-червените , и за "идеолозите" или политолозит
412
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жегите ще изядат стачката.Амин за герб.
411
12
 
10
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Платената *** яко се е развихрила. Но нищо няма да промените с тъпата си пропаганда. Само по-лошо ще става за тези ***. А тези който защитават това правителство да научат турски и *** (не че има такъв език де), че ще им трябва за среща с бъдещите им началници.